Ikast-Brande | Herning | Skive | Holstebro | Struer | Lemvig Kommuner

Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner

Viser 17 events mellem 27. jun. og 26. jul. 2024

27 Jun Historisk

Særudstilling: Holstebro gennem ild og vand

Lørdag den 23. marts 2024 til tirsdag den 30. december 2025, 11:00 - 17:00.
Pris: Entré: Fri entré for alle op til 26 år
Hjemmeside: Se hjemmeside
Holstebro Museum, Museumsvej 2B, Holstebro
Kom tæt på store bybrande og ødelæggende oversvømmelser i udstillingen, 'Holstebro gennem ild og vand' på Holstebro Museum. Her er der altid fri entré op til 26 år. Tag med på en rejse gennem tid og historie, hvor vi udforsker Holstebros fortid og fejrer en by, hvis modstandskraft strækker sig over 750 år.

Fortidens Holstebro var i høj grad præget af 11 ødelæggende bybrande, som hærgede byen fra 1552 til 1794. Hver gang ilden bredte sig, mistede indbyggerne alt og skulle starte forfra.

Det påvirkede i høj grad byens udvikling og vækst, og det krævede vilje at blive i byen og bygge den op på ny, hver gang en brand ramte.

Efter 1794 ophørte de mange ødelæggende brande i Holstebro, og på kort tid skete der en markant udvikling. Holstebro voksede sig stor gennem en driftig handel og senere industri.

Takket være byens gode placering har Holstebro altid været et omdrejningspunkt for handel, og byen har været et mødested for folk fra både opland og udland.

'Holstebro gennem ild og vand' udforsker:
Holstebro og egnen før 1274
Byens opståen og udvikling
Livet i Holstebro fra 1200- til 1400-tallet
Konsekvenserne af bybrandene
Nutidens udfordringer med Storåens oversvømmelser

Dyk ned i Holstebro Museums historiske og arkæologiske metoder - hvordan kan vi vide noget om fortiden, når alt er forsvundet? Svarene ligger under jorden.

Oplev hvordan arkæologerne arbejder og se, om du kan opdage de skjulte hemmeligheder sammen med dem.

Udstillingen 'Holstebro gennem ild og vand' løber hele 2024 og 2025
Vis kort
27 Jun Historisk

Smykket vender hjem

Fredag den 2. februar 2024 til tirsdag den 30. december 2025, 12:00 - 16:00.
Pris: Entré: Fri entré for alle op til 26 år
Hjemmeside: Se hjemmeside
Holstebro Museum, Museumsvej 2B, Holstebro
Oplev et guldfund i verdensklasse på Holstebro Museum. Smykket er cirka 1000 år gammelt og vender hjem til Vestjylland, hvor det blev fundet. Smykket bliver udstillet på Holstebro Museum i forbindelse med Holstebros 750 års byjubilæum. Et unikt guldsmykke fundet i Vestjylland vender hjem i anledningen af Holstebros 750 års byjubilæum.

Aldrig før er sådan et smykke fundet i Skandinavien, og på verdensplan findes der kun cirka 10 eksemplarer.

Hængesmykket er danefæ og bliver helt ekstraordinært udlånt af Nationalmuseet til Holstebro Museum i forbindelse med byjubilæet.

Holstebro Museum glæder sig til at vise verdenshistorie fundet i vestjysk jord.

Udstillingen åbner 2. februar 2024 kl. 12.00 og kan opleves resten af 2024 og 2025
Vis kort
27 Jun Historisk

Strandingsmuseum: Kom tæt på de strandede skibe

Fredag den 30. juni 2023 til onsdag den 31. december 2025, 10:00 - 17.00.
Pris: Entré: Fri entré for alle op til 18 år
Hjemmeside: Se hjemmeside
Strandingsmuseum St. George og Marinarkæologisk Center, Vesterhavsgade 1E, Thorsminde, Ulfborg
Unikke, interaktive udstillinger om dramatiske strandinger: På Strandingsmuseum St. George kommer du tæt på to af verdenshistoriens største strandinger, hvor mange mennesker mistede livet ud for den jyske vestkyst. Altid fri entré op til 18 år. Strandingsmuseum St. George i Thorsminde ligger på kanten af Vesterhavet og er en oplevelse for alle sanser og for hele familien.

Gå på opdagelse i vores fem gallerier, hvor fortæller vi om dramatiske og historiske strandinger ved den jyske vestkyst og befolkningens møde med strandede søfolk fra hele verden.

Tag børn og børnebørn med rundt i den unikke, interaktive udstilling, hvor I blandt andet lærer om to af verdenshistoriens største strandinger. Herunder skibet St. George, hvor næsten 1.400 mennesker mistede livet.

Prøv også den sjove og udfordrende legeplads foran museet med udsigt til vandet. Der kan klatres, graves, udforskes og køres på svævebane.

Se aktuelle priser og åbningstider her.

Følg os gerne på Facebook og Instagram
Vis kort
27 Jun Historisk

We are the Champions

Lørdag den 8. juni 2024 til fredag den 1. januar 2027, tirsdag til søndag, kl. 11-16.
Pris: Entré: Entré til museet (Børn og unge under 18 har gratis adgang)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Tekstilmuseet, Museum Midtjylland, Vestergade 20, Herning
Besøg den nye udstilling 'We are the Champions' på Tekstilmuseet. I den nye udstilling We are the Champions på Tekstilmuseet kan du komme tæt på de største stjerner og mindste helte, når vi tager dig med på en 70 år lang fortælling om sport og sportstøj. Om fritid, foreningsliv og storklubber. Og om hvordan sportstøjets udvikling skaber resultater på banen og inspirerer hverdagens tøjmode.

Tekstilindustriens indtog i Midtjylland blev en katalysator for dannelsen af et sprudlende foreningsliv, hvor sport spillede - og stadig spiller, en stor rolle for at skabe fællesskab.

I udstillingen kan du opleve sportstøjets historie - og du får også selv pulsen op på cyklen og på bordhåndboldbanen!

Udstillingen kan besøges tirsdag til søndag, kl. 11-16
Vis kort
27 Jun Historisk

Udstilling: Jernmænd på Holstebro Museum

Fredag den 22. marts 2024 til søndag den 31. marts 2030, 12:00 - 16:00.
Pris: Entré: Fri entré for alle op til 26 år
Hjemmeside: Se hjemmeside
Holstebro Museum, Museumsvej 2B, Holstebro
Oplev de fremsynede mænd, der satte gang i jernindustrien i Vestjylland. Spændende permanent udstilling, der tegner et billede af den fortid, der har præget tiden, vi lever i nu. Altid fri entré op til 26 år på Holstebro Museum. Midlertidig lukket fra 30.10.23 grundet renoveringsarbejde. Genåbner 22.03.24.22.

Udstillingen "Jernmænd" er historien om jernindustrien i Holstebro og omegn fortalt gennem de mænd, der gik forrest og var med til at præge en industri og en hel egn.

Her møder du blandt andet iværksætteren, formersvenden, den trofaste medarbejder og direktøren i en stemning, der oser af industri og fabrik.

Historien leder frem til i dag, hvor jernmændene og -kvinderne på en af Vestjyllands største private arbejdspladser i dag, Vald. Birn A/S, fører arven videre.

Se aktuelle priser og åbningstider her.

Følg os gerne på Facebook og Instagram
Vis kort
27 Jun Historisk

Udstilling: Det eventyrlige Loft på Holstebro Museum

Fredag den 30. juni 2023 til søndag den 31. marts 2030, 12:00 - 16.00.
Pris: Entré: Fri entré for alle op til 26 år
Hjemmeside: Se hjemmeside
Holstebro Museum, Museumsvej 2B, Holstebro
På Det eventyrlige Loft kan du gå på opdagelse i Holstebros og Vestjyllands historie - fortalt i 14 kapitler. Der er spændende og interaktive elementer, som er sjove for både børn og voksne. Altid gratis indgang for alle op til 26 år på Holstebro Museum. Her er der mulighed for at gå på opdagelse og lade nysgerrigheden og sanserne lede vej igennem historien.

Historierne tager deres udgangspunkt i Vestjylland, men de fører altid deres fortællinger længere ud i verden.

Det er din, min og vores historie, der gemmer sig herinde. Velkommen på Holstebro Museum.

Se aktuelle priser og åbningstider her.

Følg os gerne på Facebook og Instagram
Vis kort
27 Jun Historisk

På kanten af en ny tid

Fredag den 3. maj 2024 til fredag den 3. maj 2030, Hverdage: Åbent fra 10.00 til 15.30 Søndage/helligdage: Åbent fra 13.00 til 16.00 Lukket alle mandage og lørdage.
Pris: Entré: Børn (u. 18 år) Gratis Voksne 40 kr Pensionister 30 kr Studerende 30 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Give-Egnens Museum, Donneruplundvej 2, Give
Invitation Venner og samarbejdspartnere af Museum Give inviteres hermed til udstillingsreception for På kanten af en ny tid og tiltrædelsesreception for museumsleder Mathias Christiansen Broch Fredag den 3. maj Kl. 14.00 På Museum Give. Du er er velkommen til at medbringe en kollega eller ledsager. - Vi beder blot om, at du venligst tilmelder jer på: booking@museumgive.dk

Vi håber meget at se jer den 3. maj i Give.

Leg dig tilbage til 1910 med Museum Gives nye udstilling

Museum Gives nye udstilling 'På kanten af en ny tid' tager hele familien med på en rejse tilbage til den danske hede i 1910: Lav mad i det gamle køkken, prøv kræfter med at karte uld, oplev de medrivende personfortællinger og autentiske rekvisitter i hedebondens hjem i en tid, hvor samfundet ændrede sig radikalt med hedeopdyrkningen og overgangen til kartoffelproduktion.

Når Museum Give den 3. maj slår dørene op til udstillingen 'På kanten af en ny tid' inviteres gæsterne med tilbage til starten af det tyvende århundrede på slægtsgården Nygård på Vejle Vesteregn. Her fortælles et unikt kapitel af Danmarkshistorien i børnehøjde.

En ny tid på heden

Den første halvdel af 1900-tallet førte store forandringer med sig for befolkningen her. De stod på kanten af en ny tid. Hedeopdyrkningen var endelig lykkedes, og hedebønderne kunne nu i højere grad end tidligere drive landbrug med dyreavl og kartoffelproduktion. I første omgang til eget brug, men siden med henblik på videresalg. En stemning af iværksætteri og virkelyst prægede egnen.

Med personfortællingerne i centrum, autentiske rekvisitter og gården som unik ramme, formidler særudstillingen på en inddragende måde, hvordan livet på egnen udspillede sig for befolkningen, mens samfundet og mulighederne ændrede sig.

Mathias Christiansen Broch, museumsleder på Museum Give, udtaler:

Med "På kanten af en ny tid' fortæller vi om et definerende tidspunkt i Danmarkshistorien. Hedeopdyrkningen får jo utrolig betydning for Vejle Vesteregn men også for resten af landet. Med slægtsfortællingen på gården som prisme bliver historien relaterbar og inddragende for både børn og voksne. Uanset alder giver udstillingen et historisk perspektiv på det at være menneske i en tid præget af store udfordringer og muligheder. Et tema, som også er relevant i dag."

Børnene kan lege sig tilbage til 1910

Gæsterne inviteres indenfor på Nygård, hvor historien udfoldes., Marius og Maren ejer gården og bor her med deres 3 børn. Der er også karlen Jens, som bor i karlekammeret i stalden og har et godt øje til Marie. Hun fik pladsen på gården sidste år, men kæmper stadig med hjemve.

Man møder også gårdens gamle aftægtskone Ane, som ynder at fortælle uhyggelige historier til gårdens børnene, og så er der daglejerne, som løbende kommer til gården.
Hele Nygård er indrettet som en formidlingsudstilling med rekvisitter, der må prøves og røres. På turen rundt i udstillingen er det muligt at lege sig tilbage til 1910. Her kan man bl.a. prøve at karte uld og træsko, stå ved det tændte brændekomfur i køkkenet og kravle ind i alkoven hos Ane.

For at give en autentisk oplevelse af livet på gården skifter lyset mellem dag og nat, og lydene fra gården støtter oplevelsen.

Celia Ekelund Simonsen, inspektør på Museum Give, uddyber:

"Vi har nogle unikke rammer i udstillingen, hvor vi virkelig kan sætte historien i scene. Tænk at have en hel gård indenfor! Ved at inddrage autentiske rekvisitter, der må tages i brug, bliver udstillingen både en lærerig og sjov oplevelse for børn. De får en meget legende og håndgribelig oplevelse af, hvordan livet på egnen var for mere end 100 år siden. Og så er personfortællingerne med til at bygge bro til nutiden, fordi de også formidler nogle meget universelle tanker og følelser."

'På kanten af en ny tid' indvies med en åbningsreception for indbudte skoler den 30. april. Her vil det være muligt at lave interviews med elever fra skolen.

Den 3. maj kl. 14 vil museet holde en tiltrædelsesreception for ny museumsleder ved Museum Give, Mathias Christiansen Broch, hvorefter udstillingen er åben for alle.

Læs mere på www.museumgive.dk

Med venlig hilsen
HAVE Kommunikation
Vis kort
Download denne liste som pdf