Er du træt af PMS? Sådan får du styr på det

Er du træt af PMS? Sådan får du styr på det

Premenstruelt syndrom (PMS) er en samling af symptomer, der typisk opstår 5-10 dage før menstruationens start. Symptomerne kan have stor indflydelse på den enkelte kvindes livskvalitet og sociale funktionsevne. De hyppigste symptomer er nedsat humør, træthed, hovedpine, ændringer af spisebehov og væskeophobning. Hvis du er en af dem, der døjer med PMS, får du her nogle tips til, hvordan du kan få styr på det.

Premens – et kosttilskud beregnet til kvinder med PMS

Premens er et naturligt kosttilskud beregnet til kvinder med PMS. Premens indeholder en blanding af urter, vitaminer, krillolie og iroflav, der alle bidrager til at lindre de typiske symptomer på PMS. En af de vitaminer, præperatet blandt andet indeholder, er B1 og -B6-vitamin, som understøtter reguleringen af hormonbalancen og bidrager til at normalisere psyken. Premens kan tages dagligt i den periode, hvor man oplever symptomerne på PMS, og det er således et effektivt middel mod PMS.

Motionstips til at bekæmpe PMS

Motion har en positiv effekt på både krop og sind og kan derfor hjælpe med at lindre symptomerne på PMS. Når man motionerer, udskiller man endorfiner, som er kroppens egne smertestillende stoffer. Endorfiner har en positiv effekt på både krop og psyke og kan derfor hjælpe til at lindre symptomerne på PMS. Derudover kan det også være en god idé at spise sundt og varieret under hele sin cyklus. Undgå sukkerrige og fede madvarer samt alkohol i perioden op til menstruationen, da dette kan forværre symptomerne på PMS. Desuden er sukkerige og fede madvarer generelt usundt, da de kan føre til vægtøgning og forhøjet blodsukker.

Glem ikke søvnen – den er vigtig, når man har PMS

Når man har PMS, er det vigtigt at få nok søvn. Dette skyldes, at kroppen har brug for ekstra restitutionstid, og derfor er det en god idé at sove lidt længere om morgenen og måske tage en lur i løbet af dagen. Derudover kan det være en god idé at undgå koffein og alkohol, da disse kan forstyrre ens søvnmønster yderligere. Når du ved, at det snart er tid til PMS, kan du med fordel vælge at lave færre aftaler, så du har mere tid til at fokusere på din søvn. Generelt er søvn vigtigt – ikke bare til at håndtere PMS, men også for helbredet generelt.

Når det kommer til PMS, kan der være mange forskellige årsager til, at du oplever gener og symptomer. Heldigvis er der gode råd at hente, så du kan få styr på din PMS.