Flere nyheder

 
Litteratur
Harry Potter 6

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Harry Potter 6
Fre. 21. okt. 2005

Så kom den længe ventede 6. og anden sidste del af Harry Potter serien. "Harry Potter og Halvblodsprinsen" er mindst lige så spændende, som de tidligere bøger i serien og er ikke en, man er nødt til at læse, fordi man har læst alle de andre. Ulig de andre bøger har denne et par længere separate indførselshistorier, som Harry ikke medvirker i, og som man først forstår betydningen af senere i handlingen.

Harry Potter og hans venner er nu blevet 16 år, og det betyder uundgåeligt, at der går lidt kæresteri i handlingen, hvilket måske ødelægger det lidt for dem, som bare vil have action. Som vanligt har Harry Potter tilbragt sin sommerferie hos familien Dursley, hvor han har sørget over tabet af sin gudfar. Harry bliver hentet af professor Dumbledore, og sammen tager de ud for at overtale en pensioneret troldmand til at vende tilbage som lærer på Hogwarts.

Som vanligt kommer Harry galt af sted i toget og kommer som sædvanligt ikke med til ceremonien med fordelingshatten. Samtidig har han mistanke om, at Malfoy er blevet en dødsgardist i stedet for sin far, som blev taget til fange i forrige bog. Harry tror, at Malfoy og Snape har skumle planer, som har at gøre med Voldemort, men ingen tror ham, så længe han intet kan bevise.

På mange måder minder Harry Potter og Halvblodsprinsen mest om bog 2, idet den mangler et signifikant endeligt opgør og på mange måder blot leder frem til, at læserne skal gå og afvente den næste bog i serien med spænding. Det er ikke, fordi der ikke er masser af handling og spænding i denne bog, men der er alligevel så mange løse ender ved slutningen, at bogen ikke føles rigtigt afsluttet, vi mangler stadig alt det, der skal ske i bind 7, og det er svært at forestille sig, hvordan Rowlings vil bære sig ad med at få presset al den handling, der lægges op til i bind 6 ind i bind 7.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

J. K. Rowling: Harry Potter & Halvblodsprinsen
Forlag: Gyldendal
Sider: 608
Udgivelsesdato: 15.10.2005
ISBN: 87-02-04122-7