FanøKalender.dk
Dato
Genre
Søg
Viser 12902 events
mellem 12. og 18. aug. 2024
24
AUG
Diverse |
Lyrik/oplæsning
Sommerbogen
Maribo Bibliotek, kl. 10-17.
Fredag den 14. juni til lørdag den 24. august 2024, kl. 10-17.
Sted: Maribo Bibliotek
Er for alle børn mellem 6-15 år.
I løbet af sommerferien skal man læse tre bøger, man helt selv vælger, anmelde dem og løse ti skøre og skægge udfordringer - det kan være, man f.eks. skal spise en is, mens man læser en bog - det lyder jo egentlig meget lækkert ik?
Sådan gør du:
Hent et opgaveark på dit lokale bibliotek.
Læs, eller lyt til, mindst 3 bøger og udfyld anmeldelseskortene.
Gennemfør mindst 10 af udfordringerne.
Når du har gjort det, afleverer du arket på dit lokale bibliotek (senest den 24. august). Så er du med i den nationale lodtrækning om 3 hovedpræmier, hvor man kan få lov at tømme en boghandel på 5 minutter! Derudover deltager du også i den lokale lodtrækning, hvor du kan være heldig at vinde en boggave
Sådan gør du:
Hent et opgaveark på dit lokale bibliotek.
Læs, eller lyt til, mindst 3 bøger og udfyld anmeldelseskortene.
Gennemfør mindst 10 af udfordringerne.
Når du har gjort det, afleverer du arket på dit lokale bibliotek (senest den 24. august). Så er du med i den nationale lodtrækning om 3 hovedpræmier, hvor man kan få lov at tømme en boghandel på 5 minutter! Derudover deltager du også i den lokale lodtrækning, hvor du kan være heldig at vinde en boggave
24
AUG
Børn | For børn
Sommerbogen og Sommerbogen Mini
Horsens Bibliotek, kl. 10:00.
Fredag den 14. juni til lørdag den 24. august 2024, kl. 10:00.
Pris: Fri entré
Sted: Horsens Bibliotek
Vi skal læse på livet løs i sommerferien! Igen i år afholder vi Sommerbogen og Sommerbogen Mini, og der er is og præmier på højkant. Skal du være med? Sommerferien er lig med tid til fordybelse i gode, spændende, uhyggelige og sjove bøger.
Sommerbogen
Er du mellem 6 og 15 år, så kom ind på biblioteket og hent et udfordringsark til Sommerbogen, som du skal løse ved at læse 3 bøger og udfører 10 sjove læse-challenges. Når du har udfyldt arket, kan du komme ind på biblioteket i Brædstrup eller Horsens, i den betjente åbningstid, få en is som præmie og samtidig være med i den landsdækkende konkurrence om hovedpræmien - at få lov til at tømme en boghandel på 5 minutter!
Sommerbogen Mini
Men sommerbogen er ikke kun for skolebørn! Med Sommerbogen Mini får de yngre børn også lov til at være med - I skal nemlig løse en række hyggelige læseudfordringer sammen med jeres voksne for at kunne få en is i præmie. I skal fx læse en bog sammen, imens I spiser frugt eller læse en bog udenfor. Kom op på biblioteket for at få udleveret et ark, så I kan være med i Sommerbogen Mini, som er for børn i alderen 0-7 år - og deres voksne!
Sommerbogen finder sted fra den 14. juni til den 24. august 2024 og du kan hente et udfordringsark på alle bibliotekerne i Horsens
Er du mellem 6 og 15 år, så kom ind på biblioteket og hent et udfordringsark til Sommerbogen, som du skal løse ved at læse 3 bøger og udfører 10 sjove læse-challenges. Når du har udfyldt arket, kan du komme ind på biblioteket i Brædstrup eller Horsens, i den betjente åbningstid, få en is som præmie og samtidig være med i den landsdækkende konkurrence om hovedpræmien - at få lov til at tømme en boghandel på 5 minutter!
