Flere nyheder

 
Litteratur
De bedste råvarer

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
De bedste råvarer
Tir. 7. dec. 2004

- en kærlighedshistorie

To nordmænd beretter i denne bog om det bedste denne verden har at byde på inden for madlavningen. Man finder ikke en eneste opskrift, bogen er heller ikke fyldt med hårde fakta om de omtalte råvarer, men den bugner af anekdoter, historie og ikke mindst kærlighed til nogle af madlavningens allerbedste ingredienser. Det er der kommet en rigtig lækkerbisken af en bog ud af. Læs den med et glas godt vin eller en plade fin chokolade til. Man bliver lynhurtigt rigtigt lækkersulten efter delikatesser.

Der er skrevet tykke bøger om kun kaffe, eller whisky eller chokolade, som alle kan læses med stor fornøjelse. Disse kan dog hurtigt blive for detaljerede, så de mister noget af underholdningsværdien. De bedste råvarer bevarer denne hele vejen igennem. Bogen er delt op i et kapitel for hver råvare, i alt 39 forskellige bider af himmerig. Man kan altid være uenig i listen over de bedste råvarer, men de fleste ikke-vegetarer, ikke-afholdsfolk og ikke-asketer vil nok kunne være enig med hovedparten af de udvalgte godbidder.

Selvom kapitlerne ikke er overvældende lange, maksimalt 8-10 sider, mange dog kortere, kan man som læser sagtens lære lidt nyt, især fordi bogen dækker mange vidt forskellige madvarer, lige fra alkohol til bøffer og bær. Forfatterne har en enorm viden om mad, de har rejst det meste af verden rundt og smagt på det hele, ikke kun importeret til Norge men ved kilden.

Dette gør, at bogen ikke kun er en bog om råvarerne. Den er mindst lige så meget en humoristisk og underholdende bog om forfatternes oplevelser med de enkelte råvarer rundt omkring på kloden, og det er ikke så lidt, de kan fortælle. Enhver lommegourmet må være dem dybt misundelig. Forfatterne har også sat sig godt ind i råvarernes historie og aktuelle situation, så der er et væld af sjove historier og gode pointer.

Alt i alt en bog, der varmt kan anbefales til enhver madentusiast, der samtidig besidder et mindstemål af humor.

Torgrim Eggen: De bedste råvarer
Forlag: Aschehoug
Sider: 304
Udgivelsesdato:
ISBN: 87-11-18018-8