Flere nyheder

 
Teater
The Producers i Holstebro

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
The Producers i Holstebro
Man. 23. feb. 2009

Musicalen "The Producers" havde danmarkspremiere på Det Ny Teater i København for et par år siden, og nu binder Musikteateret Holstebro så an med opsætningen af amerikansk teaterhistories mest prisvindende musical. Dette sker med brug af såvel professionelle som amatører på scenen samt et hold morsomme og musikalske duer!

Forestillingen begynder på Shubert Alley uden for Shubert teateret, hvor tæppet netop er gået ned for Max Bialystocks (Ole Jørgensen) seneste fiasko, en musical-version af Hamlet med titlen Funny Boy. Et par dage senere opsøges Bialystock af den nørdede revisor Leo Bloom (Jesper Damgaard), som skal gennemgå hans regnskaber. Det går op for Bloom, at en producer faktisk kan tjene mere på en fiasko end på en succes. Max Bialystock overtaler herefter Leo Bloom til, at de sammen skal være producere og finde det dårligste manuskript og den dårligste instruktør for at sikre sig en dundrende fiasko, som lukker med det samme. På den måde kan de selv beholde de penge, der er blevet investeret i forestillingen.

Max Bialystock går straks i gang med at forføre en række ældre damer mod en klækkelig check til forestillingen. De to herrer får også besøg af en svulmende svensk blondine, Ulla (Altijana Hidic), som gerne vil aflægge audition.

Producerne udvælger et manuskript skrevet af en skør nynacist og dueopdrætter ved navn Franz Liebkind (Christian Bøgh). Stykket hedder Forår for Hitler og handler om Adolf Hitler og Eva Braun. Stykket instrueres af Roger de Bris (Martin Hedegård), som oven i købet ender med selv at måtte spille hovedrollen, da den oprindelige Hitler brækker benet lige før premieren. Med et dårligt manuskript og en katastrofe af en instruktør, synes succesen at være hjemme for de to producerer, men ak og ve, anmelderne kalder det for et satirisk mesterstykke, og Max og Leo må nu stå til ansvar for deres bedrageri.

Genren er en komisk musical, som indeholder både gedigent skuespil, dans og sang. Der er lagt stor vægt på komedieaspektet i stykket, både i dialogen og i valg af rekvisitter.

Forestillingen er først og fremmest morsom, både i karikaturen af de personer, der er med, men også på grund af det absurde i, at producerne ved at foretage en lang række "forkerte" valg faktisk får et "rigtigt" resultat, som anmelderne falder i svime over. Især Jesper Damgaard som Leo Bloom og Mathias Flint som Carmen Ghia skal fremhæves for deres skuespillerevner. Begge skuespillere evner at spille overbevisende på trods af, at deres roller er enormt karikerede. Martin Hedegaard gør det også godt som Roger de Bris. Generelt er alle hovedpersonerne utroligt dygtige, men i de komplicerede koreografier kan man godt fornemme, at nogle af de medvirkende er amatører. Det er mest problemer med at holde positionerne og den samme afstand mellem de dansende, som afslører, at ikke alle har års erfaring bag sig. Det kan godt virke forstyrrende for øjet, at koreografien ikke virker helt stringent, men der er også noget charmerende ved, at folk, som ikke er professionelle, alligevel formår at agere på en scene.

The Producers her ikke meget kant, det er mest god underholdning og en sund latter, som publikum får med sig hjem efter forestillingen, men det er der jo heller ikke noget galt med.

Foto: PR-billede

Musikteatret Holstebro: The Producers

Se spilletider