Hold gang i kulturen under corona

Hold gang i kulturen under corona

Coronavirussen har sat en bremse på meget af kulturlivet i Danmark og ja, hele verden. Vi kan ikke længere tage til koncerter, i teateret, i biografen eller på museum, som vi plejer. Selvom nogle af disse ting er ved at blive tilgængelige igen så småt, er det vigtigt fortsat at holde afstand og være forsigtig, så smitten ikke spreder sig.

Støt kulturen hjemmefra

Er du en af de mange, der normalvis bruger kultur som musik, film og kunst som en slags afveksling fra den travle hverdag, har coronaen uden tvivl haft store konsekvenser for dine vaner. Hvad gør du, når du normalt var taget på museum eller til koncert? Svaret er at blive hjemme, selvfølgelig.

Der er dog masser af andre måder at koncentrere sig og nyde kulturen, selvom du ikke kan møde op i den fysiske virkelighed. Sæt for eksempel din yndlingsplade på, sluk mobilen og læn til tilbage i stolen. Nyd musikken og koncentrer dig om den. Du kan for eksempel også bruge noget CBD-olie fra Cibdol til ekstra afslapning, hvis du gerne vil gøre oplevelsen mere ekstraordinær.

Hvis du får noget, der minder om en koncertoplevelse eller en biografoplevelse, er det jo bare godt. Samtidig er det vigtigt at huske, at du kan støtte dine favoritspillesteder og -biografer, -teatre, -museer og lignende ved at købe ting fra deres webshops eller ved at donere penge. Typisk har disse steder selv skabt et initiativ, så du har en måde at støtte dem på. På den måde er du med til at sikre, at der fortsat vil være et kulturliv, når alt dette er overstået.

Kunstens terapeutiske funktion

Kunstformer som musik, film og billedkunst forbindes ofte med underholdning. Og ja, man bliver da underholdt, når man hører musik eller ser en film. Men kunst adskiller sig også fra underholdning, idet den har et mere autonomt indhold.

Det vil sige, at kunsten eksisterer for sin egen skyld og ikke for din skyld, hvilket paradoksalt nok er det, der kan være med til at gøre den terapeutisk. At kunsten kan overleve alt, og at den ikke er skabt for din skyld, er med til at gøre den udødelig.

Derfor er det også blevet bevist, at kunsten kan fungere terapeutisk, og det er jo netop noget af det, vi kan have brug for i disse tider. Så selv om kulturlivet måske er sat på pause, er der mere end nogensinde brug for kunsten, og det er vigtigt at støtte den.