Flere nyheder

 
Litteratur
Kodenavn: Red rabbit

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Kodenavn: Red rabbit
Man. 16. aug. 2004

Tom Clancy mestrer som vanligt kunsten at stykke virkelige begivenheder sammen til en historie, som fungerer og virker autentisk, fordi læseren kender de personer og de situationer som skildres.

Kodenavn: Red rabbit er dog langsom om at komme i gang. Halvdelen af bogen bruges på at indføre læseren i persongalleriet, og langsomt, meget langsomt at lede op til den spændende handling læseren virkelig er interesseret i.

Først halvvejs inde i bogen begynder maven at knuge sig sammen og det risler lidt ned af ryggen, men mere bliver det aldrig til. Som læser sidder man og venter på, at et eller andet ved missionen skal gå galt, at en eller anden hemmelig agent, som har filtreret CIA, sladrer eller at noget ved den beskrevne flugt ikke fungerer som planlagt, etc. men ingenting sker og det giver en lettere flad fornemmelse.

Det er min vurdering at Red rabbit ikke lever helt op til Tom Clancys andre bøger som feks Dødens karteller og Patrioternes spil, som der i øvrigt laves henvisninger til i denne bog. Den vil sikkert fungere godt på film, hvor den lange intro vil kunne kortes ned, og der kan gøres mere ud af spændingsforløbet. I bogen er der gjort for meget ud af at beskrive samfundet og det politiske spil og for lidt ud af selve plottet.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Tom Clancy: Kodenavn: Red rabbit
Forlag: Aschehoug
Sider: 685
Udgivelsesdato: 18.05.2004
ISBN: 87-15-10927-5