En ny metode hos tandlægen forbedre selvtilliden

En ny metode hos tandlægen forbedre selvtilliden

Det er altid vigtigt, at man er god til at prioritere sin sundhed, både fysisk og mentalt. Derfor er det også vigtigt, at man for eksempel sørger for at gå til tandlægen regelmæssigt, fordi det både kan påvirke den mentale og fysiske sundhed, hvis man ikke får det gjort. 

 

En stor del af den danske befolkning tager ikke til tandlægen lige så ofte, som de egentlig burde, og det kan have konsekvenser for deres sundhed i fremtiden. Ofte er årsagen til, at disse personer enten udsætter eller helt skipper deres tandlægebesøg, fordi de oplever nervøsitet og angst i forbindelse med dét at skulle være ved tandlægen. 

 

Derfor er det godt, at der med tiden er blevet udviklet nye og smarte metoder til forskellige behandlinger hos tandlægen, som forhåbentligt kan være med til at bidrage positivt til både den fysiske sundhed, men særligt også den mentale. 

Et stort antal undgår tandlægen

Næsten halvdelen af den danske befolkning oplever nervøsitet og angst i forbindelse med dét at gå til tandlægen, og hele 10% af dem lider reelt af det, som vi kalder for tandlægeskræk. Det er med til, at rigtig mange danskere ikke kommer til tandlægen jævnligt. 

 

Men det er vigtigt, at man husker at gå til tandlægen. De fleste af de personer, som ikke kommer til tandlægen, skipper besøgene på grund af, at de tidligere i deres liv har haft en eller flere trælse oplevelser hos tandlægen, som gør, at de ikke har lyst til at få flere dårlige oplevelser. Derfor undgår de tandlægen helt, men det kan have konsekvenser for deres almene helbred, og kan på længere sigt føre til et mere omfattende behandlingsbehov, som derfor medfører, at de bare skal tilbringe endnu flere timer hos tandlægen end de ellers havde behøvet. 

Invisalign er en af de nytilkomne metoder 

Lider man af tandlægeskræk, så er det største ønske naturligvis, at man skal tilbringe så få timer hos tandlægen som muligt. En af de nye metoder, som er kommet til, er Invisalign, og det er en ny metode og type af bøjle til tænderne, som er både lettere og hurtigere. Invisalign giver en hurtigere tandretning, og det kan derfor være en god mulighed at overveje for de personer, der skal have bøjle på tænderne, men som samtidig ikke er vild med at blive behandlet hos tandlægen. 

 

Invisalign er en usynlig bøjle, der også kan tages af. Den er et let og smart alternativ til den type af bøjle, som de fleste af os kender som de traditionelle skinner. Mange børn og unge frygter, at de en dag skal have bøjle på tænderne, både på grund af, at det er en ting, som ofte bliver forbundet med mange smerter, men også på grund af, at de fleste personer, der skal have bøjle på, godt er klar over, at bøjlen er en, som de skal gå med i rigtige mange år. 

 

Det er aldrig særlig fedt at skulle rende rundt med bøjle på tænderne. Det gør sig især gældende, når man er ung, fordi det kan komme til at have indflydelse på mange af de betydningsfulde oplevelser, som man har i løbet af sit ungdomsliv. 

En hurtigere måde at få tænderne på plads

Det er bestemt ikke underligt, at størstedelen af de unge mennesker, der skal have bøjle på, ønsker at få den af igen så snart, at det kan lade sig gøre. Når man er ung, så er der ofte rigtig mange ting, som man skal forholde sig til, og der er desuden masser af både forventninger og bekymringer. Derfor er det ærgerligt, at et stort antal af unge mennesker i deres ungdomsår bliver påvirket af, at de skal have bøjle på. 

 

Invisalign-bøjlen kan derfor være en attraktiv mulighed, for de unge mennesker, som ønsker at få deres bøjle af så hurtigt som muligt. Bøjlen er lavet i et let materiale, som kan tilpasses præcis efter tænderne på den person, som skal have den på. Bøjlen skubber stille tænderne, så de alle kommer ind på deres rigtige pladser, og selvom det ikke er muligt at gøre fuldstændig smertefrit, så foregår hele forløbet hurtigere end den traditionelle skinne, og er derfor meget attraktivt for unge mennesker. 

Invisalign-bøjlen kan forbedre selvtilliden blandt unge

Man kan hurtigt få nævnt flere oplevelser i teenageårene, hvor en bøjle let kan få det ødelagt for den unge dreng eller pige. Det kan for eksempel være når man skal til at have sit første kys, eller når man skal smile på det årlige skolefoto. 

 

En bøjle kan desværre være medvirkende til, at flere unge mennesker har en lavere selvtillid, men bøjlen bør bestemt ikke have så stor en indflydelse på, hvordan man har lyst til at leve sit liv i ungdomsårene, eller hvor glad man er for sig selv. 

 

Derfor kan Invisalign-bøjlen endnu engang vise sig, at være en rigtig god løsning. Den er usynlig, så på skolefotoet slipper man for at bekymre sig om, hvordan ens smil ser ud. Derudover retter Invisalign-bøjlen tænderne hurtigere end den traditionelle skinne, og det åbner op for muligheden, at bøjlen kan komme af, mens man stadig er teenager.