Sommerbogen Mini
Men sommerbogen er ikke kun for skolebørn! Med Sommerbogen Mini får de yngre børn også lov til at være med - I skal nemlig løse en række hyggelige læseudfordringer sammen med jeres voksne for at kunne få en is i præmie. I skal fx læse en bog sammen, imens I spiser frugt eller læse en bog udenfor. Kom op på biblioteket for at få udleveret et ark, så I kan være med i Sommerbogen Mini, som er for børn i alderen 0-7 år - og deres voksne!
Sommerbogen finder sted fra den 14. juni til den 24. august 2024 og du kan hente et udfordringsark på alle bibliotekerne i Horsens
24
AUG
Børn | Lyrik/oplæsning
Sommerbogen 2024
Hørsholm Bibliotek, kl. 11-14.
Fredag den 14. juni til lørdag den 24. august 2024, kl. 11-14.
Pris: Fri entré
Sted: Hørsholm Bibliotek
For de 6-15-årige.
Du har hele ferien til at læse tre bøger, som du selv vælger og som du skal anmelde.
Når du tilmelder dig på biblioteket, kan vi hjælpe dig med at finde de bedste bøger til dig.
Så slæng dig i hængekøjen, på stranden eller hvor som helst med en god bog og læs eller lyt. Du kan få mange fantastiske, spændende og forunderlige oplevelser ved at dykke ned i én af de mange bøger, som børnebibliotekerne er fyldt med.
Sådan skal børnene gøre for at være med:
At deltage i "Sommerbogen" kræver ingen forberedelse. Børnene kan på egen hånd komme forbi os på biblioteket, hvor vi vil hjælpe dem med at finde nogle gode bøger. Vi kan også vise børnene, hvordan man bruger Ereolen Go!, der er børnenes bibliotek online.
HUSK: Tilmeld dig i børnebiblioteket på Hørsholm Bibliotek inden for den betjente åbningstid.
Når du tilmelder dig på biblioteket, kan vi hjælpe dig med at finde de bedste bøger til dig.
Så slæng dig i hængekøjen, på stranden eller hvor som helst med en god bog og læs eller lyt. Du kan få mange fantastiske, spændende og forunderlige oplevelser ved at dykke ned i én af de mange bøger, som børnebibliotekerne er fyldt med.
Sådan skal børnene gøre for at være med:
- Børnene tilmelder og henter et udfordringsark på biblioteket.
- Børnene læser 3 bøger og løser mindst 10 af læseudfordringerne.
- Børnene udfylder de 3 korte anmeldelseskort, der er på bagsiden af udfordringsarket.
- Børnene afleverer de 3 udfyldte udfordringsark på biblioteket - og her hos os på Hørsholm Bibliotek modtager du en super, duper, fantastisk, cool og spritny bog til din egen bogreol.
At deltage i "Sommerbogen" kræver ingen forberedelse. Børnene kan på egen hånd komme forbi os på biblioteket, hvor vi vil hjælpe dem med at finde nogle gode bøger. Vi kan også vise børnene, hvordan man bruger Ereolen Go!, der er børnenes bibliotek online.
HUSK: Tilmeld dig i børnebiblioteket på Hørsholm Bibliotek inden for den betjente åbningstid.
24
AUG
Diverse |
Andet
Læs og vind
Ballerup Bibliotek, kl. 11.40.
Fredag den 14. juni til lørdag den 24. august 2024, kl. 11.40.
Pris: Fri entré
Sted: Ballerup Bibliotek
Sommerbogen for voksne.
Vær med i læsekonkurrencen "Sommerbogen for voksne".
Læs og anmeld en bog, så er du med i konkurrencen om et gavekort til Ballerupcentret og andre fede præmier til din sommer.
Konkurrencen kører fra 14. juni til 24. august, hvor vinderen trækkes.
Find din flyer på biblioteket eller i et af kulturhusene.
God læselyst og god sommer!
14. juni-24. august
Ballerup Bibliotek
Kulturhus Måløv
Skovlunde Kulturhus
Gratis
Læs og anmeld en bog, så er du med i konkurrencen om et gavekort til Ballerupcentret og andre fede præmier til din sommer.
Konkurrencen kører fra 14. juni til 24. august, hvor vinderen trækkes.
