Flere nyheder

 
Litteratur
En god dag at dø

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
En god dag at dø
Tir. 10. okt. 2006



Jeanette Lindblads "En god dag at dø" er endnu en bog i serien af autentiske historier fra virkelighedens verden. Den handler om Jeanette, som er ung, smuk, lettere naiv, og som trives ved at flakke rundt i verden, leve i en kuffert og arbejde lidt her og der for at klare dagen og vejen.



Jeanette rejser på et tidspunkt til Brasilien og forelsker sig i det smukke land. Hun møder manden Fransisco, som bliver meget forelsket i hende, mens hun ikke er videre interesseret i ham. Det ender dog med, at hun bliver gravid, og derfor indvilliger hun i at flytte sammen med ham. Det viser sig dog, at Fransisco er lidt for glad for alkohol, men Jeanette holder alligevel ud i lang tid, måske i håb om at redde ham eller for at sikre sin lille datter en far. Det holder dog ikke i længden og de to går fra hinanden, hvorefter Jeanette møder Carlos.

Carlos er helt anderledes end Fransisco: Han ser fantastisk ud, drikker ikke alkohol og det varer ikke længe før Jeanette er forblændet og håbløst forelsket. De to flytter sammen og Jeanette bliver hurtigt gravid, men deres forhold ændrer sig snart, da Carlos begynder at mishandle Jeanette og kræve alle mulige tjenester af hende. Carlos forhandler hårde stoffer og kræver, at Jeanette skal køre med ham, han gemmer stofferne i hendes lejlighed, på trods af at det sætter Jeanettes og børnenes liv på spil. I begyndelsen vil Jeanette gør alt for ham, fordi hun er forelsket, derefter fordi hun tror, hun kan ændre ham og til sidst fordi hun tror, at han vil dø, hvis hun ikke hjælper ham.

Jeanette er fanget i en tilværelse baseret på Carlos luner i et land, hvor en mand har lov at behandle en kvinde på en hvilken som helst måde, han finder for godt. Der er ingen, som blander sig, og ingen der hjælper, og Carlos får langsomt held til at køre Jeanette og hendes selvværd helt ned i sølet. På et tidspunkt siger Carlos endog til Jeanette, at dette er en god dag for hende at dø, uden at han dog gør alvor af truslen.

Jeanette bliver efterhånden klar over at hun aldrig kan få et normalt liv med sine børn i Brasilien, men Carlos vil heller aldrig lade hende tage børnene med sig til Sverige, hvor hun kommer fra.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Jeanette Lindblad med Pia Gadd: En god dag at dø
Forlag: Aschehoug
Sider: 304
Udgivelsesdato: 28.09.2006
ISBN: 87-11-29235-0