Flere nyheder

 
Musik
baSix julekoncert

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
baSix julekoncert
Man. 18. dec. 2006



















Jakob + John + Toke + Peter + Niels + Anders = success. baSix er en fantastisk demonstration af, hvad den menneskelige stemme kan bruges til, og hvor stort et musikinstrument alle mennesker har som en integreret del af kroppen, dog med forskellig talent for at bruge det, forstås!

Det er kun virkelige dygtige sangere, som formår at synge a cappella, så det lyder godt og med baSixs lyder det ikke bare godt, det lyder fantastisk. Bandet har en dygtig lydtekniker og noget rigtigt godt udstyr, men selv det bedste udstyr i verden kommer til kort, hvis ikke folkene på scenen har talent, og talent har de seks unge mænd på scenen så absolut rigeligt af. Ud over talentet er de i høj grad tilstede på scenen, de virker som om de befinder sig godt og udstråler masser af livsglæde, især Peter Bach opfører sig som en fisk i vandet.

I baSix julekoncert kan man høre klassiske julesange såvel som nye sange skrevet af baSixs egne medlemmer. Som en ekstra overraskelse blev der også sunget et par sange fra gruppens Star People show. Her tog især en version af Madonnas "hung up" kegler, der var flere der mente at baSixs udgave faktisk var bedre end Madonnas egen. Den medfølgende koreografi var også rigtig fin.

Publikum kunne også nyde baSix version af Whams "Last Christmas", Anders Ørsager gav sin egen udgave af "skrigeskinken" Christina Aquileras udgave af Donny Hathaways "This Christmas" - rigtigt fint faktisk, selv om han havde lidt svært ved de høje toner. Koreografien udført af tre af den andre bandmedlemmer hjalp også med højne standarden! I den lidt mere alvorlige ende kunne man lytte til "Candlesong", som er skrevet af Peter Bach, som også fortalte en lille forhistorie til sangen, som nok kunne gøre øjnene lidt blanke.

Til julekoncerten var der gæsteoptræden fra Sct. Clemens drengekor, som blandt andet sang med på den kendte "Et barn er født i Betlehem". Sangen var dog lidt anderledes og hurtigere end normalt, men som der blev sagt på scenen, så tvinger det en til at lytte til teksten på en ny måde og det er jo ikke så dårligt.

baSix julekoncert er en stor og lidt anderledes oplevelse end alle de andre julekoncerter, man kan komme til i denne tid, og i bandets hjemby Århus var man blandt andet nødt til at arrangere en ekstra koncert for at tilfredsstille alle dem, der gerne ville have billetter til forestillingen. Det er nemt at forstå, at der er mange, der gerne vil opleve de fantastiske seks, og alle, der har sikret sig billet til julekoncerten, ønskes rigtig god fornøjelse.

Se spilletider.