Find din flyer på biblioteket eller i et af kulturhusene.
God læselyst og god sommer!
14. juni-24. august
Ballerup Bibliotek
Kulturhus Måløv
Skovlunde Kulturhus
Gratis
24
AUG
Børn | Andet
Sommerbogen for børn
Ballerup Bibliotek, kl. 11.40.
Fredag den 14. juni til lørdag den 24. august 2024, kl. 11.40.
Pris: Fri entré
Sted: Ballerup Bibliotek
Læs, anmeld og få en gratis bog!
Vær med i sommerbogen!
Sommerbogen er De Danske Børnebibliotekers læsekonkurrence, hvor børn i alderen 6-15 over sommeren læser 3 bøger, får en gratis bog i præmie og chancen for at vinde endnu flere fede præmier. Man kan deltage i Sommerbogen fra den 14. juni til den 24. august.
Sådan gør du
Om Sommerbogen
Den årlige kampagne Sommerbogen inviterer alle børn i alderen 6-15 år til at deltage i Danmarks største læsekonkurrence.
Det er de Danske Børnebiblioteker, der står bag konkurrencen og læseudfordringen.
Med Sommerbogen tilbyder børnebibliotekerne lidt ekstra motivation til at læse en masse spændende bøger i den lange sommerferie.
14. juni-24. august
Ballerup Bibliotek
Kulturhus Måløv
Skovlunde Kulturhus
Gratis
Sommerbogen er De Danske Børnebibliotekers læsekonkurrence, hvor børn i alderen 6-15 over sommeren læser 3 bøger, får en gratis bog i præmie og chancen for at vinde endnu flere fede præmier. Man kan deltage i Sommerbogen fra den 14. juni til den 24. august.
Sådan gør du
- Hent et udfordringsark på Ballerup bibliotek, Kulturhus Måløv eller Skovlunde Kulturhus fra den 14. juni
- Læs 3 bøger og udfyld udfordringsarket.
- Aflever det udfyldte udfordringsark på dit bibliotek eller kulturhus senest den 24. august
- Når du afleverer udfordringsarket til bibliotekaren, får du en gratis bog og er med i konkurrencen om at tømme en boghandel.
Om Sommerbogen
Den årlige kampagne Sommerbogen inviterer alle børn i alderen 6-15 år til at deltage i Danmarks største læsekonkurrence.
Det er de Danske Børnebiblioteker, der står bag konkurrencen og læseudfordringen.
Med Sommerbogen tilbyder børnebibliotekerne lidt ekstra motivation til at læse en masse spændende bøger i den lange sommerferie.
14. juni-24. august
Ballerup Bibliotek
Kulturhus Måløv
Skovlunde Kulturhus
Gratis
24
AUG
Diverse |
Lyrik/oplæsning
Sommerbogen
Biblioteket i Aulum, kl. 00.
Tirsdag den 14. maj til lørdag den 24. august 2024, kl. 00.
Pris: Fri entré
Sted: Biblioteket i Aulum
Læs og vind i Sommerferien.
Skal DU være med i Sommerbogen?
Sommerbogen er børnebibliotekernes årlige læse-konkurrence for børn mellem 6-15 år. Alle børn der deltager vinder en gratis bog, og deltager samtidigt i den nationale lodtrækning om de 3 hovedpræmier, hvor man kan gå amok i en boghandel i 5 minutter!
Sådan skal børnene gøre for at være med:
Man kan deltage i Sommerbogen fra den 14. juni til den 24. august
Skynd dig ned og hent et udfordringsark - vi glæder os til at til at se dig på biblioteket!
Sommerbogen er børnebibliotekernes årlige læse-konkurrence for børn mellem 6-15 år. Alle børn der deltager vinder en gratis bog, og deltager samtidigt i den nationale lodtrækning om de 3 hovedpræmier, hvor man kan gå amok i en boghandel i 5 minutter!
