Viser 12 events i Hillerød Kommune mellem 29. og 28. jul. 2016

Sommeren på Frederiksborg

Lør. d. 25. juni til søn. d. 7. august 2016, kl. 10-17.
Pris: (Entré: 75 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot Frederiksborg Slot, Hillerød
I skolernes sommerferie kan man alle dage møde museets værter iklædt historiske dragter og komme på omvisninger på dansk og engelsk Hver dag i sommerferien kan man møde museets slotværter, der er iklædt historiske dragter. Dragterne er lavet af en skrædder specielt til museet, og de er blevet skabt ud fra portrætmalerier, der er udstillet på slottet. Udover at møde værterne er der dagligt omvisninger på både dansk og engelsk, hvor man kan høre mere om slottet og museets spændende historie. Engelske omvisninger: kl. 11.30 og kl. 14.Dansk omvisning: kl. 13.30
Luk

Sommeren for børn på Frederiksborg

Lør. d. 25. juni til søn. d. 7. august 2016, kl. 10-17.
Pris: (Entré: 20-75 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot Frederiksborg Slot, Hillerød
I børneudstillingen kan man prøve historiske dragter, skrive med fjerpen og give sig i kast med andre sjove og lærerige aktiviteter I børneudstillingen kan man prøve historiske dragter, skrive med fjerpen og give sig i kast med andre sjove og lærerige aktiviteter.
Hver dag i sommerferien kl. 11 og 14.30 kan man komme med på omvisning og høre om, hvordan det var at vokse op som konge
Luk

Zoom på Polen

Fre. d. 1. juli til søn. d. 14. august 2016, tor fra kl. 15 til kl. 18, fredag, lør og søn kl. 12 til kl. 16.
Pris: (Fri entré)
Hillerød Kunstforening ved formand Margit Borring Frederiksværksgade 2A, Hillerød
Udstillingen viser polsk fotokunst når det er bedst. På Annaborg vises næsten 100 værker af polske fotografer. Oplev fotos af Kacper Kowalski, Marcin Ryczeks og syv fotografer med tilknytning til Lodz Filmskoles fotoafdeling Kacper Kowalski har tre gange modtaget World Press Photo prisen. Kacper Kowalski udstiller en række sort-hvide fotos fra sine serier "Depth of Winter" og en serie farvemættede fotos fra "Sun&Fun" serien. Desuden udstiller Marcin Ryczeks, international anerkendt fotograf og modtager af flere priser ved internationale konkurrencer. Ryczeks udstiller blandt andet sit berømte foto "Mand fodrer svaner i sneen" Hertil kommer værker af professor Tomasz Komorowski der er internationalt anerkendt kunstfotograf og studievejleder. De seks øvriger er Szymon Kobusinski, Magdalena Franzuk, Alaksandra Malinowska, Adrian Gachewicz, Robert Mainka f Tomasz Wysocki. De har alle udstillet både i Polen og internationalt og har modtaget priser og hædersbevisninger
Luk

FERNISERING: Nordsjællandske BKF-kunstneres Sommerudstilling

Lør. d. 2. juli til søn. d. 28. august 2016, kl. 14.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hillerød Viden- og Kulturpark - Biblioteket Christiansgade 1, Hillerød
Igen i år dykker vi ned i, hvad der rører sig af indtryk og udtryk på den Nordsjællandske kunstscene, når vi præsenterer kunstnere tilknyttet Billedkunstnernes Forbund i Nordsjælland Vandrehallen lægger rammer til de ca. 50 deltagende kunstnere, der byder på værker inden for en bred vifte af kunstneriske udtryk - fra maleri, grafik og fotografi til skulpturer og installationer.Kan ses i perioden d. 3. juli - 28. august.

