Sådan planlægger du den perfekte julefrokost

Sådan planlægger du den perfekte julefrokost

Dette indhold er sponsoreret

 

Med December lige rundt om hjørnet, er der en ting, der snart står for døren – den årlige julefrokost. For mange danskere er julefrokosten højdepunktet i den kolde tid, for her kan du tyller snaps, fråde sprød flæskesvær og danses med dine kollegaer til den lyse morgen uden dårlig samvittighed. Med julefrokost følger der også traditioner og vaner. En af julefrokostens fastholdte tradition er den herlige mad og underholdning. Står du med ansvaret for planlægningen af dette års julefrokost, kan det være svært at leve op til festens deltageres høje forventninger. Her får du inspiration til, hvordan du afholde den perfekte julefrokost med lækker mad og tips til underholdning, uden at du skal rive dig i håret af stress.

Gør det nemt med maden

En julefrokost består typisk af flere forskellige retter. Nogle gæster forventer den store tarteletfest, mens andre har et bankende hjerte for den cremede risalamande. Uanset hvilke retter du vælger, er det retter som kræver tid og planlægning at lave. Et godt tip er at bestille mad ud af huset til julefrokost. Det har ikke blot den fordel, da det gør det nemt for dig at fokusere på de andre dele af julefrokosten samtidig med, at du kan få dækket dine gæsters forskellige madbehov hurtigt. Her er der mulighed for at vælge en bred palette af klassikerne som karrysild, hønsesalat og et godt stykke andelår. Derudover har du også hurtigt et overblik over, hvad prisen for menuen bliver pr. snude, så du ikke skal til at sende diverse mobilepay-anmodninger til dine gæster dagen efter.

Glem ikke underholdningen

Med festmad ud af huset har du styr på det væsentligste. Nu slipper du for at bruge 1-2 timer i køkkenet og kan dermed sætte fokus på underholdningen. Underholdningen er med til at sætte fut i din fest. Her er en klassisker at placere udfordringer under din gæsters tallerkener. Det kan være alt fra “hold en tale” til “stjæl din sidemakkers gaffel og kniv”. Det er en god underholdning, da den kan vare til langt ud på aftenen og få dine gæster til at interagere med hinanden. Er du mere til den simple, så er du aldrig gået galt i byen, hvis du har en quiz. Med en quiz kan du både gøre den personlig ved at få den til at handle om dine gæster eller få testet deres viden om juletraditioner.

Når du har styr på maden og underholdning, er du godt klædt på til at afholde den fedeste julefrokost, dine gæster sent vil glemme.