Sådan skal børnene gøre for at være med:
Man kan deltage i Sommerbogen fra den 14. juni til den 24. august
- For alle børn mellem 6 og 15 år
- Børnene henter et udfordringsark på biblioteket
- Børnene læser 3 bøger og løser 10 af læseudfordringerne
- Børnene udfylder de 3 anmeldelseskort på bagsiden af udfordringsarket
- Børnene afleverer det udfyldte udfordringsark på biblioteket senest den 24. august
- Børnene er nu med i lodtrækningen om de 3 hovedpræmier
Skynd dig ned og hent et udfordringsark - vi glæder os til at til at se dig på biblioteket!
25
AUG
Udstilling |
Blandet/Ukendt
Mønsterbrud
Brandts-området, kl. 00.01-23.59.
Søndag den 18. til søndag den 25. august 2024, kl. 00.01-23.59.
Pris: Fri entré
Arrangør:
H.C. Andersen Festivals
Sted: Brandts-området
Gå på opdagelse i fascinerende og farverige udsmykninger og installationer i Brandts-området.
Med dekorationer, visuelle installationer og dans spindes området omkring den gamle Brandts Klædefabrik ind i tråde og mønstre. Klædefabrikkens historie bindes sammen med H.C. Andersen gennem temaerne mønsterbrud og mangfoldighed med fascinerende udsmykninger i områdets porte, passager og gårdrum.
Her kan du opleve installationer inspireret af H.C. Andersens eventyr, samskabende værker med motiver af mønsterbrydere gennem tiden, som er skabt i samarbejde med skoler, foreninger og borgere og dekorationer og udsmykninger på vægge og i porte.
Anbefalet alder: For alle
Medvirkende:
Bo Larsen - Creazion
Studenterhus Odense
Kulturmaskinen
Arrangør: Brugerforeningen Brandts Klædefabrik og H.C. Andersen Festivals
Foto: Bo Larsen
Alle tider er vejledende
Her kan du opleve installationer inspireret af H.C. Andersens eventyr, samskabende værker med motiver af mønsterbrydere gennem tiden, som er skabt i samarbejde med skoler, foreninger og borgere og dekorationer og udsmykninger på vægge og i porte.
Anbefalet alder: For alle
Medvirkende:
Bo Larsen - Creazion
Studenterhus Odense
Kulturmaskinen
Arrangør: Brugerforeningen Brandts Klædefabrik og H.C. Andersen Festivals
Foto: Bo Larsen
Alle tider er vejledende
25
AUG
Musik |
Andet/Ukendt
Tårnby Live! 2024
Tårnby Hovedbibliotek, kl. 14-16.
Lørdag den 17. til søndag den 25. august 2024, kl. 14-16.
Pris: Fri entré
Sted: Tårnby Hovedbibliotek
Den 17. 25. august 2024 afholder Tårnby Kommunebiblioteker vores hyggelige sommerfestival for lokale bands på den udendørs scene.
Tårnby Live! løber af stablen i perioden 17. til 25. august. Vi er ved at sammensætte programmet, så hold øje med hjemmeside og sommerkatalog for de enkelte koncerter og tidspunkter.
Koncerterne er gratis og hvis det danske sommervejr tillader det, afholdes de på den udendørs scene. Ellers i Rotunden midt i biblioteket.
Tårnby Live! blev afholdt første gang sommeren 2022 og er siden blevet en stor succes og en dejlig tradition i august. De forskellige bands spænder vidt i alder og genre men har deres engagement og evner til fælles. I år er der plads til endnu flere bands og solister.
Vi glæder os til at dele en masse skønne musikoplevelser med jer alle i August 2024!
Koncerterne er gratis og hvis det danske sommervejr tillader det, afholdes de på den udendørs scene. Ellers i Rotunden midt i biblioteket.
Tårnby Live! blev afholdt første gang sommeren 2022 og er siden blevet en stor succes og en dejlig tradition i august. De forskellige bands spænder vidt i alder og genre men har deres engagement og evner til fælles. I år er der plads til endnu flere bands og solister.
Vi glæder os til at dele en masse skønne musikoplevelser med jer alle i August 2024!
25
AUG
Udstilling |
Foto
Udstilling med Roy Wang
Nielsen Contemporary
Fredag den 16. til søndag den 25. august 2024
Pris: Fri entré
Arrangør:
H.C. Andersen Festivals
Sted: Nielsen Contemporary
Soloudstilling med fascinerende fotolyskunst af Roy Wang.
