Sådan finder du den perfekte gave til barnedåben

Sådan finder du den perfekte gave til barnedåben

Der er stor forskel på, hvordan man vælger at fejre barnedåben. Men der er nogle ting, som er almindelige for de fleste. En af traditionerne er at give gaver til den lille ny, og dette kan være en svær opgave for nogle. De fleste vil gerne finde en personlig og unik dåbsgave. Læs med her, og få inspiration til at finde den perfekte gave til barnedåben.

Giv en personlig gave, så dåbsbarnets familie kan forevige specielle øjeblikke

Når man skal finde den helt rigtige gave til dåben, så er det en god idé at give noget, som familien kan bruge til at forevige de specielle øjeblikke. En oplagt gaveide til barnedåb er den såkaldte “barnets bog”, som er en bog, hvor man kan skrive historier og indsætte billeder fra barnets opvækst. På den måde har familien altid et fint minde at se tilbage på, når barnet bliver større.

En anden god personlig gaveide til barnedåb er en fingertryksplakat, som er en plakat, hvor alle dåbens gæster laver et aftryk af deres fingre i forskellige farver. Plakaten kan hænges op på væggen, og det er et utrolig fint minde for familien at have fra denne særlige dag.

Tænk på en gave, der vil være praktisk for forældrene – dette kan være alt lige fra en autostol til en ammepude

Som forældre er der en helt masse udstyr, man har brug for til sit lille barn. En brugbar gave til barnedåben kan derfor være noget, der vil være praktisk for forældrene. Dette kan eksempelvis være en autostol, hvis de lige har fået et barn, eller måske er det en ammepude, som kan gøre amningen lidt mere behagelig. Praktiske gaver behøver ikke at være kedelige – tværtimod! De viser blot, at du har tænkt på forældrene, og at du gerne vil gøre deres hverdag lidt nemmere. Disse praktisk ting er samtidig noget, barnet selv bruger.

Køb en gave, der er god for miljøet – fx et trælegetøj eller noget lavet af genbrugsmaterialer

Når du skal købe en dåbsgave, kan du med fordel købe en gave, der er god for miljøet. Et trælegetøj kan eksempelvis være en god idé, da det er et legetøj, der kan bruges i mange år. Du kan også overveje at købe noget lavet af genbrugsmaterialer. Dette er ikke kun godt for miljøet, men det er også ofte meget unikt og personligt. En miljøvenlig gave til dåbsbarnet symboliserer samtidig, at du engagerer dig i barnets fremtid på en positiv måde ved at gøre noget for klimaet.

Det er ikke altid lige let at finde den perfekte gaveide til barnedåb, men forhåbentligt har du her fået lidt inspiration.