Hold regnskab i idrætsforeningen

Hold regnskab i idrætsforeningen

Det er vigtigt at have styr på økonomien, når man driver en idrætsforening. Dette gælder uanset, om man driver en lille eller stor forening. For at kunne drive en idrætsforening, skal der være penge i kassen til at dække de faste udgifter såsom husleje, forsikringer og andre almindelige regninger. Derudover skal der også være penge til at dække udgifterne til aktiviteterne i foreningen. Disse udgifter kan f.eks. være turneringer, trænerlønninger osv.

Endelig skal der selvfølgelig også være penge tilbage til at investere i nye aktiviteter og forbedringer af eksisterende aktiviteter. For at have styr på økonomien i idrætsforeningen, kan det være en god idé at føre et regnskab over indtjening og udgifter. Så hold regnskab i din idrætsforening og få et overblik over, hvor mange penge der er til rådighed, og hvad pengene bliver brugt på.

Brug regnskabsprogrammet Dinero til idrætforeningens økonomi

Dinero er et online regnskabsprogram, der især henvender sig til små og mellemstore virksomheder. Programmet har en overskuelig brugerflade, og det er let at komme i gang med at bruge programmet. Dinero har en række forskellige funktioner, der gør det nemt for dig at holde styr på din idrætsforeningens økonomi.

Du kan eksempelvis oprette budgetter, fakturere dine medlemmer, håndtere ind- og udbetalinger og meget andet. Dinero er desuden integreret med NemID, hvilket gør det nemt for dig at logge ind på programmet fra enhver computer eller mobil service.

Vær realistiske, når I lægger et budget i idrætsforeningen

Det er vigtigt, at man er realistisk, når man laver et budget for sin idrætsforening. Dette gælder især, hvis man er en lille forening med få midler. Man skal huske på, at der vil være udgifter til trænerlønninger, banleje og turneringsafgifter for blot at nævne nogle få ting. Derfor skal man sikre sig, at der er penge til dette i budgettet.

Det kan være en god idé at have en fast sum til trænerlønninger og banleje, mens turneringsafgiften kan variere fra gang til gang. På denne måde har man styr på de faste udgifter og kan se, hvor meget der er tilbage til turneringerne. Dette giver bedre mulighed for at planlægge årets aktiviteter og turneringer.

Bliv enige om, hvad I bruger idrætsforeningens økonomi til

Det er vigtigt, at I bliver enige om, hvad I bruger idrætsforeningens økonomi til. Dette gør det nemmere for jer at styre økonomien, og I vil undgå unødvendige udgifter. Derudover vil det være en fordel for jer at have et budget, så I ved, hvor meget I har råd til at bruge på de forskellige aktiviteter.

Det kan være svært at holde styr på regnskabet i idrætsforeningen, men det er ikke umuligt.