Gå tilbage
FÆNGSLETFÆNGSLET Fussingsvej 8
DK-8700 Horsens
Tel.: +45 7610 0011
Homepage
Åbningstider: Tues-Sun 10 - 4 pm. Monday closed.
Entrépriser: Voksne: 95 kr, Children og unge (0-17 år): Gratis, Årskort: 295 kr


Showing 6 events

from/after 18 Feb 2018

Til 18 FEB
Udstilling | Omvisning

Vinterferie-rundvisninger | Lorentzen og kunsten

FÆNGSLET, 11 am, 11.30 am, 12.30 am, 1 pm, 2 pm & 2.30 pm.

Mon 12 February 2018 to Sun 18 February 2018, 11 am, 11.30 am, 12.30 am, 1 pm, 2 pm & 2.30 pm.
Pris: (Entrance fee: 35 DKK. + entre til Fængselsmuseet)
Sted:
Carl August Lorentzen var tyv, fange og kunstner. I fængslet tegnede og malede han, og motiverne var ofte minder fra barndommen eller scener fra hans fængselsliv. På rundvisningen ser vi gennem Lorentzens billeder på hans liv fra barn til fange. Lorentzen sad i alt fem gange i fængslet i Horsens. Her skrev han breve, tegnede, malede, syede, snittede i træ og lavede papmachefigurer. Det var ofte barndomserindringer og forholdet til kvinder, politi, domstole og fængsler, han brugte som motiver. Gennem Lorentzens kunst får vi derfor et godt indtryk af både mennesket Lorentzen og af hans lange liv bag tremmer
10 MAR
Udstilling | Historisk

Fløjlspote, knytnæve og tordenslag | Århundredets Festival

FÆNGSLET, 1 pm.

Sat 10 March 2018, 1 pm.
Pris: (Entrance fee: 175 DKK. (inkl. entré til Fængselsmuseet))
Sted:
I samarbejde med Århundredets Festival inviterer Fængselsmuseet inden for til en eftermiddag, der står i kontrasternes tegn. Hør forfatter Kaare R. Skou fortælle om Alberti. Derefter byder museet på en rundvisning i Albertis fængsel, efterfulgt af kaffe og Sarah Bernhardt kage. Eftermiddagen sluttes af med en orgelkoncert i fængselskirken med organist Kevin Laplante, som spiller toner fra La Belle Epoque.

Alberti blev valgt til Folketinget for partiet Venstre i 1892, og han blev en central del af den forfatningskamp, som få år forinden havde bragt Danmark på randen af revolution. I 1901 blev Alberti minister i den første regering efter systemskiftet. Her resulterede hans tætte partnerskab med kultusminister, og senere konseilspræsident, J.C. Christensen, bl.a. i en omstridt censurlovgivning i 1907. Partnerskabet mellem Alberti og J. C. Christensen blev af den radikale Edvard Brandes beskrevet som fløjlspote og knytnæve.

Alberti fik tildelt posten som justitsminister, men han ville helst have været finansminister. Han var mere forretningsmand end jurist, var passioneret spekulant, og den passion var medvirkende årsag til, at han i 1908 meldte sig selv til politiet - en nyhed som J.C. Christensen i sin dagbog beskrev som et tordenskrald.

To år og en lang retssag senere fik Alberti en dom på 8 år for bedrageri og falsk, for en sum svarende til tæt på 1 milliard nutidskroner, og han blev fange nr. 75 i Horsens Straffeanstalt. Hér oplevede Alberti nu på egen krop, hvordan det straffesystem, han havde været øverste chef for, fungerede. Og udenfor fængslets tykke mure gennemlevede den spæde, danske parlamentarisme rigsretssagerne mod både indenrigsminister Sigurd Berg og konseilspræsident J.C. Christensen.

