Tips til dig, der gerne vil tage større del i kulturlivet

Tips til dig, der gerne vil tage større del i kulturlivet

Lad os prøve at optegne et scenarie: Du lever i en travl og stresset hverdag, hvor dit program er fuldt pakket fem dage om ugen. Når du så endelig har fri fra arbejde eller uddannelse, så falder du ofte tilbage i de samme vaner om og om igen. Du tilbringer aftenerne og weekenderne på sofaen med netflix og tv. Du spiser take away og slapper godt og grundigt af. Det er som sådan helt naturligt at bruge sin weekend på at trække stikket. Men med tiden føler du langsomt, at dagene ligner hinanden, og du frygter, at du spilder tiden. Du savner at komme ud for døren og bruge din fritid på andet end at være ajour med alle serierne på netflix og hbo. Så er der en god chance for, at du skal finde en god grund til at komme ud ad døren og opleve noget.

Du leder efter en anledning. Her kunne kulturlivet meget vel komme i spil. Hvis du bor i en stor eller mellemstor by, så er der med garanti massere af arrangementer og initiativer, du kan gøre brug af for at berige din fritid en smule. Om du er til madlavning, musik eller kunst, så skulle der gerne være noget at finde for dig. Men hvis du aldrig har været flittigt en del af det danske kulturliv, så er du sikkert i tvivl om, hvordan du kommer i gang, og hvor du skal starte. Her følger en kort liste med tips til dig, der gerne vil tage en større del i kulturlivet omkring dig.

Vær fleksibel med transport

Først og fremmest, så bør du være fleksibel i forhold til at kunne transportere dig selv. De fede kulturarrangementer ligger ikke altid i gå- og cykelafstand, så vær klar til at finde en anden løsning. Invester i en brugt bil på Biltorvet, anskaf dig et rejsekort eller bliv en del af en samkørselsordning. 

Vær klar til at udvide din horisont

Det allervigtigste ved dit nye engagement i kulturlivet er, at du er klar til at udvide din horisont og have døren åben for ting, du normalt ville finde kedelige, ubehagelige eller for finkulturelle. Gå ind med et åbent sind til diverse arrangementer i kulturlivet, og du vil opleve, at du kommer hjem med nogle gode oplevelser.

Hold øjne og ører åbne

Sidst, så er det selvfølgelig vigtigt, at du holder dig opdateret på kulturlivet i dit nærområde, så du aldrig misser et spændende arrangement. Hold godt øje med de forskellige begivenheder på facebook. Dit lokale bibliotek er også tit et godt sted at holde fingeren på pulsen i forhold til, hvad der sker.