Flere nyheder

 
Teater
Lige for Lige

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Lige for Lige
Fre. 1. jul. 2005

Pimp's and Ho's a la Shakespeare står forrygende godt til den udendørsscene, som tidligere var baghave til Københavns gamle sindssygehospital - Grønnegårds Teater i Kunstindustrimuseets store, olivenfarvede lunge bag Bredgades nr. 66. "Lige for Lige" er tosserier fra begyndelse til slut, og igen i år står der Shakespeare på programmet og Lars Mikkelsen ud for hovedrolleindehaveren. Et sikkert og velvalgt kort.

Lars Mikkelsens dinglende fysik passer Shakespeares drillende tekst som fod i hose. De lange lemmer er uundværlige rekvisitter i Lige for Lige, når hertugen forklædt som munk forretter sjælesorg og opsnapper intriger med hele sanseapparatet. Klassisk forvekslingskomedie, der som omdrejningspunkt har genindførelsen af en gammel lovgivning mod utugt - håndhævet af hertugens stedfortræder, mens hertugen selv indtager rollen som Guds stedfortræder; munken.

Gud, sex og hertugdømme er en potent cocktail, og Niels Brunses sublime oversættelse holdt sig da heller ikke tilbage vokalt, ligesom Rikke Juellunds visuelle fortolkning gav den på alle lemmer.. Morten Staugaard udfylder hele fire roller, og trods omfattende typeskift fra f.eks. bordelmutter 'Madam Bankekød' til bødlen er han intet mindre end G-E-N-I-A-L, og undervejs længes man næsten efter næste stunt, hans vævre krop skal udfylde.

Lige for Lige overrasker ikke i hverken handling eller rollebesætning, men Dansk Meterologisk Institut havde været rundhåndet med sol og blå himmel på premiereaftenen, og så tager Grønnegårds Teater sig jo umådeligt indtagende ud. Kombinationen af lummer Shakespeare, lys, dansk sommer og udendørsteater i et mix af forfatterens eget Globe Theatre i London og Bakkescene må få ethvert publikum til at overgive sig og blot følge slagets gang med et aaahhh..

Se spilletider.