Kinesiske Roy Wangs fotografiske lyskunst har fascineret beskuere verden over, hvor han har udstillet i steder som Hong Kong, Paris, Dubai, Mumbai, Luxemburg, Casablanca, London, Milano, Genova og Beijing. Nu udstiller han for første gang en soloudstilling i Skandinavien.
Roy Wangs værker er fulde af kreativitet og integrerer virkelighed og virtuelt indhold. Ved hjælp af en simpel lyskilde formår Roy Wang at skabe kunstværker direkte i luften, hvor kameraet fanger lyskunsten i nuet på alverdens locations uden at værket efterfølgende gennemgår en postproduktion.
Lyskunst skabt af Roy Wang har modtaget en lang række priser, primært i hans hjemland Kina, men også i f.eks. Spanien og Luxemburg. Han har desuden modtaget 3 Guinness verdensrekorder for sin lyskunst. I 2023 blev han kåret som vinder af H. C. Andersen Art Awards i København. Det vindende værk blev efterfølgende udstillet på Københavns Rådhus og indgår naturligvis i Roy Wangs udstilling på Nielsen Contemporary under H.C. Andersen Festivals.
På udstillingen kan du bl.a. se værker fra hans Mythical Creatures Series , der leger med den fantasi og forestillingsevne, som er omdrejningspunktet for hele H.C. Andersen Festivals.
Anbefalet alder: For alle
Medvirkende:
Lyskunstner Roy Wang
Arrangør: Nielsen Contemporary
Foto: Roy Wang
Alle tider er vejledende
Roy Wangs værker er fulde af kreativitet og integrerer virkelighed og virtuelt indhold. Ved hjælp af en simpel lyskilde formår Roy Wang at skabe kunstværker direkte i luften, hvor kameraet fanger lyskunsten i nuet på alverdens locations uden at værket efterfølgende gennemgår en postproduktion.
Lyskunst skabt af Roy Wang har modtaget en lang række priser, primært i hans hjemland Kina, men også i f.eks. Spanien og Luxemburg. Han har desuden modtaget 3 Guinness verdensrekorder for sin lyskunst. I 2023 blev han kåret som vinder af H. C. Andersen Art Awards i København. Det vindende værk blev efterfølgende udstillet på Københavns Rådhus og indgår naturligvis i Roy Wangs udstilling på Nielsen Contemporary under H.C. Andersen Festivals.
På udstillingen kan du bl.a. se værker fra hans Mythical Creatures Series , der leger med den fantasi og forestillingsevne, som er omdrejningspunktet for hele H.C. Andersen Festivals.
Anbefalet alder: For alle
Medvirkende:
Lyskunstner Roy Wang
Arrangør: Nielsen Contemporary
Foto: Roy Wang
Alle tider er vejledende
25
AUG
Diverse |
Gastronomi
Kål & Ko-minoen: SEKS serverer polske lækkerier
Seks Bakery & Eatery, kl. 09-18.
Fredag den 16. til søndag den 25. august 2024, kl. 09-18.
Pris:
Køb/bestil billet
Sted: Seks Bakery & Eatery
Besøg Jan og Monika hos SEKS Bakery & Eatery, når de inviterer ind på en nyfortolkning af den polske ret golabki, som Monika savner hjemmefra.
Der bliver lagt masser af kærlighed i retten, når den fortolkes med cremet biodynamisk ostefyld serveret med krydret dressing. Retten tilpasses efter råvarer, der er i sæson.
Menuen købes direkte hos restauranten.
Udover SEKS, kan du også opleve en række andre restauranter som en del af Kål & Ko-minoen:
Dine værter
Hej! Vi er Monika og Jan, og sammen med vores børn rejser vi rundt i verden for at lære nye mennesker at kende omkring deres bord, møde deres kultur og nyde nye madoplevelser.
