Kvit de dårlige vaner

Kvit de dårlige vaner

Uanset om det er et nytårsforsæt eller bare et ønske om at forbedret livskvalitet, er det en god idé at kigge sine dårlige vaner efter i sømmene. Det kan være svært at kvitte smøgerne, spise sundere eller få mere søvn, men på den lange bane vil du blive glad for din livsstilsændring.

Drop smøgerne med e-cigaretter 

At stoppe med at ryge er lettere sagt end gjort for langt de fleste. Heldigvis findes der måder at hjælpe rygestoppet på vej. De fleste kender de klassiske nikotinplastre og tyggegummi, men de gavner ikke meget, når det er fornemmelsen af en cigaret mellem fingrene, som du savner. Derfor er e-cigaretter, også kaldet vapes, blevet enormt populære de seneste par år.  

Med dem bliver den lugtende og skadelige cigaretrøg skiftet ud med damp, der har en dejlig duft og smag af f.eks. jordbær, mint eller cola. Vil du gerne afprøve e-cigaretter, men ikke er helt sikker på, at det er det rigtige for dig, så kan du starte med en engangs vape. Bliver du glad for den, kan du altid opgradere til en mere permanent en af slagsen. 

Skær ned på fastfood 

Rigtig mange har en hang til fastfood, slik, kage eller andet, der ikke er godt for kroppen, selvom det måske føles godt for sjælen. Forsøger man helt at skære de søde og salte sager væk fra den ene dag til en anden, vil man nok opleve, at det slet ikke er så nemt. Det er nemlig ikke sjovt at sidde til en fødselsdag og sige nej tak til kage. Eller spise en salat, mens kæresten sætter tænderne i en saftig burger. En bedre tilgang er derimod, at skære ned på fastfood og lignende. En burger en enkelt gang om måneden skader ikke det store, og det er også helt ok at spise kage – men prøv at holde dig til ét stykke. 

Prioriter søvn 

Den tid man bruger på at ligge i sengen og sove om natten, kan hurtigt komme til at føles som spildtid. Man kunne jo lige have arbejdet lidt, fået begyndt på den der aflevering eller have støvsuget i stedet. Sådan må man ikke se på søvn. Søvn er nemlig enormt vigtigt, hvis man gerne vil fungere ordentligt i sin hverdag. Derfor bør du gøre det til en vane at prioritere din søvn, også selvom du har et vigtigt møde i morgen. Kloge hoveder siger faktisk, at det er vigtigere at være veludhvilet end at være velforberedt.