Flere nyheder

 
Litteratur
Drengen fra Dengang

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Drengen fra Dengang
Man. 18. okt. 2004

Bogen "Drengen fra Dengang" af Janina Katz virker, som om den er rettet mod intellektuelle mennesker med en god portion tålmodighed, da skrivestilen gør bogen meget vanskelig at læse, idet det virker som en samling løsrevne tanker, ikke mindst på grund af de ultrakorte kapitler.

I bogen ser den 63-årige Ania tilbage på sit liv, kort efter at hendes tante Lidia og vennen Joachim begge er døde. Handlingen stykkes langsomt sammen ud fra de lidt afrevne erindringer, Ania har, - som læser får man det indtryk, at hun ikke helt selv ved, hvad og hvor meget hun selv har digtet, og hvad der er virkelighed.

I første del af sit liv har Ania troet, at Lidia var hendes mor, men hun viser sig senere at være hendes tante; men Lidia vil ikke fortælle noget om Anias forældre. Ania får et meget omflakkende liv, og senere virker det, som om hun får nogle sygdomssymptomer på grund af sine oplevelser under anden verdenskrig, selv om hun egentlig ikke burde have oplevet noget grimt, eftersom hun har fået at vide, at hun har været i pleje hos en tysk familie under hele krigen og aldrig har været i koncentrationslejr eller er blevet behandlet som jøde.

Hverken Joachim eller Ania har erindringer om deres barndom, deres minder virker tynde og blege og det er ikke til at sige, om de er andres minder eller deres egne. Får Ania nogen sinde svar på alle sine spørgsmål om sin fortid? Eller lykkes det Lidia at tage alle svar med sig i graven, det må læseren selv vurdere.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Janina Katz: Drengen fra Dengang
Forlag: Vindrose
Sideantal: 239 sider
Udgivelsesdato: 05.10.2004
ISBN: 87-7456-690-3