Når sort fredag bliver til grøn fredag

Når sort fredag bliver til grøn fredag

I de seneste år har den grønne dagsorden vundet mere og mere frem på den offentlige scene. Hver dag bliver vi mindet om, hvad vi som mennesker udsætter naturen for, om det så handler om CO2 udledning, skovfældning eller plastikforurening. Og lige netop plastikforurening er et stort problem. Faktisk har man allerede fundet mikroplastik i både mennesker og dyr som konsekvens af alt det plastik, der flyder rundt i verdens have. Vi lever derfor i en tid, hvor man som individ, virksomhed og samfund bliver nødt til at tage stilling og ansvar for både natur og miljø. Det handler om vores fælles fremtid. En fremtid, som Nordicoil.dk tager hånd om ved at samle skrald fra havet i Indonesien.

Det hele startede ved verdens største forbrugsfest

Til Black Friday 2020 startede Nordic Oils grønne eventyr. For hver ordre Nordic Oil modtog mellem den 25. november 2020 til den 1. december 2020, indsamlede Nordic Oil 250 gram plastik fra verdenshavene. Det lyder ikke af meget, men faktisk svarer 250 gram plastik til 45 plastikposer, 625 sugerør af plastik eller 40 plastflasker. I ugen, hvor kampagnen stod på, endte Nordic Oil med at få samlet 3.246 kg plastik ind. Det svarer til 448.000 engangs plastposer. 

Nordic Oil tager hånd om naturen – og derfor også dig

Nordic Oil driver en forretning på et produkt, der kommer fra naturen. Derfor er det kun naturligt for Nordic Oil at give tilbage. Når Nordic Oil siger; “skabt af naturen, fuldendt af os”, så er det den måde, de gør tingene på. De har en mission om, at gøre CBD tilgængelig for alle, der kunne have gavn af produktet. Men Nordic Oil er også klar over, at uden naturen, så ville de ikke kunne hjælpe deres kunder. Derfor handler det for Nordic Oil om at tage hånd om naturen, for at de kan tage hånd om deres dig.

Fra ubrugeligt til genbrugeligt skrald

For at kunne samle plastik op fra havet har Nordic Oil indgået et samarbejde med ReSea projektet, det samler plastik fra havet omkring Indonesien. Skraldet, der bliver samlet op indgår derefter i en cyklus, hvor det bliver renset og genbrugt som materiale i nye produkter. ReSea projektet og samarbejdet med Nordic Oil er derfor med til at sikre en bæredygtig tilgang til det, andre synes er skrald – nemlig plastikaffald. Samtidig hjælper Nordic Oil med dette projekt også de lokale fiskere i Indonesien, som via ReSea projektet får taget hånd om det voksende problem med plastikforurening, der truer hans indtjening som fisker, og dermed også hans muligheder for at tage hånd om hans familie.