Flere nyheder

 
Teater
2 mand på en tømmerflåde

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
2 mand på en tømmerflåde
Ons. 24. mar. 2004

Den 23. og 24 marts opfører Søren Østergaard og Flemming Jensen med hjælp fra Henrik Lykkegaard og Peter Schröder "Der sidder 2 mand på en tømmerflåde" i musikhuset Aarhus. Hvis publikum regner med at skulle høre udødelige Kellerdirch numre, er der er stor skuffelse i vente, men hvis forventningerne mere går i retningen af masser af motion til lattermusklerne, så skal man nok få meget mere end forventet.


Som showet skrider frem, bliver det hurtigt klart at Flemming Jensen har lagt den morsomme rolle bag sig og nu vil være seriøs teaterdramatiker. Dette er muligvis fordi det er Søren Østergaard som altid høster al latteren, selv om Flemming naturligvis benægter dette. Flemming har gennemgået en personlig udvikling og har fået støtte af selveste kulturministeren til at sætte sit stykke op i musikhuset Århus. Dette stykke er en gendigtning af en gammel fransk revolutionstragedie med paralleller til nutiden. Stykket hedder Den lyserøde Pimpernel fordi socialismen er død! Ud over Flemming selv, skal Axel Strøeby og Ghita Nørby også være med i stykket som henholdsvis piberygende udenrigsminister og Komtessen af Toblerone.

Samtidig med at dette meget seriøse stykke skal sættes op, kommer den ene afbrydelse efter den anden, først af en rasende Kjellerdirch fan, som fandme ikke gider se sådan noget politisk lort, når der på plakaten bliver annonceret med 2 mand på en tømmerflåde. Flemming Jensen aner ikke, hvad han taler om og påpeger, at der altså bliver spillet Den lyserøde Pimpernel ligeså snart Axel Strøeby når frem. Det er ret tydeligt, at der er nogle skjulte agendaer mellem de medvirkende og det går lige så stille op for publikum at Søren Østergaard gerne vil spille Dirch Passer med Flemming Jensen som Kjeld Petersen, mens Flemming Jensen kun brænder for opførelsen af Den lyserøde Pimpernel.

Aftenens suverænt bedste skuespiller er Henrik Lykkegaard, som er rigtig god som kolerisk Kellerdirch fan, ok som kulturminister, og helt suveræn i rollerne som Ghita Nørby og Axel Strøeby. Showet er fuldstændigt vanvittigt og meget morsomt, hvis man altså kan komme sig over skuffelsen over, at det ikke er en genopførelse af nogle gamle revynumre. Søren Østergaard og Flemming Jensen kan og vil selv, så der er ikke meget Kellerdirch over showet.

Der sidder 2 mand på en tømmerflåde vises bagefter i en række andre byer. Se spilletider.