|
Det er på tide at overlade fastfoodførstepladsen til en sundere eksponent. Ud med burger, pizza, fedt og bacon og ind med nudelretter og friske råvarer. Lyder det kedeligt? Det er det ikke. For når restaurantkæden wagamama letter på låget til deres opskrifter, breder der sig en liflig duft af velvære og velernæring. Wagamama mia!
Restaurant wagamama er indbegrebet af fastfood. Den nye slags. Eller egentlig har østens vise mænd og kvinder serveret disse retter på disse måder i flere århundreder. Kæden startede dog først i 1992 i London og har i dag glade kunder på flere kontinenter og i flere lande. Også i Danmark. Nærmere betegnet København. Undertegnede er bekendt med menuen og kan kun istemme refrænet: "spis positivt + lev positivt" - alt sammen inden for en ganske kort tidsramme. Fra bestilling til levering til fortæring går der ikke mange minutter ...men man kan så kalde det fastfood én gang til, når det meste af Danmarks befolkning skal bruge en togbillet eller lign. for at smage på herlighederne. Derfor kommer denne bog som sendt fra fastfoodguderne - nu kan enhver opleve wagamamas lækre køkken i sit eget!
For folk, som ikke har stiftet bekendtskab med det japanske køkken før, er der en fin lille intro, der forklarer og fortæller om de vigtigste ingredienser og råvarer, og om hvordan man sammensætter dem osv. I det hele taget bliver denne udgivelse fremlagt som en selvstændig kogebog, selvom den følger op på succesen wagamama kogebogen. Det betyder, at man kan finde råd og gode tips til hver enkelt af afsnittene - om det så er dip, drikke, supper med fut i eller alt i én gryde, det drejer sig om, så har forfatteren Hugo Arnold valgt den pædagogisk-gastronomiske vej til læserens mave og hjerte.
Bogen er en del af en franchise. Det er tydeligt. Der er en vis selvpromovering over indledningen og hver enkelt af afsnittene, men det gør egentlig ikke det store, for en fuldgod madglæde og madvirtuositet skinner igennem på hver side (godt hjulpet på vej af de mange indbydende illustrationer) og efterlader læseren med en vækket appetit.
Helt banalt sagt. Det er en restaurantkæde, der elsker nudlen i alle dens afskygninger (og der er mange!). Om den så svømmer i "sprød reje-ramensuppe", dukker op i "gryde med skaldyr" eller giver den som vegetar i "forårssalat med ristede sesamfrø" er der noget for enhver smag. Hugo Arnold siger det bedst:
"På wagamama er nudler en livsstil: sjov og endda sexet. At slubre nudler i sig er en af livets små fornøjelser. Man sidder tilbage med et skævt smil bagefter.. Om man så vil slubre hjemme hos sig selv, er jo op til den enkelte, men disse opskrifter giver rig lejlighed til det, uanset hvad man vil."
Kan en nudel være sexet? Næppe. Men den kan smage godt på 120 forskellige måder. Og det gør den hos wagamama.
Køb eller bestil bogen på saxo.dk.
Hugo Arnold: wagamama - 120 japansk inspirerede nudelretter
Forlag: Borgen
Sider: 192
ISBN: 978-87-21-03201-2