Vejen til bedre søvn

Vejen til bedre søvn

Søvn er lige så vigtigt for helbredet som motion og sund kost, men måske du er en af de mange, som har svært ved at falde i søvn om aftenen og som kan bruge flere timer på at ligge og vende og dreje dig. Ja, måske du ligefrem går og frygter sengetiden en lille smule? 

Det kan være umådeligt frustrerende ikke at kunne falde i søvn og frustrationen gør ofte, at det bliver endnu svære at tage turen til drømmeland. Men der er heldigvis gode råd og hente, når det kommer til at opnår en bedre søvn. 

Skab et godt sovemiljø 

Hvis du ønsker en god nattesøvn, så er det vigtigt at skabe et rart sovemiljø. Dette indebærer først og fremmest en god seng, der er behagelig og passer til dine behov. Hos Sengetid, finder du et stort udvalg af senge i bedste kvalitet.  

Derudover er det vigtigt, at dit soveværelse er roligt og mørklagt. Det vil sige, at der ikke skal være støj. Hvis du bor et sted, hvor du for eksempel oplever trafikstøj, så kan det være en idé at anskaffe sig nogle gode ørepropper. En god regel er, at soveværelset kun er til søvn og sex. Derfor skal der ikke være andre forstyrrende elementer såsom fjernsyn og elektronik. Og det er en god idé at adskille kontor og soveværelse, så du ikke forbinder rummet med arbejde, som kan give stressende tanker, når du skal sove. 

Slap af før sengetid 

Det er vigtigt at du giver dig selv tid til at falde ned og slappe af inden sengetid. Brug gerne en time inden du skal sove på at komme ned i gear. Brug tiden på noget behageligt og afslappende. Dette kan for eksempel være på at høre noget stille musik eller læse en god bog. En anden måde, du kan falde til ro på, er ved at tage et varmt bad. Så snart du træder ud af bader daler din kropstemperatur en smule, hvilket sender signal til din krop om, at det er tid til at sove. Det er altså en enkel og effektiv måde, at skabe ro inden sengetid. 

Dyrk motion 

Sørg for at få frisk luft og motion i løbet af dagen. Din puls skal helst op mindst én gang om dagen. Dette medfører en naturlig træthed, som gør det nemmere at sove. Derudover er det sundt for dit helbred at dyrke regelmæssig motion. Dog skal du ikke dyrke motion lige inden sengetid, da det faktisk kan have den helt omvendte effekt og gøre det svært at falde i søvn.