Forbered dig på uforudsete hændelser på bilturen

Forbered dig på uforudsete hændelser på bilturen

Bilen er et livsnødvendigt redskab for mange mennesker. Den kan fragte dig fra A til B, og mange er dybt afhængig af en bil for at få hverdagen til at gå op. Derfor er det vigtigt, at bilen altid er køreklar, og at man er forberedt på de uforudsete hændelser, som der kan opstå. Der findes en del redskaber, som er nyttige at have med sig i bilen, hvis uheldet skulle være ude. 

 Billede taget fra www.autodoc.dk

Et fladt dæk 

Det er ikke usandsynligt, at du på et eller andet tidspunkt vil opleve, at dit bildæk er fladt. Det kan skyldes en skarp genstand, som er kommet op i dækket, eller lange ture på varme veje eller noget helt andet.  Derfor er det vigtigt at være forberedt, hvis dette skulle ske. Du kan redde et fladt dæk, hvis du altid har et dækreparationssæt med i bilen. Hvis der er kommet en genstand op i dækket, gælder det om først at fjerne genstanden. Når den er fjernet, skal du bruge en lappespray. Lappesprayen er et flydende gummimateriale, som sprøjtes ind i dækket. Lappesprayen fordeler sig så på indersiden af dækket, og så er det muligt at køre videre. Det er dog en midlertidig løsning, som gør det muligt, at du kan køre hen til nærmeste bilmekaniker, som kan rette op på problemet. 

Benzin er altafgørende

Hvis du ikke har været opmærksom på, at du snart løber tør for benzin, eller at der var længere hen til nærmeste tankstation, end du regnede med. Så kan du med fordel altid have en reservedunk med i bilen. Reservedunken er ofte lavet i plastik, og den kan for det meste  indeholde fem liter benzin. Det er vigtigt, at du bruger en godkendt reservedunk. Reservedunken kan være din redning, og hjælpe dig hen til nærmeste tankstation, så du igen kan fortsætte din køretur. 

Startkabler kan redde dit batteri

Det sker desværre af og til, at batteriet i bilen dør, når det er koldt og fugtigt udenfor. Derfor bør du altid have startkabler med i bilen. Du skal først have fat i en anden bil. Sluk motoren på begge biler. Start med det røde kabel og sæt den på den levendes bils minuspol. Modsatte ende sættes hen på den døde bils minuspol. Det sorte kabel sættes på den levende bils pluspol. Den anden ende skal placeres på den døde bils pluspol. Du skal starte med at tænde for den strømgivende bil, derefter tænder du den døde bil. Når kablerne skal afmonteres igen, er det vigtigt at gøre det i modsatte rækkefølge. Så du skal starte med at tage de sorte af og derefter de røde. Bagefter bør du køre en tur på en halv time, så batteriet er ladet op igen.