Flere nyheder

 
Teater
Fire of Dance

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Fire of Dance
Tor. 26. feb. 2004

Den 25.02. var der mulighed for at genopleve sidste sæsons succes, "Fire of Dance", på Musikhuset Aarhus. Mange af numrene går igen fra sidste år, mens flere af danserne var skiftet ud. Selvom hovedparten af numrene går igen, er "Fire of Dance" stadig værd at se for folk, der elsker dans, musik og fyrige rytmer.

Lystig blanding med politisk kommentar
Her findes alt fra Grease sange over irsk folkedans og Abba til et fremtidsscenarie bygget over Queens sange. Derudover er der et nyt og meget underholdende show for politisk bevidste. Danserne er iført amerikanske og engelske flag og i baggrunden kører en videosekvens, hvor det ser ud som om Blair og Bush synger "My first love" sammen og mundbevægelserne passer!

Mikrofonstøj og råb fra danserne
Mikrofonerne i gulvet var desværre ikke så gode, dels kunne man høre, når der blev sluppet røg ud og dels hvinede og knasede de til tider. Dette var også tilfældet med deltagernes mikrofoner, feks kunne man næsten ikke høre, hvad der blev sunget under Abba-numrene. Det kan undre, at danserne råber en del under dansene, man skulle jo tro, at de havde øvet sig så meget, at det ikke var nødvendigt at gøre opmærksom på, hvad man ville gøre nu, men det hører måske med til den danseart, som blev fremvist, selv om råberiet godt kunne virke temmelig forstyrrende.

Unge talenter
Alle de unge medvirkende er dygtige dansere såvel som sangere, og de beviser deres kunnen gennem en lang række meget forskellige numre. Den blærede hoveddanser fra sidste år er heldigvis ikke med mere, hun passede bestemt ikke til dansk mentalitet. Der er stadigvæk en danser, som er lidt for fokuseret på sig selv og sit talent, men hun danser heldigvis ikke alle hovedpartierne. Det er fantastisk at se, hvor hurtige danserne er på fødderne, når de danser irsk folkedans og få har nok tænkt, at man kunne lave musik ud af koste, skraldespandslåg og en spand.

Fire of Dance kan også opleves i Randers, Vejle og Herning. Se spilletider.