Seks geniale aktiviteter til haven

Seks geniale aktiviteter til haven

Solen står højt på himlen, og sommeren er kommet over os. Det betyder, det er tid til at nyde solen og sommermånederne herhjemme i Danmark. Når vejret er tørt, og temperaturen er tilstrækkelig høj, så er det tid til at trække udenfor. 

Som dansker bruger man alt for meget tid indenfor i årets mørke måneder, så når vejret tillader det, så bør man bestemt komme udenfor og nyde sommeren. Og et sted, man alt for sjældent tilbringer tiden, er hjemme i haven. 

Alt for mange mennesker har en dejlig have hjemme på grunden, som de ikke får udnyttet tilstrækkeligt i løbet af året. Derfor er sommeren tiden, hvor haven kan leve op til sit fulde potentiale. Med et par kvadratmeter og en græsplæne til rådighed, så åbner der sig en verden af muligheder for sjove og hyggelige aktiviteter i sommeren. 

Hvis du er en smule i tvivl om, hvordan du skal få timerne til at gå hjemme i din have, så er her seks geniale sommeraktiviteter til haven.

Hop på trampolin

En rigtig sjov måde, hvor man både er aktiv og har det sjovt, er at hoppe på trampolin. Trampoliner fås i mange former. Du kan både få en rund eller en firkantet trampolin. Du kan få net rundt om, og den kan også fås i en version, der er gravet ned i jorden. 

Det afgørende er blot, at du har mulighed for at give den gas på trampolinen og brænde noget krudt af. 

På bedste5.dk har de lavet en udførlig test af trampoliner, hvor du kan finde ud af, hvilken trampolin der har den bedste kvalitet. Den bedste trampolin i deres trampolin test er en JumpMaster trampolin, som ikke koster en formue.

Om du hopper på en rund trampolin med net eller en stor rektangulær firkantet trampolin til nedgravning kommer helt an på dit eget behov. En rektangulær firkantet trampolin til nedgravning giver bedre muligheder for at lave tricks når du hopper sammenlignet med en rund.

Uanset hvad så er en trampolin den perfekte måde at få bevæget sig på denne sommer. Både store og små kan nyde en dejlig trampolin i haven, og det er en investering, du ikke vil fortryde. 

Badebassin

Et badebassin er et godt køb til dig, der nyder at blive kølet godt ned i sommervarmen en gang imellem. Er der mindre børn i familien, så vil et badebassin bestemt være en dejlig overraskelse at komme hjem til. Børn og voksne kan være aktive bassinet og nyde solens stråler hjemme i haven. I stedet for den lange og besværlige tur til stranden er bademuligheden nu blot få meter væk ude i haven. 

Bassinerne kan fås i varierende størrelser og pris. Fra det helt lille bassin på blot få meter i diameter til det helt store bassin, der minder om en større swimmingpool. Det er fuldstændig op til dine vilkår og behov, når du skal vælge, hvilket bassin, der er rigtigt til dig. 

Ligegyldigt hvad du vælger, kan du næsten være sikker på, at det bliver et hit derhjemme.

Kongespil

En vaskeægte dansk have-klassiker er kongespillet. Det velkendte spil med de lyse træpinde og kongen i midten af banen er en favorit, når solen titter frem landet over. 

Et kongespil kan erhverves for få hundrede kroner, og det er intet sammenlignet med de timer med sjov, du får ud af din investering. 

Det er et spil for hele familien, hvor man snildt kan øve sig bedre og bedre for at blive familiens mester i kongespil.

Anlæg en køkkenhave

Dette punkt kræver en smule mere anstrengelse, men det kan bestemt blive en spændende sommer, hvis du har overskuddet til det. Har man kvadratmeterne i haven til det, så er en køkkenhave en fantastisk måde at udnytte haven på. 

Der er ingen bedre følelse end at spise dejlige grøntsager eller frugter velvidende, at du selv har groet dem derhjemme. Sæt nogle eftermiddage af, og gør et stykke jord klar, og så præcis de grøntsager, du drømmer om at have i haven. Så kan det kun ende med at blive en frugtbar sommer. 

Kroket 

En anden dansk have-klassiker er kroket. Igen har vi et spil, hvor hele familien kan være med. Spillet består af træbolde med tilhørende trækøller, hvor man skal skyde boldene igennem en række metalbuer for at vinde. 

Det er et sjovt spil, hvor man udnytter hele havens areal til at få timerne til at gå. Du kan snildt arrangere en turnering med familie og venner for at få afgjort, hvem der er den absolutte mester i kroket. 

Spillet kan købes for nogle hundrede kroner, så der er ganske få undskyldninger for ikke at komme i gang med et godt spil kroket.

Nyd solen på tæppet

Måske synes du, at alle de ovenstående punkter virker en smule uoverkommelige. Og måske er du mere typen, der bare vil slappe af her til sommer. I det tilfælde er haven også din ven. 

Vælg en dag, hvor solen står højt på himmelen, og læg dig ud på et tæppe i haven. Tag din yndlingsbog eller podcast med ud, og så får du snildt timerne til at gå på afslappet vis. Men husk solcreme. Ellers kan det gå gruelig galt i sommervarmen.