Viser 21 events i Hillerød Kommune mellem 26. og 25. aug. 2016

FERNISERING: Nordsjællandske BKF-kunstneres Sommerudstilling

Lør. d. 2. juli til søn. d. 28. august 2016, kl. 14.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hillerød Viden- og Kulturpark - Biblioteket Christiansgade 1, Hillerød
Igen i år dykker vi ned i, hvad der rører sig af indtryk og udtryk på den Nordsjællandske kunstscene, når vi præsenterer kunstnere tilknyttet Billedkunstnernes Forbund i Nordsjælland Vandrehallen lægger rammer til de ca. 50 deltagende kunstnere, der byder på værker inden for en bred vifte af kunstneriske udtryk - fra maleri, grafik og fotografi til skulpturer og installationer.Kan ses i perioden d. 3. juli - 28. august.

Fernisering lørdag d. 2. juli et kl. 14.00. Alle er velkomne!Luk

Sprog- og netværkscafé

Man. d. 15. til man. d. 29. august 2016, kl. 14-17.30.
Pris: (Fri entré)
Frivilligcenter Hillerød Kulturværkstedet, Fredensvej 12 C, Hillerød
Hjælp til lektier, det danske sprog og papirer fra det offentlige Åben cafe, der blandt andet henvender sig til flygtninge og indvandrere, der går på sprogskole eller anden uddannelse. Der tales dansk på alle niveauer. Alle interesserede er velkomne. Tovholder: Birgitte Frank. (Start 8. august).
Luk

Audiens hos Christian V

Tor. d. 12. maj til søn. d. 4. september 2016, kl. 10-17.
Pris: (Entré: 75 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot Frederiksborg Slot, Hillerød
I anledning af genåbningen af audienssalen arrangerer museet en udstilling, der fortæller om slottets indretning og brug på Christian Vs tid Efter en gennemgribende restaurering fremstår Frederiksborg Slots audienssal med tilhørende løngang atter med samme glans, som da Christian V lod rummene indrette i 1680erne. Her går arkitektur, malerkunst og kunsthåndværk - som stukkatur, marmoreringer og billedskærerarbejder - op i en højere enhed. I salens kuppelhvælv nærmest svæver de små stukengle, der bærer Christian Vs krone og monogram. På væggene ser man blandt andet de oldenborgske konger malet af den franske kunstner Jacob d'Agar og scener fra Skånske Krig.

I udstillingen kan museets gæster opleve, hvordan dele af Frederiksborg Slot var indrettet under Christian V og kan bl.a. se Kronborgtapeterne, Kongeloven og Christian V's salvingsdragt
Luk

Excel - Begyndere

Man. d. 22. august til man. d. 5. september 2016, 3 kursusdage kl. 15.
Pris: (Pris: 495 kr) Klik her for at tilmelde dig
LOF Huset Hillerød Sdr. Jernbanegade 4 E, Hillerød
Arrangør: LOF Helsingør
Underviser: Lennart Jacobsen. På Excel kurset for begyndere vil vi arbejde med grundlæggende formler.Kurset omhandler en gennemgang af Excel, hvordan bruges programmet:-Værktøjslinjen, indsætning af flere kommandoer samt færdige skabeloner Oprette enkelte formler. Funktionen fyldhåndtag. Markering af tekst. Ændring af typografi. Centrering af celler-Kopiere, klippe, sæt ind. Formatpensel. Oprette sidehoved og sidefod. Indsætte dato, sidetal. Oprette diagram. Indsætte kolonner og rækker. Indsætte billeder. Standardtekst. Stavekontrol. Oprette mapper og undermapper.Der udleveres flere elektroniske Excel regneopgaver til at arbejde med. Hold 81780
Luk

Hans Pauli Olsen. Portrætbuster

Tor. d. 16. juni til søn. d. 11. september 2016, kl. 10-17.
Pris: (Entré: 20-75 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot Frederiksborg Slot, Hillerød
Gennem sommeren kan man på Det Nationalhistoriske Museum opleve den færøske kunstner Hans Pauli Olsens portrætbuster Hans Pauli Olsen mestrer som få skulpturens klassiske formsprog. Hans buster er modelleret uden brug af redskaber, og man fornemmer hans hænders spor på materialet, som giver værkerne et særligt liv og nærvær.

