Flere nyheder

 
Litteratur
Pings Naturhistorie

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Pings Naturhistorie
Ons. 31. mar. 2004
Som forventeligt at dømme ud fra bogens forfattere, Harald H. Lund og R. Storm Petersen, er "Pings Naturhistorie" ikke en helt almindeligt naturhistorie, som vi kender dem fra skolen. For det første er teksten på vers, og for det andet er bogen fyldt med en masse skønne tegninger og de figurer, vi kender så godt fra Storm P's hånd. Bogen er et fotografisk genoptryk af en udgave fra 1934 og illustrationerne er fra Storm P. Museet.

Ud over at teksterne handler lidt om de ting, man kan opservere i naturen, sniger der sig også nogle almengyldige sandheder ind og nogle betragtninger, som man kan have godt af at tænke over. Eksempelvis hvorfor menneskene altid har så travlt, mens dyrene tager det mere mageligt og dog når det, de skal. Der er også en tekst om den meget skadelige muldvarp, som menneskene ikke kan lide, mens de ikke har noget imod gravemaskiner eller små børn, som graver i bede og sviner sig selv til. Hvorfor sidder man indendørs og forsøger at tage en fjern radiostation, når fuglene synger og triller uden for vinduerne?

Ping's naturhistorie kan bringe fornøjelse til store såvel som små. Det er efterhånden sjældent at støde på tekster på vers uden for sangbøgerne, så teksten kan virke lidt mærkeligt både at læse selv og få læst højt fra. Bogens sider er i kraftigt papir og rigt illustrerede. Ingen kan undgå at nyde disse tegninger og for den ældre generation vil der helt sikkert være en genkendelsens glæde over Ping, vagabonden og de andre kendte figurer.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Harald H. Lund og R. Storm Petersen: Pings Naturhistorie
Gyldendals forlag
Sider: 24
Udgivelsesdato: 12.03.2004
ISBN 87-02-02564-7