Lad de traditionelle indlæringsmetoder hjælpe dig videre i din læring

Lad de traditionelle indlæringsmetoder hjælpe dig videre i din læring

I den moderne og elektroniske tidsalder bliver vi fuldstændig fortabt i den virtuelle verden. Vi arbejder online, vi opbygger nye venskaber over internettet, og ikke mindst bliver vi også i højere grad undervist på de mange skærme. 

Det viser sig dog, at indlæringen ikke er helt den samme, når man for eksempel tager noter på sin computer. Læs med og udvid horisonten ved at gå tilbage til de traditionelle læringsmetoder. 

Find den rette læringsstrategi

Ingen lærer ens. Punktum. Dog kan man godt kategorisere måden mennesker lærer på. Der er fire basale indlæringsstrategier. Man kan sagtens være en kombination af flere forskellige. Den ene er den visuelle. Her husker man exceptionelt godt, når bare man har set det, der skal læres. Det gælder især, hvis det bliver illustreret på en tavle. 

Det er dog langt mere effektivt, hvis man selv skriver det med sin egen hånd. Er man meget visuel anlagt vil det være en fordel at investere i et Whiteboard, så man kan skrive og illustrere emner bedre for sig selv, når det skal læres. 

Det er nemlig linket mellem bevægelserne, der kan få de fleste til at huske det. Når hjernen aktivt skal give kommandoer til hånden om at skrive nogle bestemte ting ned eller tegne det, så husker den det langt bedre, fordi der er kommet helt ind under huden. 

Vær parat til at lægge elektronikken fra dig

Når man skal lære, så kan det være en fordel at gøre det på nogle andre måder, end dem man er vant til. Hvis man altid skriver på sin computer, men aldrig kan huske det, så er det måske på tide at gribe pennen og papiret eller noget andet. 

Hjernen husker ofte de mere utraditionelle ting. Et eksempel kunne være, at hvis man altid er i tvivl om, hvorvidt man har låst bilen, så skal man prøve at kombinere aflåsningen af bilen med et fjollet ord eller sætning. Det kan være, at man siger for sig selv; lyserøde aber. Når man så tænker på om bilen er låst, så forbinder man det med lyserøde aber, og man ved altså, at bilen er låst. 

Elektronikken kan meget, men hjernen er stadigvæk vores stærkeste redskab i hverdagen. Ved at træne den med små huskeregler og andre husketeknikker, så kan man drage langt mere nytte af den end nogen apps nogensinde kunne gøre.