Vores SEKS på Krystalgade er det vegetariske 90-100% økologiske bageri & spisested, hvor alt er produceret på stedet fra bunden. Den er fuld af vores minder, souvenirs, smage og dufte, som vi har samlet, mens vi har rejst rundt i verden. Vores gæster sætter pris på højt elskede kager, der kun er lavet på surdej, mere end cremede cheesecakes og et unikt rejsekøkken med yndlingsretter, som vi har nydt på første hånd og forelsket os i under alle rejserne. Men vi serverer mere. Vi er meget stolte af specialkaffe, brød, boller og endelig fire mad- og rejsebøger, som vi har skrevet, fulde af opskrifter, fotos og eventyr. Vi bruger så mange danske, lokale, sæsonbestemte og økologiske ingredienser som muligt. Seks er åbent for alle og bringer folk sammen omkring borde over mad og drikke.
Vores spotfilosofi og gæstfrihed er inspireret af alle de gode, hårdtarbejdende mennesker, vi har mødt i deres små familierestauranter eller enmandskiosker, skure, vogne og på de farverige, lave skamler på hawkermarkeder, dai pai dongs og warungs. Vi håber, at du vil fordybe dig i vores sted i København og fornemme synet, lyden, smagen og duftene af vores lækre eventyr rundt om i verden, som om du var der selv.
Instagram
En del af Kål & Ko
Eventet er en del af Kål & Ko, der er en del af Copenhagen Cookings program både på festivalpladsen og det generelle program. Kål & Ko har til formål at inspirere publikum til at bruge mejeri i det grønne køkken og udforske, hvordan mejeri kan bidrage med masser af masser og nuancer, når man laver retter med grønt og bælgfrugter.
Trine Krebs er moderator og hun inviterer forskellige kokke og madpersoner på scenen til indslag af 45-minutters varighed. Kokken laver mad med en sæson-råvare, og Trine Krebs og publikum spørger, lytter og smager på herlighederne fra Kål & Ko-scenen. Du kan forvente at gå fra indslaget med gode tips og tricks til det hjemlige grønne køkken.
Kom og se på, lyt, stil spørgsmål og nyd kokkens grønne frembringelser.
Kål & Ko-projektet er støttet af 'Mælkeafgiftsfonden'.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Polske kålruller, golabki, med cremet ostefyld serveret med en krydderurtedressing
Menuen købes direkte af restauranten
Menuen købes direkte hos restauranten.
Udover SEKS, kan du også opleve en række andre restauranter som en del af Kål & Ko-minoen:
Dine værter
Hej! Vi er Monika og Jan, og sammen med vores børn rejser vi rundt i verden for at lære nye mennesker at kende omkring deres bord, møde deres kultur og nyde nye madoplevelser.
Vores SEKS på Krystalgade er det vegetariske 90-100% økologiske bageri & spisested, hvor alt er produceret på stedet fra bunden. Den er fuld af vores minder, souvenirs, smage og dufte, som vi har samlet, mens vi har rejst rundt i verden. Vores gæster sætter pris på højt elskede kager, der kun er lavet på surdej, mere end cremede cheesecakes og et unikt rejsekøkken med yndlingsretter, som vi har nydt på første hånd og forelsket os i under alle rejserne. Men vi serverer mere. Vi er meget stolte af specialkaffe, brød, boller og endelig fire mad- og rejsebøger, som vi har skrevet, fulde af opskrifter, fotos og eventyr. Vi bruger så mange danske, lokale, sæsonbestemte og økologiske ingredienser som muligt. Seks er åbent for alle og bringer folk sammen omkring borde over mad og drikke.
Vores spotfilosofi og gæstfrihed er inspireret af alle de gode, hårdtarbejdende mennesker, vi har mødt i deres små familierestauranter eller enmandskiosker, skure, vogne og på de farverige, lave skamler på hawkermarkeder, dai pai dongs og warungs. Vi håber, at du vil fordybe dig i vores sted i København og fornemme synet, lyden, smagen og duftene af vores lækre eventyr rundt om i verden, som om du var der selv.
En del af Kål & Ko
Eventet er en del af Kål & Ko, der er en del af Copenhagen Cookings program både på festivalpladsen og det generelle program. Kål & Ko har til formål at inspirere publikum til at bruge mejeri i det grønne køkken og udforske, hvordan mejeri kan bidrage med masser af masser og nuancer, når man laver retter med grønt og bælgfrugter.
