Tips til at lave den perfekte champagne-cocktails

Tips til at lave den perfekte champagne-cocktails

En champagne-cocktail er en drink, som kommer i mange afskygninger. Den kan for eksempel bestå af en god champagne, cognac og bitters. Cocktailen kan også have forskellige smagsvarianter, såsom frugt eller krydderier. Champagne-cocktails er lette at lave og er perfekte til en aperitif eller et velkomstdrink til gæster. Læs med her om forskellige typer cocktails og få nogle tips til, hvordan du kan variere dem.

De mest populære champagne-cocktails

En af de mest populære champagne-cocktails er Mimosa. Mimosa er en blanding af champagne og appelsinjuice, og denne cocktail er især populær til brunch. Cocktailen Kir Royale er en blanding af champagne og cassis, og denne cocktail er især populær i Frankrig. Kir Royale har en dybere smag end de andre to cocktails, da cassis giver en sødme til cocktailen. En anden populær cocktail er Bellini, som også indeholder appelsinjuice, men i stedet for champagne indeholder den hvidvin. Bellini er især populær i Italien, og man kan finde den på mange italienske restauranter.

Kan man lave en alkoholfri version?

Det er faktisk ret nemt at lave en alkoholfri version af en champagne-cocktail. Du skal blot bruge nogle få ingredienser, som du sandsynligvis allerede har i dit køkken. For det første skal du bruge noget saftevand eller sodavand. Derefter skal du bruge lidt friskpresset appelsinsaft og lidt citronsaft. Til sidst skal du have noget isterninger, og så er du klar til at lave din alkoholfrie cocktail.
For at lave din cocktail, skal du starte med at hælde lidt saftevand eller sodavand i et glas. Derefter tilsættes appelsinsaft og citronsaft, og der rystes godt sammen. Herefter tilsættes isterningerne, og din alkoholfrie champagne-cocktail er klar til at blive serveret. Man kan også lave en cocktail med alkoholfri champagne.

Hvilke anledninger passer godt til champagne?

Champagne er en vin, der passer til mange anledninger. Det er dog ikke alle anledninger, hvor champagne er det helt rigtige valg. Champagne passer eksempelvis godt til følgende anledninger:
– Nytårsaften
– Jubilæum
– Fødselsdag
– Bryllup
– Konfirmation
– Graduering
Derudover kan champagne også drikkes som en aperitif, eller når man gerne vil have en drink med alkohol, som de fleste kan lide. Det er en sikker vinder, hvis man gerne vil fejre noget – det kan være store såvel som små sejre i hverdagen. Champagner gør bare hverdagen lidt mere festlig.

Der er mange opskrifter på champagne-cocktails derude, som er fantastiske til en festlig lejlighed. Brug altid friskpresset juice og frugt i dine drinks. Det giver den bedste smag og mest naturlige aroma.