Hvad er et forbrugslån?

Hvad er et forbrugslån?

Sponsoreret indhold

Et forbrugslån er et lån, du tager, fordi du står og mangler penge lige nu og her. Når du tager et forbrugslån, er det ofte med henblik på, at skulle benytte de penge, du låner, indenfor kort tid. Hvad pengene bruges på er helt op til dig. Det er ikke ligesom et billån eller boliglån, hvor du låner direkte til bil og boligen.

Et forbrugslån kan oftest tages på nettet og er altså også et lån, du kan tage hurtigt. Det er nemt og hurtigt at ansøge om lånet, og du vil ofte få hurtigt svar på din ansøgning. Det eneste du skal bruge er dit NemID og dine kontaktinformationer. Nogle steder skal der vedlægges billede dokumentation, så låneudbyderen er sikker på, at det er dig, der er låntager.

Der kan være mange forskellige årsager til, at du har brug for et forbrugslån. Det kan være du står og mangler penge til et nyt køleskab eller, vaskemaskine, eller det kan være du mangler penge til en rejse. Det kan også være konfirmationen, brylluppet eller andre større arrangementer koster mere, end du havde regnet med. Med et forbrugslån er det dig der bestemmer, hvad pengene går til.

Godt at vide om forbrugslån

Inden du tager forbrugslånet, er det vigtigt, at du forstår, hvordan låneprocessen foregår. Det er dig, som bestemmer, hvad lånet skal bruges på, men kan alle tage et forbrugslån, og hvad er vigtigt at vide inden du tager lånet? Vi har herunder samlet 3 ting, der er vigtige at kigge på, inden du tager lånet.

  1. Læs om ÅOP, rentesats og tilbagebetalingen.

Det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad disse begreber betyder, inden du tager dit forbrugslån. ÅOP fortæller dig om, hvor meget de årlige omkostninger er i procent. Det er omkostninger ud over renten, såsom stiftelsesomkostninger eller andre gebyrer.

Renten er en procentsats, som ligges oven i det beløb, du skal betale tilbage. Renten betales månedligt og vil være et beløb, du betaler for at have taget lånet. Renten kan variere i forhold til lånets størrelse og løbetid.

Tilbagebetalingen af dit forbrugslån kan variere meget. Det er vigtigt at tjekke op på, hvor lang tid du har til at betale lånet tilbage til långiveren.

  1. Sammenlign forbrugslån

Det kan ofte være en god idé at lave en sammenligning af forskellige forbrugslån. Nogle lån er nemlig dyrere end andre. Find ud af hvor mange penge du skal låne, og hvad det vil koste dig hos de forskellige långivere.

  1. Kan du tage et forbrugslån?

Næsten alle kan tage et forbrugslån, men der er nogle få regler, der skal være opfyldt, inden du kan tage lånet.

Du skal være myndig altså over 18 år. Er du ikke myndig, kan du ikke tage et forbrugslån. Nogle låneudbydere har sat alderen op til 20+ år. Det afhænger af, hvor du ansøger om lånet.

Du må ikke være indberettet som dårlig betaler i RKI. Er du registeret i RKI, kan det være mere besværligt at tage et forbrugslån hos låneudbyderne.

Hvor meget kan du låne?

Du vil typisk kunne låne alt fra 500 – 100.000+ kr. Det kommer ofte an på, hvilket slags forbrugslån du tager. Læs mere her.

Det kan være en god idé at finde ud af, hvad det er du står og mangler penge til, samt hvad produktet eller ydelsen du låner til vil koste. Så er du sikker på, at du låner den rigtige mængde penge.