Flere nyheder

 
Teater
Mio, min Mio på turné

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Mio, min Mio på turné
Tor. 21. jan. 2016


(Foto: Thomas Petri)

Folketeateret er draget på Danmarksturné med deres opsætning af den kendte Astrid Lindgren-fortælling "Mio, min Mio". Forestillingen er egnet for børn fra 6 år og opefter. Ligesom bogen indeholder forestillingen både sorg, glæde, skræk og rædsel, og skuespillerne formår i høj grad at få alle følelserne frem hos publikum.

I forestillingen gøres der megen brug af videoprojektioner, hvilket virker rigtigt godt og giver nogle gode effekter. Det fungerer især godt i forhold til rideturene på Miramis, da de forskellige hesteskikkelser, som dannes af de medvirkende mennesker, kræver mere end almindelig god fantasi hos publikum.

Brugen af en klatrevæg i flere af scenerne er godt fundet på og fungerer især godt i scenerne med flyvende fugle og scenerne, hvor Mio og Jum Jum skal klatre på et bjerg.

I begyndelsen er alle de medvirkende klædt ud som hovedpersonen Bo, og alle deltager i den kendte monolog fra bogen, hvor Bo fortæller om sit liv, sin mor, der er død, og faderen, som alle siger, er en sjuft. Brugen af de mange forskellige stemmer giver dynamik til denne scene.

Folketeatrets Mio, min Mio er meget tro over for bogen, den største forskel, der blev spottet, var, at skeen, der føles som om der er mad på, ikke var med i stykket og dermed heller ikke med i fangehullet hos ridder Kato. I stykket synger ridder Kato, da Mio og Jum Jum tages til fange, og det får ham på en eller anden måde til at virke mindre farlig end i bogen. Fuglen, der basker i vinduet, efter ridder Kato er død, er heller ikke med.

De medvirkende spiller godt og er velvalgte til deres roller, selv om rollen som væverskens lille datter nok ville være mere troværdig, hvis det faktisk var en lille pige, der spillede den. Bortset fra det, fungerer alle de medvirkende godt i deres roller. Skuespillerne er også dygtige til at få publikum til at gennemleve de mange forskellige følelser, der opstår i løbet af handlingen, uden på noget tidspunkt at overspille, så det bliver karikeret.

MIO, MIN MIO
Folketeatret på turné
Se turnéplan

Anmeldt 15/1 på Vejle Musikteater

Forestillingen varer 1 time og 50 minutter inkl. pause.

De medvirkende er: Marie Tourell Söderberg, Kristine Yde, Kristian Boland, Nastja Arcel, Peder Holm Johansen, Teerawat Mulvilai, Karis Zidore, Sandra Liaklev Andersen.