Ta’ på en miljøbevidst køreferie til Sydspanien

Ta’ på en miljøbevidst køreferie til Sydspanien

Det er blevet sommer og du har meldt ferie ud til dit arbejde – og skal nu, i fællesskab med resten af familien, finde ud af hvor I skal rejse hen. Da den danske sommer desværre ikke altid byder på solskin og femogtyve grader hver dag, rejser de fleste til sydens sol.

Nogle flyver mens andre triller afsted med toget, men langt størstedelen af danskerne drager faktisk afsted på køreferie mod de varmere himmelstrøg. Selvom lokationen kan ske at være udvalgt på forhånd, er der fortsat andre faktorer der skal være styr på, såsom hvilken bil der skal transportere jer derned, hvilke personer skal deltage i fornøjelighederne og hvad I skal indlogeres i. 

Nogle har deres egen lejlighed i Sydspanien, som de selv ejer og lejer ud i sommerperioderne. Det samme kan man selv vælge at gøre, hvis man køber lejlighed i Sydspanien, f.eks det populære Malagfa område på Costa del Sol. 

Man kan også vælge at køre på ferie i en elbil, så de lange kilometer på motorvejene kan køres med god samvittighed. Begge dele er gode investeringer. Her på siden finder I tips til hvor I kan finde lejligheder i Sydspanien, samt hvor opladning af elbil kan finde sted, såfremt I vælger at køre afsted i en elbil. Det kan også være en god ide at tage sit eget ladekabel med til elbilen.

Køb af sommerbolig

Køb af bolig i udlandet er en stor beslutning, men for de fleste også en drøm og en investering der ikke fortrydes. Tænk på altid at have et sted at tage hen i sommermånederne – og hvis placeringen er Sydspanien, er der med garanti altid varmt om sommeren. Mange danskere drømmer om at flytte til den sydlige del af Spanien – især i området nær Malaga ved Costa Del Sol er populært. 

Kulturen i Malaga er rig og afslappet på én og samme tid, maden er god og havet er blåt. Derfor er det ikke underligt at de fleste vælger at investere i et sommerhus i Spanien frem for Danmark. Der er dog en række administrative ting, der skal på plads inden man vælger at købe hus i Sydspanien. Du skal indregistreres i en række udvalgte registre og samtidig finde en god og pålidelig ejendomsmægler i området. Ved at få hjælp af Christensen Estates får du hjælp af en dansk ejendomsmægler til alle de praktiske ting, du har brug for at vide inden køb af sommerbolig i Spanien. Herefter kan du snart kør ned til din egen lejlighed i Sydspanien. 

Realisér din drøm

Når det omhandler realisering af dine drømme, er det en fornuftig idé at lave en specifik handleplan for hvad der skal ske. Hvis I drømmer om en minimalistisk feriebolig med store vinduer, hvide vægge, højt til loftet og en placering ud til vandet, er det smart at undersøge sine muligheder for dette på forhånd.

Når du besøger Sydspanien næste gang, kan I holde øje med, hvilke områder disse boliger er at finde. Og omvendt, er drømmen i forbindelse med bolig, en anden skal der foretages det samme forarbejde. Når du er klar over hvilket sommerhus i er på udkig efter, kan drømmen også nemmere konkretiseres overfor en ejendomsmægler. 

Derudover er det også vigtigt, at få gjort op med sig selv, hvor man ønsker at bo i Sydspanien. Det giver sig selv, at jo mere populært området er, desto større sandsynlighed er der også for, at der er flere turister, hvilket betyder at priserne også er højere. Priserne kan variere meget, alt efter om sommerhuset skal befinde sig i området nær Malaga eller længere inde i landet. Hvert sted har sine fordele og ulemper. At finde bolig nær kysten er dyrere end længere inde i landet. Ved kysten er der dog flere turister, hvilket nogle finder rart, mens andre gerne vil have roen omkring sig.

Kør ned til din egen lejlighed i Sydspanien

Vejret i Spanien varierer alt efter hvilken sæson vi befinder os i. Det er en god idé at gøre sig tanker om, ikke blot hvor ofte, men også, hvordan I vil rejse dertil. Hvis I rejser til Spanien i de danske sommermåneder, er temperaturen rigtig god. 

Ofte op mod de tredive grader, hvorimod i efteråret falder temperaturen helt ned til mellem de femten og tyve grader, hvilket fortsat er varmere end i Danmark. Hvis I vælger at købe en bolig i Sydspanien, kan I vælge at køre dertil i elbil – såfremt I ejer sådan en, og ellers kan I læse videre nedenfor og høre mere om hvor smart og miljøbevidst en beslutning det også er, at investere i en elbil. 

Lad bilen op derhjemme og undervejs på turen

Et vigtigt emne, der præger de danske medier og har stor betydning for danskerne, er vores klima og deraf også miljøet. Det er gået op for mange, at vi bliver nødt til at passe på vores planet for at kunne leve videre på sigt. Uden at male fanden på væggen og insistere på at alle bør investere i en elbil, er det blot for at nævne hvor god en idé det er, og samtidig hvad man selv kan gøre for at hjælpe den gode udvikling godt på vej. 

Det starter i de små, men langsomt og sikkert kan vi alle være med til at sikre en grøn og god fremtid, eksempelvis ved at investere i en elbil. Mange bilproducenter har fremstillet elbiler i flere år, det er dog først nu at udviklingen for alvor har taget fart. 

Ved at investere i en elbil, kan du få opsat en ladestander derhjemme og købe et el-abonnement hos et af de ladestationer der udbydes i hele verden – så får du ubegrænset opladning til en fast månedlig pris. På den måde kan du nemt kør ned til din egen lejlighed i Sydspanien med god samvittighed.