Indret kontoret på arbejdet smart og praktisk med disse tips

Indret kontoret på arbejdet smart og praktisk med disse tips

Et kontor er ikke bare et kontor, og indretningen heraf kan få stor betydning for produktiviteten og kreativiteten blandt medarbejderne på arbejdspladsen. Netop derfor har der gennem mange år efterhånden været eksperimenteret i indretningen og møblementet på kontorarbejdspladser verden over, for at finde de løsninger der passer lige netop deres virksomheder bedst.  

Gør kontoret bevægeligt

Intet er mere hindrende for produktiviteten og kreativiteten end hvis medarbejderne sidder stille på den samme plads hele dagen. Medarbejderne har brug for at få rørt sig, og de skal så vidt muligt gerne udfordres på deres rutiner. En af de mest effektive og sunde måder at få kontoransatte til at bryde disse stillestående rutiner, er ved at udstyre kontoret med et hæve sænke bord. Et hæve sænke bord lokker de ansatte til også at arbejde stående, justere på deres positioner, samt hjælper dem med at få gang i blodomløbet. Overvej ligeledes at gøre arbejdspladserne flydende, og udstyr kontoret med en række personlige skuffe kasetter med hjul, som kan følge de ansatte rundt efter behov. 

Giv plads til samtalerne 

Umiddelbart lyder det ulogisk, men ofte kan små sociale pauser øge kreativiteten på arbejdspladsen. Det er de færreste som kan kapere i deres hoveder at arbejde en hel dag uden små pauser, hvor deres tanker bliver clearet. Undersøgelser viser tværtimod at arbejdspladser som giver plads til små sociale samlinger og snak i arbejdstiden også er de arbejdspladser hvor de ansatte er mest produktive. Et bordfodboldbord, en dartskive eller lignende kan ligefrem gå hen og blive en god investering i arbejdspladsen. Glade og afstressede medarbejder øger deres produktivitet markant ifølge flere undersøgelser, og alt det kræver at opnå disse fordele, er at give plads til at også de sociale kan trives på arbejdspladsen.

Indfør et fladt hierarki

Hvis der er noget, som vinder respekt hos de ansatte, er den chefer i øjenhøjde med de øvrige ansatte. Som chef eller leder i en mindre kontor drevet firma, er løkken derfor langt fra altid at indrette sig i et enekontor. Sørg for at de ansatte får nem adgang til dig som leder, og vis at deres indspark og ideer bliver lyttet til – især hvad angår den daglige arbejdsgang på kontoret, som de om nogen er eksperter i. Alt undersøgelse viser nemlig, at arbejdspladser med et fladt hierarki bliver positivt modtaget af de ansatte, hvortil at arbejdspladser der indretter sig sådan opnår gladere og mere produktiv arbejdsplads.