Flere nyheder

 
Musik
Bryan Adams

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Bryan Adams
Ons. 20. sep. 2006

Til stor overraskelse for mange, idet besøget nærmest slet ikke er blevet omtalt nogen steder, gæster den canadiske megastjerne, Bryan Adams, Danmark fra den 19-21 september. Han giver koncert i henholdsvis Herning, Ballerup og Frederikshavn og i går rockede han så Herning i et brag af en koncert for bare 6000 mennesker.


I Skandinavien bruges det svenske band Soak the sin som opvarmningsband, selv om Bryan Adams egentlig slet ikke behøver sådan et. Han skulle bare vise sig på scenen, for at fyre godt op under publikum. Bandet gik straks i gang med rækken af hitsange, bl.a. kunne man opleve Bryan spille lidt på mundharmonika i sangen Open Road, til stor overraskelse for alle der troede, han kun kunne spille guitar.

Efter et par indledende sange kom de første accorder til Summer of 69, hvilket resulterede i at hele salen nærmest kogte, alle rejste sig, hoppede op og ned og overdøvede næsten sangeren på trods af hans meget kraftige mikrofon. Stemningen var nærmest på kogepunktet under hele koncerten. og Bryan Adams og bandet var i den grad på og til stede.

Sammen med Bryan Adams kunne man også nyde Keith Scott på guitar, og det var en sand fornøjelse at opleve, hvor sjovt de to musikere har det sammen på scenen samt, hvor gode de er til at følge hinandens impulser, der var absolut ingen tvivl om at koncerten var live og ikke et eller andet playback.

Det ene skønne hit fulgte det næste, og koncerten blev afsluttet med Bryan Adams, en guitar og publikum. I denne unplugged del af koncerten kom man rigtigt tæt på stjernen, som besøgte Danmark første gang i 1983. Her spillede han på et teater i København, hvor der var porno om eftermiddagen og om aftenen "Ham", der var flere, der mente, at de så hellere ville fange aftenforestillingen. Det virker som om Bryan befinder sig godt blandt sine danske fans, og ikke mindst på scenen sammen med sit band.

Det var en fantastisk koncert, lidt rod med mikrofonen i begyndelsen af ekstranummerne, men det kom der hurtigt styr på. Bryan Adams kunne godt have talt lidt mere med publikum, men alt i alt en forrygende oplevelse, som de danske fans i Ballerup og Frederikshavn kun kan glæde sig til.