Fem gode råd til at holde kroppen pæn og præsentabel

Fem gode råd til at holde kroppen pæn og præsentabel

I takt med at mennesker bliver ældre og ældre, er det vigtigere end nogensinde at holde kroppen pæn og ren. Som tiden går vil alle mærke alderen trykke, både i forhold til hvad kroppen rent fysisk kan yde, men også i forhold hvor skarp kroppens ydre fremstår. Der er dog mange ting du kan gøre for at holde kroppen fit, frisk og pæn. Vi giver her fem bud på hvad du kan gøre.

Holder tænderne ved lige

Noget af det første vi spotter på et andet menneske er deres smil og ansigt. Skæve, ødelagte og beskidte tænder er derfor noget som let kan være medvirkende til at andre ser din krop som noget mere hærget end den er. Du bør derfor være omhyggelig med plejen af dine tænder, hvor du også regelmæssigt bør få tjekket dine tænder hos en tandlæge. Foruden at reparere ødelagte tænder og reparere huller med mere, kan du hos flere tandlæger også få foretaget en tandretning og få bleget dine tænder. Hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, der er en af flere tandlæger i København, kan du således få rettet dine tænder til helt uden bøjle, hvilket giver dig et pænere smil. Dette gør de gennem den populære behandling kaldet Invisalign, hvilket mere end ni millioner på verdensplan har fået gjort gennem de seneste år.

Hold kroppen i gang gennem masser af motion

Vil du bevare en stærk og sund krop, er motion og bevægelse en af de mest effektive og samtidigt naturlige former for forebyggelse du kan benytte dig af. Når alderen trykker på, vil mange opleve at kiloene rasler på og energiniveauet falder betydeligt. Kroppen bliver ældre, det kan der desværre ikke ændres på, men dette behøver ikke at betyde, at du ikke kan holde kroppen igang. Selvom alderen og kræfterne måske ikke længere er til at tonse rundt på en fodboldbane, løbe en længere en tur i skove og parker eller bruge flere timer om ugen i fitnesscentre og svømmehaller, er der nemlig mange måder hvorpå du kan skaffe kroppen den bevægelse som den skal bruge til at holde dig frisk og vigørelig. En god lang gåtur, en hyggelig cykeltur med familie og venner eller måske bare nogle få simple øvelser først og sidst på dagen, kan nemlig vise sig lige så værdifulde, da det hjælper kroppen til at tilvænne sig et vist aktivitetsniveau. 

Spis sundt

Hører man til de der indtager mange kulhydrater og fedtholdige produkter, kan det over en længere periode gå ud over både kroppens aktivitetsniveau og sundhed, samt sætte sine spor på dine krop udvendig og indvendig. Forkert kost kan således øge risikoen for uren hud, samt være medvirkende til at øge risikoen for at du får sygdomme relateret til blodtrykket og hjerte-kar. En god ide er derfor at spise sundt og varieret, undgå for meget unødvendig fedt og kulhydrater i din mad, samt ikke mindst drikke en masse vand. Vand har nemlig vist sig at være en af de mest effektive ingredienser i snart samtlige sundheds- og slankekure, hvor vandet er med til at skabe en sund væskebalance i din krop.

Pas på din hud

Der findes i dag et væld af cremer og diverse behandlingsmetoder til at både forebygge og bekæmpe hudrelaterede problemer såsom ømhed, tørhed, farven på din hud og hudsygdomme såsom psoriasis. Uagtet hvilken type cremer, produkter og behandlinger du gør brug af, bør du altid være opmærksomme på, hvilke potentielle følgevirkninger der kan være ved at benytte den behandling du følger. Nogle behandlinger og produkter kan nemlig godt være fine på kort sigt, hvor flere af de billigste produkter dog på længere sigt kan risikere at øge risikoen for allergier og andre gener.

Ligeledes bør du være opmærksom på at passe på din hud ude i solen, hvor solens stærke stråler om sommeren øger risikoen for forbrændinger, solstik og hudkræft blandt andet. Selvom du søger et hurtigt resultat i forhold til at få en lækker tan, bør du derfor stadigt altid huske solcreme samt passe godt på din hud, da konsekvenserne ved ikke at gøre det, i værste tilfælde kan sætte sine spor på din krop og hud i op til mange år efter.

Hår- og skægvækst

De fem gode råd starter og slutter omkring ansigtet. Som tidligere nævnt, er ansigtet det første andre lægger mærke til, hvortil det er et godt sted at starte, hvis du ønsker at se så præsentabel ud som muligt. Ansigtet er dog også for flere et område med kraftig hårvækst, hvor en pæn og vedligeholdt frisure og skæg kan gøre dit ydre en kende mere præsentabel. Find en frisure som du er komfortabel med, og husk derefter at redde og sætte håret inden du går ud, samt vær omhyggelig med skægtrimmeren. Så undgår du langt, filtret og fedtet hår, samt de fordomme der kan være tilknyttet hertil.