Bevæg dig sikkert rundt på nettet med en VPN

Bevæg dig sikkert rundt på nettet med en VPN

Det har aldrig været så nemt at bevæge sig rundt digitalt, som det er i dag – uanset hvor du befinder dig henne i verden, så er der altid en internetforbindelse, som du kan koble dig til. Dette betyder også, at det er blevet endnu mere vigtigt,  at du føler, at du kan bevæge dig sikkert rundt digitalt, og det er her en god VPN kommer ind i billedet. Med en VPN kan du nemlig ikke spores eller trackes, når du surfer rundt på nettet. 

Hvad er en VPN?

En VPN sørger for at kryptere og anonymisere dig når du er på nettet. Som nævnt kan du hverken blevet sporet eller tracket, når du har en VPN. Ud over den sikkerhed, som en VPN giver dig, så gør den det også muligt at manipulere med din lokation og dermed muliggør det brugen af for eksempel indhold fra udenlandsk Netflix samt at se DR, TV2 Play og lignende når du er i udlandet. 

En VPN kan også komme dig til gode på dine udenlandsrejser. I mange lande blokerer staten for mange af de store internationale hjemmesider. I Kina har de for eksempel blokeret både Google, Youtube, Twitter og Facebook, hvilket gør det nødvendigt med en VPN, hvis du skal benytte nogle af disse tjenester, når du opholder dig i landet. 

En VPN kan også mindske eksponeringen af målrettede annoncer og at dit kodeord ikke bliver opsnappet og du kan føle dig tryg, når du tilkobler dig et offentligt Wi-Fi netværk. 

VPN, som står for Virtual Private Network, er altså din genvej til beskyttelse, når du bevæger dig rundt online og ikke ønsker at andre skal kigge dig og dine data over skuldrene. 

Sådan fungerer VPN

En VPN fungerer på den måde, at den gemmer din IP-adresse. Dette gør den ved at lede din netværkstrafik igennem en anden server, som er ejet af en VPN-udbyder. Helt konkret betyder det, at når du har en aktiv VPN vil VPN-udbyderens server være dit datapunkt. Når du er tilkoblet en VPN kan din ISP (fx Yousee eller TDC) og andre ikke se hvad du foretager dig på nettet. 

Så når du fører din trafik igennem en VPN-udbyder, så er det en måde at øge dit privatliv på. En ISP vil ikke kunne følge med i dine aktiviteter og dermed heller ikke registrere dine browsing-aktiviteter. 

Så ved at have en aktiv VPN, når du surfer på nettet så kan du bevæge dig anonymt og sikkert rundt på det store vide internet.