Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Momentvis lækkert
Man. 27. sep. 2010




Det er ved at være godt tre år siden, vi sidst hørte noget til nordjyderne fra Figurines. Der er ingen tvivl om, at mange har ventet i spænding på dette fjerde udspil fra gruppen, der sidste år blev reduceret fra en kvintet til en trio. I dag den 27. september bliver spændingen så udløst, og desværre er det selvbetitlede album ikke gruppens bedste til dato - men virkelig lækkert i perioder.

I starten af maj måned landede albummets første singleudspil "Lucky to Love" i pladebutikkerne, og den tempofyldte ørehænger, med sin lethed og kompositoriske legesyge, viste lovende tendenser for Figurines. Desværre er det kun momentvis, at indierockerne lever op til forventningerne, men heldigvis skinner disse momenter også igennem som en veloplagt dynamo. Og det er svært ikke at blive revet med på skæringer som "The Great Unknown" og "Free Today", som på hver deres måde viser en fandenivoldskhed og energi med lækre guitarrundgange og tempofyldte kompositioner.

Derimod falder blandt andre et nummer som "Call Your Name"' fladt på rumpetten og lander i kategorien over en anelse anstrengte ballader med en forkærlighed for 60'erne. Hvorimod albummets anden ballade, "We Got Away", udviser langt mere styrke med fintfølende harmonier og en lige i skabet-vokal fra frontmand Christian Hjelm.

Derudover er det, som om dele af albummet tenderer til at køre i samme rille. Det savner noget mere variation, der kan forhindre nogle af numrene i at flyde ind i hinanden og få noget, der minder om en fyldfunktion. Men bortset fra det er det også et album, hvor Figurines har kastet sig over en lyd, der synes mere poppet end tidligere. Og det klæder dem godt, især på åbningsnummeret "Hanging From Above", der trækker på driftig surf lyd a la Beach Boys, der giver én lyst til at glemme gråvejret, tage en tur på stranden og ride med på bølgen.

Figurines
Udkommet på Morningside/Playground den 27. september 2010