Fernisering lørdag d. 2. juli et kl. 14.00. Alle er velkomne!Luk

Audiens hos Christian V

Tor. d. 12. maj til søn. d. 4. september 2016, kl. 10-17.
Pris: (Entré: 75 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot Frederiksborg Slot, Hillerød
I anledning af genåbningen af audienssalen arrangerer museet en udstilling, der fortæller om slottets indretning og brug på Christian Vs tid Efter en gennemgribende restaurering fremstår Frederiksborg Slots audienssal med tilhørende løngang atter med samme glans, som da Christian V lod rummene indrette i 1680erne. Her går arkitektur, malerkunst og kunsthåndværk - som stukkatur, marmoreringer og billedskærerarbejder - op i en højere enhed. I salens kuppelhvælv nærmest svæver de små stukengle, der bærer Christian Vs krone og monogram. På væggene ser man blandt andet de oldenborgske konger malet af den franske kunstner Jacob d'Agar og scener fra Skånske Krig.

I udstillingen kan museets gæster opleve, hvordan dele af Frederiksborg Slot var indrettet under Christian V og kan bl.a. se Kronborgtapeterne, Kongeloven og Christian V's salvingsdragt
Luk

Hans Pauli Olsen. Portrætbuster

Tor. d. 16. juni til søn. d. 11. september 2016, kl. 10-17.
Pris: (Entré: 20-75 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot Frederiksborg Slot, Hillerød
Gennem sommeren kan man på Det Nationalhistoriske Museum opleve den færøske kunstner Hans Pauli Olsens portrætbuster Hans Pauli Olsen mestrer som få skulpturens klassiske formsprog. Hans buster er modelleret uden brug af redskaber, og man fornemmer hans hænders spor på materialet, som giver værkerne et særligt liv og nærvær.

På udstillingen kan man se hans buster med mennesker fra mange dele af verden, men især af færinger og danskere. Her er medlemmer af kongehuset, forfattere, kunstnerkolleger og mange andre, bl.a. Hans Pauli Olsens egen familie.

Hans Pauli Olsen, født 1957, er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1979-87 hos professorerne Bjørn Nørgaard og Willy Ørskov. Pauli Olsen har udført en lang række skulpturer i det offentlige rum, både på Færøerne og i Danmark.

Udstillingen Hans Pauli Olsen Portrætbuster omfatter 76 af kunstnerens værker og kan opleves på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg fra 16. juni til 11. september 2016.
Luk

Den lille Færge M/F Frederiksborg

Søn. d. 15. maj til tor. d. 15. september 2016, kl. 11-17.
Pris: (Entré: 30 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hillerød Torv Torvet, Hillerød
Den lille Færge sejler Danmarks smukkeste sømil på SlotssøenTag på en herlig sejltur på Slotssøen i Hillerød med en af Nordsjællands mest charmerende turistattraktioner, Den Lille Færge M/F Frederiksborg. Færgen sejler fra byens torv med anløb ved både Indgangen til Frederiksborg Slot og Barokhaven, så du kan ankomme til det pragtfulde renæssanceslot med stil. Det er en helt særlig oplevelse for både børn og voksne at sejle med. Den lille Færge på Slotssøen og se både Frederiksborg Slot og Barokhaven fra søsiden, samt høre den garvede skippers gode historier imens.

SejlperiodeDen lille færge sejler i sæsonen 15. maj 15. september 2016 mandag søndag kl. 11 17

VarighedSejlturen varer 25 min. og der sejles hver halve time.

3 anløbsstederFærgen har 3 anløbssteder: Torvet, Barokhaven og Rosenhaven tæt ved indgangen til Frederiksborg Slot. PrisBørn 10 kr., voksne 30 kr. Billet købes kontant ved påstigning, og kan ikke forudbestilles. Færgen kan medtage max. 26 personer.

