Flere nyheder

 
Litteratur
For meget af det gode

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
For meget af det gode
Man. 1. mar. 2004
Anne Marie Bruus har skrevet bogen "For meget af det gode. På rejse gennem en spiseforstyrrelse" om sin egen kamp med overvægt og spiseforstyrrelse. På bagsiden af bogen står der, at historien både kan læses som en fortælling eller bruges som en lærerig vejledning og inspiration for alle der som forfatteren slås med trangen til at spise for meget.

En vej ud af madhelvedet
Det er muligt, at det er meningen, at andre skal kunne bruge bogen til at komme ud af deres egen spiseforstyrrelse, men bogen handler mest om forfatteren, og hvilke metoder hun har fundet ud af fungerer eller ikke fungerer for hende. Anne Marie Bruus har ønsket at dokumentere det madhelvede, hun selv har været igennem og nu mener at være kommet ud af. For andre kan bogen nok mest bruges til at nikke genkendende til de situationer, der beskrives, så man oplever, at man ikke er den eneste med en forskruet forhold til mad.

Folk, der aldrig har prøvet at være overvægtige og følt andres misbilligelse på grund af deres størrelse, kan måske lærer noget om hvad tykke mennesker gennemgår. At tingene ikke altid er sorte og hvide, og at de tykke ikke bare kan tage sig sammen og få gjort noget ved det.

Psykologisk fedme
Bogen er på ingen måde en håndbog i vægttab eller opskrift på at komme ud af sit madmisbrug. Bogen kan højst bruges som inspiration til selv at tage hul på de problemer, man har, og som med al sandsynlighed er den virkelige grund til, at man er blevet tyk i første omgang. Anne Marie Buus mener at løsningen til at få et normalt forhold til mad og sin vægt ofte ligger på et psykologisk plan, og før problemerne inden i hoved bliver løst, kan man ikke forvente at kunne få et normalt forhold til mad og et varigt vægttab.

Anne Maries historie er tankevækkende men sikkert også svær at forstå for folk, der ikke selv har været i samme situation. Mange vil sikkert kunne drage paralleller til ting og situationer i deres eget liv, og det er jo altid rart at opleve, at man ikke er den eneste, som lider under et bestemt problem. Bogen kan sikkert være en god inspiration til at få taget hul på problemerne i sit eget liv, og om ikke andet så har Anne Marie nogle meget spændende sammenligninger mellem madmisbrug og misbrug af andre substanser, samt nogle teorier om hvordan de strategier til problemløsning, man udvikler i sin barndom, kan forfølge en resten af livet.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Anne Marie Bruus: For meget af det gode
Forlaget Vega - Tellerup
Udgivelsesdato: 16.02. 2004
ISBN: 87-588-0744-6