Flere nyheder

 
Litteratur
Ud til grænsen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Ud til grænsen
Tir. 14. mar. 2006

I bogen "Ud til grænsen" fortæller Karen Marie Brøgger om sit liv med ekstremsport. Karen har deltaget i næsten 100 løb, kapgange og marcher på 100 km eller derover, derudover er hun tredobbeltmester i bodybuilding og fortæller i denne bog om sin træning og nogle af de løb, hun har været med til.

Bogen er ikke en sådan-gør-du-bog, men forfatteren har alligevel en række gode råd til folk, som enten gerne vil i gang, gerne vil blive bedre eller har brug for et skub i den rigtige retning.

Bogen er underholdende skrevet og kan læses som en slags biografi, men der er også en række praktiske anvisninger på ting man skal være opmærksom på under hårde fysiske udfordringer og et opgør med fordomme om, hvad kvinder kan klare i forhold til mænd. Her er Karen af den overbevisning, at kvinder er langt mere udholdende end mænd. Kapitlet Hvad mænd ikke kan, er særdeles opbyggende læsning for alle os piger, som altid har fået at vide at kvinder tilhørte det svage køn.

Bogen giver også det indtryk, at man skal være mere end almindelig vanvittig for at kaste sig ud i nogle af de sportsgrene, som Karen Brøgger slet ikke kan holde sig fra. Hvem synes det er fedt at løbe den ene smertefulde kilometer efter den anden, mens fødderne får vabler på størrelse med valnødder, lidende af søvnmangel og med ondt på steder du ikke anede eksisterede. Det synes Karen Marie Brøgger og intet kan få hende til at opgive sin fascination over, hvor meget smerte hendes krop er i stand til at komme sig over.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Karen Marie Brøgger: Ud til grænsen
Forlag: Borgen
Sider: 263
Udgivelsesdato: 14.02.2006
ISBN: 87-21-02713-7