Book hele færgenDet er muligt at chartre hele færgen uden for almindelig sejltid. Kontakt venligst Henrik Numelin på tlf. 4824 2626 eller hnu@visitnordsjaelland.com
Luk

Aftenåbninger og rundvisninger i Elværket i Hillerød

Ons. d. 3. februar til ons. d. 7. december 2016, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 25 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Museum Nordsjælland - Hillerød Frederiksgade 11, Hillerød
Museer skal holde åbent, når brugerne har tid til at komme på besøg Derfor har Museum Nordsjælland i 2016 indført aftenåbning onsdag til kl. 21 i Elværket i Hillerød, Frederiksgade 11 , hvor vi viser udstillingen "Freja og Evas Døtre - kvindesyn fra oldtid til nutid". Som et ekstra tilbud afholdes rundvisninger den første onsdag i hver måned kl. 19.00, første gang d. 3. februar 2016. Medarbejdere med god viden om udstillingen og dens temaer byder på en spændende rejse i tid helt tilbage til jægerstenalderen for 7.500 år siden. Vi følger i glimt udviklingen frem gennem oldtid og middelalder til nyere tid, hvor kvindernes erhvervelse af stemmeret i 1915 udgør en milepæl. Også kvindernes kamp gennem de sidste 100 år for at opnå ligeberettigelse berøres i udstillingen.

Alle datoer for rundvisningerne:

3. februar, 2. marts, 6. april, 4. maj, 1. juni, 6. juli, 3. august, 7. september, 5. oktober, 2. november og 7. december 2016.

Åbningstider for Elværket i Hillerød

Tirsdag, torsdag og fredag 13.00-16.00

Onsdag 13.00-21.00

Lørdag-søndag 11.00-16.00
Luk

Billedkunstner Lene Sandvang

Fre. d. 1. januar til lør. d. 31. december 2016, Ofte om fredagen 15-17.
Pris: (Fri entré)
Art& Slotsgade 10, baghuset, Hillerød
Det typiske maleri fra billedkunstner Lene Sandvang er med store kinesiske tegn, vikingeskibe, citater fra Sort Sol, levende sitrende strøg, masser af røde, orange, gule farver og flourescerende pink og alt det, der er midt imellem Uddrag fra anmeldelse i Kunstavisen marts 2013

"Dybest set maler hun hele tiden ét stort værk, uanset hvor mange lærreder, der måtte være tale om. Farverne er vilde og brugen af dem uhæmmet. Hun sampler symboler og troper og figurer, hun drysser sentenser og ord ind, hvor det måtte passe og ikke passe. Plus kinesiske skrifttegn (og har i øvrigt lært kinesisk). Kunstnerens tilgang er graffiti- og street art'ens, men stilmæssigt er hun sin egen.

Med begejstring kundgør hun, at et af hendes bon mot'er er at ALT ER MULIGT, og "Intet er helligt"..

Det oser hendes billeder også af, og derfor emmer de paradoksalt nok af den særlige form for renhed, der kan ramme én, når udtryksoverskud og -glæde overtrumfer ethvert tilløb til selvhøjtidelighed eller filisteri. Det er collager af indtryk, fliksende og flaksende som en lydmontage, billedkommunikation på et plan, man ikke møder hver dag." Af Preben Winther
Luk

Galleri ArtDanmark, Lene Weiss, Kunstnergruppe

Lør. d. 9. januar 2016 til søn. d. 8. januar 2017, Se www.artdanmark.dk.
Pris: (Fri entré)
Art Danmark Gallerierne, Slotsgade 5, 1., Hillerød
Lene Weiss, Billedkunstner, udstiller permanent i Galleri ArtDanmark. Farverige malerier, natur, bløde linier, kvinder, skåle, det uordnede, lyset. Også iPad malerier og Printografier af egne malerier, prisbilligt. Se Lene Weiss på www.artwise.dk Lene Weiss udstiller permanent i Galleri ArtDanmark, sammen med 8 andre kunstnere i en permanent kunstnergruppe, som favner over et bredt kunst spektrum. Disse 9 kunstnere skiftes til at være i galleriet i åbningstiden for at modtage dig og andre gæster. Vi skifter udstilling hver måned, så der er altid noget nyt at se på. Derudover er der en lang række af tilknyttede kunstnere, som udstiller med mellemrum.

På galleriets hjemmeside omtales alle kunstnerne og du kan se et udvalg af vores malerier. Du kan også 'abonnere' (kan godt lide) på galleri ArtDanmarks facebookside
Luk

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

Nyhedsbrev

Tilmeld Hillerøds nyhedsbrev.