Flere nyheder

 
Litteratur
Passion for pasta

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Passion for pasta
Tor. 25. aug. 2011

Forfatterens mor er vokset op i Italien, og med denne kogebog forsøger hun at videregive opskrifterne på klassiske italienske retter. Opskrifterne er til tider er tilpasset danske forhold, hvor det f.eks. kan være svært at skaffe visse råvarer. Bogen er garneret med Anders Schønnemanns skønne fotografier.

Pasta med passion indeholder alle mulige afarter af pastaretter. Nogle tager lang tid at lave, mens andre passer til den travle familie, hvor der bare skal noget mad på bordet i en fart. Mange af retterne er ikke hverdagsretter, dertil bruges der for meget piskefløde og smør, men sådanne retter kan være gode nok engang i mellem. Til hverdag bør man dog nok for sundhedens skyld holde sig til de mindre fede opskrifter.

Opskrifterne er sat meget overskueligt op. I venstre kolonne kan man se ingredienserne, og i højre kolonne er fremgangsmåden beskrevet på listeform, så opskriften er nem at overskue, og det er nemt at huske, hvor man er kommet til. Til hver opskrift er der endvidere et skønt billede, hvor man kan se, hvordan det er meningen, at retten skal komme til at se ud. Til nogle af opskrifterne er der også givet tips til udskiftning af madvarer, måder at komme nemmere om ved opskriften, spare tid etc.

Til sidst i bogen er lavet et lille leksikon over særlige ingredienser for alle os, der ikke lige ved, hvad calamar, comté og macadamianødder er for noget.

Kogebogen har en lækker finish, og den lukker ikke sammen, når man har slået op på en opskrift. Billederne er indbydende, og opskrifterne overskuelige og nemme at arbejde med. Det lille leksikon bagerst i bogen er prikken over i'et. Skal man endelig komme med forbedringsforslag, kunne det være dejligt, hvis der havde været billeder af arbejdsgangene, da det godt kan være svært at forstå en beskrivelse af, hvordan man pocherer et æg eller renser en hummer.

Alt i alt en lækker kogebog, som nok skal få mundvandet på gled, men desværre også, for flere af opskrifternes vedkommende, give flere kilo på sidebenene.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Susanne Engeltoft Rasmussen: Pasta med passion
Gyldendal, 225 sider
ISBN: 9788702102338