Sådan finder du den bedste sovesofa eller kontinentalseng til dit hjem

Sådan finder du den bedste sovesofa  eller kontinentalseng til dit hjem

Vi kender alle det med at skulle ud og finde en ny seng til soveværelset eller gæsteværelset. Men det kan være svært helt at finde ud af, hvilken seng man skal vælge og hvordan man finder den bedste seng, da der er mange forskellige løsninger og modeller. 

Derfor kan det være en god ide at finde ud af, hvilket behov du har i en seng, inden du går i gang med at vælge en sovesofa eller kontinentalseng til dit hjem. En af de muligheder du har for at få en god sovesofa i huset, er at vælge en Hestbæk sovesofa. En Hestbæk sovesofa er en moderne og komfortabel sovesofa der giver god værdi for pengene.

Hvis du gerne vil indsamle mere inspiration eller læse mere om sovesofaer og senge, kan du læse om, hvordan du finder den bedste sovesofa eller kontinentalseng til dit hjem. 

Hvorfor vælge en god kontinentalseng? 

Vi bruger i gennemsnit en tredjedel af vores liv i sengen, derfor er det altså vigtigt, at man har en god seng, hvor man kan få en god nattesøvn og slappe af. En anden ting er, at en god nattesøvn er uhyre vigtig for at kroppen kan fungere og at man er veloplagt og klar til en ny dag. 

Hvis man ikke får en god nattesøvn, risikerer man at blive træt og irriteret eller blive mindre produktiv. 

Derfor er det vigtigt at vælge en god seng, der kan give dig den bedste nattesøvn. Hvis du skal ud og have en kontinentalseng, er Venus den bedste kontinentalseng på markedet netop nu, eller det er hvert fald den kontinentalseng der er vinder i flest tests. 

Ved at vælge den bedste kontinentalseng, og det er Venus modellen, øger du dine muligheder for at få en god nattesøvn.

Hvilken sengetype skal jeg vælge? 

Når du skal ud og vælge en god seng, er der en række ting du bør tænke på. Du skal først og fremmest tænke på pladsen, så du finder den seng, der har den rigtige størrelse og ikke fylder for meget. Det kan eksempelvis være du ikke har ret meget plads og gerne vil have mere gulvplads om dagen. Hvis det er tilfældet kan det være du skal vælge en sovesofa. Hvis du derimod bare skal have sengen stående i soveværelset, hvor der ikke skal være andet, kan du vælge en kontinentalseng. 

Du bør også tænke på komforten i din nye seng. Det er rigtig vigtigt, at din nye seng støtter og giver din krop den ro, den skal have om natten. Derfor kan det være en god ide at overveje hvilke komfortmæssige ting man gerne vil have i sin seng. Det kan eksempelvis være man gerne vil have en blød topmadras eller lignede, der former sig efter kroppen. 

Forskellige typer af senge 

Når du skal vælge en ny seng til dit hjem, skal du være opmærksom på, at der findes mange forskellige typer af senge. Derfor kan det være endnu svære at finde den helt rigtige seng, da de forskellige senge kan noget forskelligt. Overordnet set, findes der fire forskellige typer af senge, der kan være med til at give dig en god nattesøvn. Ud af de fire typer, finder du også en sovesofa eller kontinentalseng. Men inden man vælger en seng, kan det være en god ide at sætte sig ind i de forskellige sengetyper. 

Boxmadras 

En af de mest almindelige, og billige sengetyper, er en boxmadras. En boxmadras består af en madras, der er monteret på et par ben. En boxmadras er bygget op omkring et fjedersystem, der ligger oven på en træramme. En boxmadras kan give fint med støtte i løbet af natten, men kræver også en topmadras ovenpå. Ofte, når du køber en boxmadras, vil der automatisk følge en topmadras med, så det behøver du ikke tænke på. 

Kontinentalseng 

En anden populær type seng er en kontinentalseng. En kontinentalseng er en rigtig god løsning, hvis du skal have så meget ud af din seng som muligt, uden at den bliver alt for dyr. En kontinentalseng er en smart seng, der består af tre forskellige madrasser. Det nederste lag i kontinentalsengen, som er en boxmadras, er det der sætter rammen for sengen. Det næste lag er en springmadras, som er utrolig vigtig, når du gerne vil have den perfekte komfort i sengen. Det sidste lag er topmadrassen, der gør du passer på din seng og tilføjer det sidste stykke komfort. 

Elevationsseng 

Hvis du gerne vil have en seng, der kan en hel del, kan du også vælge en elevationsseng. En elevationsseng er bygget med en elektrisk motor, der gør at du kan køre hoved- og fodgærde op og ned, for bedst mulig position i sengen. På den måde kan du nemmere ligge højt med overkroppen, hvis det er det du har brug for. En elevationsseng er rigtig god, hvis du bruger meget tid på at læse eller se tv i sengen, eller du har rygproblemer. 

Sovesofa 

En sidste mulighed, er en sovesofa. En sovesofa er ofte en sofa, som du enten kan slå ud eller hive et stykke af sofaen ud, så du har mulighed for at sove på den. En sovesofa er en rigtig god ide, hvis man ikke har ret meget plads eller hvis man gerne vil have en smart løsning i gæsteværelset.

Sovesofa eller kontinentalseng? 

Nu sidder du nok og tænker, om du skal vælge en sovesofa eller kontinentalseng. En sovesofa er en god løsning, hvis du gerne vil spare plads, hvorimod en kontinentalseng er en god mulighed for at få bedst mulig komfort for kroppen. Der kan være stor prisforskel på de to typer af senge, så det afhænger af, hvad man føler passer bedst ind i dit budget og hjem.