På udstillingen kan man se hans buster med mennesker fra mange dele af verden, men især af færinger og danskere. Her er medlemmer af kongehuset, forfattere, kunstnerkolleger og mange andre, bl.a. Hans Pauli Olsens egen familie.

Hans Pauli Olsen, født 1957, er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1979-87 hos professorerne Bjørn Nørgaard og Willy Ørskov. Pauli Olsen har udført en lang række skulpturer i det offentlige rum, både på Færøerne og i Danmark.

Udstillingen Hans Pauli Olsen Portrætbuster omfatter 76 af kunstnerens værker og kan opleves på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg fra 16. juni til 11. september 2016.
Luk

Den lille Færge M/F Frederiksborg

Søn. d. 15. maj til tor. d. 15. september 2016, kl. 11-17.
Pris: (Entré: 30 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hillerød Torv Torvet, Hillerød
Den lille Færge sejler Danmarks smukkeste sømil på SlotssøenTag på en herlig sejltur på Slotssøen i Hillerød med en af Nordsjællands mest charmerende turistattraktioner, Den Lille Færge M/F Frederiksborg. Færgen sejler fra byens torv med anløb ved både Indgangen til Frederiksborg Slot og Barokhaven, så du kan ankomme til det pragtfulde renæssanceslot med stil. Det er en helt særlig oplevelse for både børn og voksne at sejle med. Den lille Færge på Slotssøen og se både Frederiksborg Slot og Barokhaven fra søsiden, samt høre den garvede skippers gode historier imens.

SejlperiodeDen lille færge sejler i sæsonen 15. maj 15. september 2016 mandag søndag kl. 11 17

VarighedSejlturen varer 25 min. og der sejles hver halve time.

3 anløbsstederFærgen har 3 anløbssteder: Torvet, Barokhaven og Rosenhaven tæt ved indgangen til Frederiksborg Slot. PrisBørn 10 kr., voksne 30 kr. Billet købes kontant ved påstigning, og kan ikke forudbestilles. Færgen kan medtage max. 26 personer.

Book hele færgenDet er muligt at chartre hele færgen uden for almindelig sejltid. Kontakt venligst Henrik Numelin på tlf. 4824 2626 eller hnu@visitnordsjaelland.com
Luk

Nordisk akvarel 2016

Lør. d. 20. august til søn. d. 9. oktober 2016, tor kl. 15 til kl. 18. Fredag, lør og søn kl. 12 til kl. 16.
Pris: (Fri entré)
Hillerød Kunstforening ved formand Margit Borring Frederiksværksgade 2A, Hillerød
Nordiska Akvarellsällskabet afholder hvert 3. år en censureret udstilling for selskabets medlemmer. Udstillingen vises på skift mellem de nordiske lande, i år er Danmark vært for udstillingen, som vises i samarbejde med Hillerød Kunstforening på Annaborg Medlemmerne af Nordiska Akvarellsällskabet indsendte max tre filer til juryen, som i år bestod af Janne Klerk (kunstfotograf), Nina Ferlov (tekstildesigner, billedkunstner) og Martin Berge (billedkunstner). Juryen udvalgte 118 værker af de indsendte 783 bidrag. De 79 udstillere kommer fra Danmark, Sverige, Norge, Finland/Åland og Island. I forbindelse med udstillingen er der trykt et katalog, som kan købes på Annaborg, ved henvendelse til Hillerød Kunstforening eller Nordiska Akvarellsällskapet.
På ferniseringsdagen uddeles Canson Nordic Prisen til én af kunstnerne. Ud over hovedpræmien tildeler Canson Nordic også hædrende omtale til 4 andre kunstnere.

