Flere nyheder

 
Litteratur
Morderheksen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Morderheksen
Ons. 23. jun. 2004

Hører man til dem, som med angst og bæven har indfundet sig på biblioteket, med en for sent afleveret bog, så forstår man udmærket hovedpersonernes angst for bibliotekaren i "Historien om Morderheksen".

Martin og Lukas er de ældste ud af en børneflok på fem drenge. Deres forældre har fundet på at deres ældste drenge skal tilbringe nogle timer på biblioteket tre gange om ugen i løbet af deres sommerferie, selv om begge drenge desperat har forsøgt at slippe for det.

For det første er biblioteket jordens mest kedelige sted for børn, man må ikke sige noget, hvis man smiler eller kommer til at grine, bliver man smidt ud, men det er ikke det værste: På biblioteket er der nemlig en bibliotekar, som ikke kan fordrage børn. Hun render rundt og holder øje med dem hele tiden og så har hun en gaspistol liggende i skuffen, der kan skyde med gule ærter, og hun skyder efter de børn, som laver ballade på biblioteket, derfor bliver hun kaldt Morderheksen.

Uanset hvad Martin og Lukas siger, så hjælper det ikke, de bliver kørt hen til biblioteket og får udleveret et lånerkort og får besked om at blive i børneafdelingen. I begyndelsen forsøger Martin at lave ballade, men Morderheksen er for snu for ham, Martin og Lukas må derfor finde sig i at sidde på et tæppe og lade som om de læser bøger, for de gider ikke læse dem rigtigt.

Som historien skrider frem, ændres deres holdning til bøger og læsning samt deres angst for bibliotekaren. Historien om Morderheksen er en god bog som egner sig til både højtlæsning og læse selv. Evt. kan historien forårsage en snak om, hvordan rygter kan gøre, at man tror at søde mennesker er onde.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Eoin Colfer: Historien om Morderheksen
Forlag: Sesam
Sider: 96
Udgivelsesdato: 21.04.2004
ISBN: 87-11-22182