Flere nyheder

 
Teater
Slumprinsessen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Slumprinsessen
Tir. 15. nov. 2005

- og de 7 smalltime Hustlers.

Med forestillingen "Slumprinsessen og de 7 smalltime Hustlers" bryder Århus teater modigt med alle teatertraditioner, og ved at gøre det får de fat i et helt nyt publikum og får gjort op med en masse fordomme om, hvad teater er for noget.

Forestillingen er bygget over brødrene Grimms Snehvide og de 7 dværge, men er absolut ikke nogen børneforestilling, den angivne minimumsalder på 10 år er faktisk lidt lavt sat i forhold til at kunne forstå nuancerne i replikkerne, men børnene kan dog stadig få noget ud af dansen og musikken.

Historien er henlagt til Århus, hvor en russisk gangster kaldet narkobaronen har fået magten over byen. Narkobaronen er Slumprinsessens far, han gifter sig med Fukusho, som i virkeligheden er leder af Yakuzaen - den japanske mafia. Fukusho hyrer en lejemorder til at gøre det af med Slumprinsessen, som hævn for at narkobaronen har slået hendes familie ihjel, og hun søger derfor ud til de 7 smalltime hustlers for at slippe væk fra lejemorderen..

Slumprinsessen og de 7 smalltime Hustlers er et brag af en forestilling. Der er masser af energi, dygtige sangere og ikke mindst dansere. Faktisk er danserne lidt for dygtige eller også kan problemet klares med en mikrofonjustering, hver gang danserne gik i gang, gik publikum amok af begejstring, og da der ofte blev sunget samtidig, og musikken var ret høj, betød det, at det var ret svært at høre, hvad det var der blev sunget. Det er synd i betragtning af den kvalitet af sangere, som er blevet hevet på scenen til denne forestilling, nemlig Freya, som spiller hovedrollen og USO som er lederhustler.

Som vanligt er der ikke noget at sige skuespillerne på. Århus teater borger for et højt talentniveau blandt skuespillerne og alle er fremragende, selv dem som stadig er studerende på skuespillerskolen. I dette stykke kommer både skuespilspræstationerne og sangtalenterne dog til at stå i skyggen af de fremragende dansere på scenen, her skal især fremhæves de to dansere Osama Nasrallah og Isao Mori, begge breakdansere med stor kropsstyrke og masser af finesse. De andre dansere er også dygtige, men man kan næsten ikke trække vejret når Osama og Isao først går i gang.

Slumprinsessen og de 7 smalltime Hustlers spiller på Aarhus teaters store scene fra den 11/11 til 21/12, den er helt bestemt et besøg værd. Se spilletider.

Den får 5 * ud af 6 mulige, ene og alene fordi det var svært at høre sangerne.