Der er fernisering lørdag den 20. august kl. 14.00. Ud over prisuddeling er der velkomsttale ved formanden for Nordiska Akvarellsälskabet Marianne Gross
Luk

Rytmik, musik og motorik 12-18 mdr

Fre. d. 19. august til fre. d. 14. oktober 2016, 9 kursusdage kl. 09.15.
Pris: (Pris: 610 kr) Klik her for at tilmelde dig
Frivilligcenter Hillerød Kulturværkstedet, Fredensvej 12 C, Hillerød
Underviser: Vibeke Kjærholm Rasmussen. I forlængelse af babyrytmikken bruger vi gammel kendt repetoire og kommer nyt oven på det vi kender - men man kan sagtens være med selvom man ikke har gået til babyrytmik. Vi synger. Vi bevæger os Vi leger med faldskærm, tørklæder m.m. Vi spiller på instrumenter og laver sanglege og danser til lækker musik. Vi er vilde, og vi er rolige og der er tid til fordybelse. Mange børn på 12-18 mdr. er på vej UD i verden og har travlt med at kravle, løbe, gå osv. Andre i den alder har det bedst med lige at lure lidt på, og måske vente med at udtrykke sig til man kommer hjem. Så det bedste vi kan gøre er at støtte dem i deres egen tilgang til rytmikken og samtidig selv være aktivt deltagende. SYNG, DANS og LEG med så bliver det hele meget sjovere for alle. Prisen er for 1 baby + 1 voksen. Det er den voksne, der skal tilmeldes. Holdet er for bedsteforældre og børn - fædre og børn - eller mødre og børn og man må godt bytte voksen undervejs. Hold 16024
Luk

Rytmik, musik og motorik 2-6 mdr

Fre. d. 19. august til fre. d. 14. oktober 2016, 9 kursusdage kl. 10.15.
Pris: (Pris: 610 kr) Klik her for at tilmelde dig
Frivilligcenter Hillerød Kulturværkstedet, Fredensvej 12 C, Hillerød
Underviser: Vibeke Kjærholm Rasmussen Tidligmusikundervisning styrker og stimulerer børns generelle udvikling både motorisk, sprogligt følelsesmæssigt og naturligvis musikalsk.Det enkelte barn er ifokus og du og din babylærer enkle motoriske lege, sange, rim og remsersom let kan synges derhjemme og det er fantastisk at opleve babyernes spontane glæde ved musik, sang og bevægelse. Timerne indeholder bl.a. goddagsang og farvelsang, vuggende bevægelser i puls, kropskontakt, fine klange fra instrumenter, rasleæg, balanceøvelser, ride ranke lege, titte bøh, bolde i flotte farver m.m. Mange gentagelser skaber tryghed og genkendelig glæde. Prisen er for 1 baby + 1 voksen. Det er den voksne, der skal tilmeldes. Hold 16020
Luk

Rytmik, musik og motorik 6-12 mdr

Fre. d. 19. august til fre. d. 14. oktober 2016, 9 kursusdage kl. 11.15.
Pris: (Pris: 610 kr) Klik her for at tilmelde dig
Frivilligcenter Hillerød Kulturværkstedet, Fredensvej 12 C, Hillerød
Underviser: Vibeke Kjærholm Rasmussen Tidligmusikundervisning styrker og stimulerer børns generelle udvikling både motorisk, sprogligt følelsesmæssigt og naturligvis musikalsk.Det enkelte barn er ifokus og du og din babylærer enkle motoriske lege, sange, rim og remsersom let kan synges derhjemme og det er fantastisk at opleve babyernes spontane glæde ved musik, sang og bevægelse. Timerne indeholder bl.a. goddagsang og farvelsang, vuggende bevægelser i puls, kropskontakt, fine klange fra instrumenter, rasleæg, balanceøvelser, ride ranke lege, titte bøh, bolde i flotte farver m.m. Mange gentagelser skaber tryghed og genkendelig glæde. Prisen er for 1 baby + 1 voksen. Det er den voksne, der skal tilmeldes. Hold 16021
Luk

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

Nyhedsbrev

Tilmeld Hillerøds nyhedsbrev.