Flere nyheder

 
Teater
Englehud

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Englehud
Fre. 17. mar. 2006

Emnet og baggrunden for "Englehud" er alvorlig nok: Svigt og misbrug, og kultur der bliver erstattet af forbrugersamfundet . Alligevel er "Englehud" sjov, rigtig sjov endda. To skuespillere dukker op på et forladt teater for at afslutte den enes liv og karriere, men det er ikke så let som det lyder, når fortidens spøgelser presser sig på. Stykket er helt igennem skruet fremragende sammen, og langsomt som det skrider frem, ser man sammenhængen mellem de gamle historier, der dukker op, og de to kvinders besynderlige forhold.

Teatret ved Sorte Hest og Holbæk Teater er gået sammen om denne lille perle af et teaterstykke i et akt. Med kun tre skuespillere og en lille scene er fokus helt og holdent på spillet mellem de to fallerede skuespillerinder: Den gamle diva som spilles af Maria Stenz og den yngre, der er mere eller mindre er gået i hundene, af Pia Jette Hansen. Dette spil er helt i top, og med få remedier skabes et levende stykke, som publikum bliver helt opslugt af. At man på Svalegangens foyerscene også sidder helt tæt på scenen, gør kun oplevelsen endnu mere intens. Begge spiller deres rolle helt fænomenalt, stor ros for deres indsats. Karsten Jansfort står på sidelinjen og viser et kæmpe talent ved at hoppe ud og ind i de to kvinders dialog og kontroverser som både spøgelse fra fortiden, småborgerlig bygningsingenør, der er ved at omdanne det gamle teater til en Føtex, og som pusher.

Nok handler stykket om to menneskeskæbner, to skuespillere med bristede drømme, som livet har ført i hver sin retning, men mest går man fra stykket med et bredt grin om munden, men alligevel funderer man over om i hvor høj grad Føtex kan erstatte kultur og teater. Man er ikke i tvivl om, at teatret en gang i mellem kan flytte os som mennesker. Måske kun en lille smule, men det gør også det hele værd. Dette er stykkets budskab, men det er også et af de stykker, som man kan mærke rykke lidt i tankene på vejen hjem

Se spilletider.
Foto: Freddy Tornberg