Tips til budgetvenlig konfirmation

Tips til budgetvenlig konfirmation

Tiden for konfirmationer nærmer sig med hastige skridt, og hvis du har et barn, som skal konfirmeres, er du nok allerede gået i gang med forberedelserne. Der er nemlig nok at tage fat på. Der skal både købes tøj, laves bordkort og borddekorationer, forberedes menu, handles ind og meget andet. Man kan nemt blive forpustet bare ved tanken om alle forberedelserne til dit barns store dag. Det tager både tid og det koster penge. Der er dog forskellige ting, man kan gøre for at prøve at holde udgifterne lidt nede.

Først og fremmest er det en god idé at tage en snak med dit barn og forventningsafstemme dagen. Måske har dit barn slet ikke lyst til den helt store fest i et fremmed forsamlingshus, men vil bare gerne have en hyggelig og uformel havefest med de nærmeste.

I det tilfælde er der ingen grund til at skrue dagen op til at være på niveau med en kongelig begivenhed, og dagen bliver på den måde automatisk ret budgetvenlig at holde. Hvis dit barn derimod ønsker at fejre sin konfirmation på ekstra festlig maner, kan det være sværere at holde en budgetvenlig fest. Men det kan lade sig gøre, og det handler selvfølgelig også om at være realistisk, hvis budgettet er stramt.

Det handler nemlig meget om at sætte realistiske rammer for festen. Der er stor forskel på at leje fine lokaler med kok og tjenere og på at leje et mindre forsamlingshus og hyre et mindre cateringfirma eller få hjælp fra bekendte. Maden er en af de dyreste poster til sådan et arrangement, og det er derfor især ved denne post en fordel at tænke i budgetvenlige alternativer.

Det kan også være en idé at tage et kritisk blik på gæstelisten, så det kun er den nærmeste familie og de nærmeste venner og bekendte. Selvom I måske gerne ville invitere alle, I kender, så er det et dyrt arrangement at holde, og det kan derfor være en fordel at skære ind til benet.

Der er mange ting, man kan gøre billigt. I kan for eksempel vælge at lave invitationerne selv i stedet for at købe færdige invitationer til at sende ud til jeres gæster. I kan også vælge den helt gratis version og lave en sjov og festlig online invitation. Hvis du, dit barn eller en i jeres omgangskreds er en haj til at lave videoer, kan man også lave en sjov video-invitation og sende ud.

Et af de vigtigste tips til at holde en budgetvenlig konfirmation er generelt at involvere jeres netværk og omgangskreds og spørge dem om hjælp. Måske kender du nogen med en gildesal eller en overdådig have, hvor I kan holde festen gratis. Måske kender du nogen, som er god til at sy, sætte hår eller lave kreativ bordpynt. På den måde kan I spare penge og samtidig gøre dagen til noget særligt for dit barn.

Hvis du har sparet, hvor du kan, men stadigvæk synes at festen er lidt for dyr, kan du også vælge at tage et lån, så festen kan blive en realitet og en succes for dit barn. Lån penge i dag og få pengene på kontoen inden for ganske kort tid.