Program

Journalist og forfatter Kaare R. Skou: Storsvindleren Alberti, foredrag, sted: Fængselskirken

Fængselsmuseets ansatte: Justitsministerens fængsel og fange nr. 75's tid i fængsel, rundvisning, sted: Fængselsmuseet

Kaffe og Sarah Bernhardt kage, sted: Fængslets forsamlingshus

Kevin Laplante, Toner fra La Belle Epoque, orgelkoncert, sted: Fængselskirken
Til 18 MAR
Diverse | Foredrag

Krimimessen 2018

FÆNGSLET, 10 am - 4 pm (Sun 17).

Sat 17 March 2018 and Sun 18 March 2018, 10 am - 4 pm (Sun 17).
Pris: (Entrance fee: Fra 125 DKK.) Buy/order ticket
Arrangør: Horsens Bibliotek
Sted:
Krimimessen er forårets litterære tilløbsstykke - og Nordeuropas største festival for krimi og spænding. Læsere, forfattere, anmeldere, forlagsredaktører, bibliotekarer og alle andre krimiinteresserede samles på FÆNGSLET i Horsens for at høre nyheder fra krimiens verden.

Krimimessen finder sted hvert forår lige inden påske.
I 2018 er det den 17. og 18. marts, du kan møde forfattere, forlag, boghandlere og andre krimiinteresserede.

Mere end 100 forfattere og foredragsholdere fra ind- og udland er på programmet. I 2018 er der desuden fokus på tv-serier.

I årenes løb har Krimimessen ud over de nordiske lande haft besøg fra Tyskland, England, Skotland, Frankrig, Italien, Portugal, USA og Sydafrika.

På Krimimessen uddeler Det Danske Kriminalakademi Palle Rosenkrantz Prisen, Harald Mogensen Prisen og diverse diplomer, bl.a. for årets danske krimidebut.

Søndag kl. 12 uddeles Krimimessens publikumspris.

Krimimessen arrangeres af Horsens Kommunes Biblioteker i samarbejde med boghandlere, forlag, forfattere og DR.

Læs mere om Krimimessen og find programmet, der offentliggøres i slutningen af januar, på Krimimessens hjemmeside: http://krimimessen.dk/
Til 12 MAJ
Udstilling | Messe

Prison Ink 2018

FÆNGSLET, 10 am - 6 pm.

Thur 10 May 2018 to Sat 12 May 2018, 10 am - 6 pm.
Pris: (Entrance fee: Fra 120 DKK.)
Sted:
Gå ikke glip af Europas mest rå og autentiske tattoo convention. Kom og få lavet din drømmetatovering af de bedste tatovører i verden. I Fængslets ægte fængselsrammer i Horsens kan du opleve kropskunst på nærmeste hold. Kom og få lavet din drømmetatovering af de bedste tatovører i verden. 200 af verdens bedste tatovører deltager i Prison Ink. Oplev blandt andet tatoveringer blive lavet for næsen af dig, de bedste europæiske graffitimalere, en masse livemusik og nyd øl. drinks og lækker mad i fængselsgårdens chill out område.
Prison Ink afholdes for 4. gang - og denne gang bliver det (igen) udvidet med flere aktiviteter
Til 17 JUN
Udstilling | Messe

International racekatteudstilling 2018

FÆNGSLET, 9 am - 4.30 pm.

Sat 16 June 2018 and Sun 17 June 2018, 9 am - 4.30 pm.
Pris: (Entrance fee: Voksne: 40 DKK. (børn 20 DKK.))
Sted:
Kom til en weekend i kattens tegn, når Jysk Racekatte Klub afholder international racekatteudstilling, med dommere fra hele Europa. To dage med noget for enhver smag - Kæmpe store, elegante, dovne, aktive, skaldede, krøllede, langhårede, stribede eller spottede. Mød flere hundrede af landets smukkeste katte.

Billetter købes i døren på dagen(Kun kontant og mobilepay)
29 JUN
Musik | Rock/Pop

Thomas Helmig m. band + support

FÆNGSLET, 8 pm.

Fri 29 June 2018, 8 pm.
Pris: (Entrance fee: 380,00 DKK) Buy/order ticket
Sted: