Fire tips og tricks til hvordan du får mest muligt ud af din weekend

Fire tips og tricks til hvordan du får mest muligt ud af din weekend

Vi kender det alle sammen. Det der med, at man har arbejdet hårdt en hel uge på arbejdet, og trænger til at smide sig på sofaen og få slappet godt og grundigt af hele weekenden. Men det er nu nok engang de færreste, der kan få sig selv til at ligge vandret i en hel weekend – selvom det lyder tiltalende efter en hård arbejdsuge. Efter en lang dag, uge eller måske måneder, hvor du ikke har haft en fridag, kan det være fristende at tage smække fødderne op og kigge på afbudsrejser og måske endda de billigste privatlån som kan gøre, at du har råd til at tage afsted på en spontan ferie for at lade op. Men faktisk forholder det sig sådan, at hvis du vil være effektiv og få mere energi på din arbejdsplads, bliver du også nødt til at være effektiv, når du har fri. Derfor giver vi dig i denne artikel tre gode råd til hvordan du kan få mest muligt ud af din weekend.

Råd nr. 1: Stå tidligt op og få noget ud af dagen

Det virker måske meget simpelt, men det er faktisk én af de bedste ting, du kan gøre for at gøre din weekend mere effektiv. Nemlig at stå tidligt op. Det kan være fristende at sove længe og indhente noget søvn, men det vil blot gøre det endnu sværere at stå tidligt op for at komme på arbejde mandag morgen. Så sov måske en smule længere end du plejer i hverdagene, men lad være med at ligge i sengen til langt op ad formiddagen. På den måde kommer du hurtigere i gang med dine gøremål og føler dig derfor meget mere effektiv.

Råd nr. 2: Få streget nogle opgaver ud på din to do-liste

Det er helt sikkert de færreste, der ikke kan finde på nogle ting, der skal ordnes i hjemmet eller i haven, når man holder weekend. Og hvis du vil have en rigtig effektiv weekend, er det oplagt at få gjort nogle af de ting, der står på to do listen derhjemme. Trænger græssen for eksempel til at blive slået, skal der rives blade sammen, eller trænger udestuen til en gang maling? Det kommer til at føles rigtig godt til sidst, når du kan slappe af med god samvittighed.

Råd nr. 3: Lav en madplan for den kommende uge

En rigtig god måde at udnytte den fritid, man har i sin weekend er ved at planlægge den kommende uge. Det indebærer også, at man planlægger sine indkøb og sine måltider til den kommende uge. Og det kan man gøre ved at lave en madplan. En madplan går ud på, at man planlægger de retter, der skal laves i løbet af ugen, og så samler man alle ugens indkøb på én indkøbsliste. Når madplanen og indkøbslisten er lavet, kan man gå på jagt i de forskellige supermarkeders tilbudsaviser. På den måde kan du finde de bedste tilbud på de råvarer, som du skal bruge i ugens løb, og så kan du spare en hel del penge – især på lang sigt, hvis du fortsætter med at lave madplaner hver uge.

Råd nr. 4: Kobl af ved at læse en god bog

Det er også vigtigt at koble fuldstændigt af, når man har fri fra arbejde, og det kan du med fordel gøre med en god bog eller nyheder i en fysisk avis. Det stimulerer hjernen uden at den er på overarbejde og behøver at tænke på opgaver fra arbejdet. Når du kobler hjernen lidt af, giver det dig også mere overskud til at kunne fokusere på dine arbejdsopgaver, når hverdagen melder sig igen. Andre måder at stimulere hjernen på imens man samtidigt ønsker at slappe lidt af, kan være ved at spille et spil som skak. Brætspil giver følelsen af, at man har fri og kan slappe af, mens et spil som netop skak er med til at udfordre hjernen og stimulere hjernecellerne.