Trine Krebs er moderator og hun inviterer forskellige kokke og madpersoner på scenen til indslag af 45-minutters varighed. Kokken laver mad med en sæson-råvare, og Trine Krebs og publikum spørger, lytter og smager på herlighederne fra Kål & Ko-scenen. Du kan forvente at gå fra indslaget med gode tips og tricks til det hjemlige grønne køkken.
Kom og se på, lyt, stil spørgsmål og nyd kokkens grønne frembringelser.
Kål & Ko-projektet er støttet af 'Mælkeafgiftsfonden'.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Polske kålruller, golabki, med cremet ostefyld serveret med en krydderurtedressing
Menuen købes direkte af restauranten
25
AUG
Diverse |
Gastronomi
Kål & Ko-minoen: Omegn og Venner serverer dansk grønt med friskost
TorvehallerneKBH, kl. 10-19.
Fredag den 16. til søndag den 25. august 2024, kl. 10-19.
Pris:
Køb/bestil billet
Sted: TorvehallerneKBH
Som en del af Copenhagen Cookings Kål & Ko-rute, serverer Omegn & Venner en lækker kombination af sæsonens friske, danske grøntsager i skøn harmoni med friskost fra Søtofte Mejeri. Menuen kan derfor ændrer sig alt efter, hvad der er i sæson.
Menuen købes på stedet direkte hos restauranten
Udover Omegn & Venner, kan du også opleve en række andre restauranter som en del af Kål & Ko-minoen:
Din vært
Omegn & Venner er ikke en restaurant. Det er ikke en vinbar. Det er heller ikke et supermarked. Omegn & Venner er et sted, der gror på en bund af vildtvoksende glæde for mad, drikkevarer og fødevarer. Det sted, hvor du kan stille den lille eller store sult og tørst - dér hvor du går hen, når du vil gå på opdagelse i de super dedikerede små danske og nordiske fødevareproducenters udvalg af kød, mejeriprodukter, brød og drikkevarer. Dér du går hen for at få den stemning af landhandel, som mange madører jagter om sommeren og længes efter om vinteren. Dér du går hen, hvis du er kvalitets- og klimabevidst og kun vil købe det, du har brug for, mens du støtter mindre og større iværksættere. Mange gode fester er startet i køkkenet - men de kan også starte i Omegn & Venner, for vi elsker gæster.
Velkommen hos Omegn & Venner!
Instagram
En del af Kål & Ko
Eventet er en del af Kål & Ko, der er en del af Copenhagen Cookings program både på festivalpladsen og det generelle program. Kål & Ko har til formål at inspirere publikum til at bruge mejeri i det grønne køkken og udforske, hvordan mejeri kan bidrage med masser af masser og nuancer, når man laver retter med grønt og bælgfrugter.
Trine Krebs er moderator og hun inviterer forskellige kokke og madpersoner på scenen til indslag af 45-minutters varighed. Kokken laver mad med en sæson-råvare, og Trine Krebs og publikum spørger, lytter og smager på herlighederne fra Kål & Ko-scenen. Du kan forvente at gå fra indslaget med gode tips og tricks til det hjemlige grønne køkken.
Kom og se på, lyt, stil spørgsmål og nyd kokkens grønne frembringelser.
Kål & Ko-projektet er støttet af 'Mælkeafgiftsfonden'.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Danske Auberginer & Bønner - Friskost fra Søtofte Mejeri
Menuen købes direkte af restauranten. Det anbefales, at du bestiller bord i god tid, da der er stor efterspørgsel på pladser hos Selma
Udover Omegn & Venner, kan du også opleve en række andre restauranter som en del af Kål & Ko-minoen:
Din vært
Omegn & Venner er ikke en restaurant. Det er ikke en vinbar. Det er heller ikke et supermarked. Omegn & Venner er et sted, der gror på en bund af vildtvoksende glæde for mad, drikkevarer og fødevarer. Det sted, hvor du kan stille den lille eller store sult og tørst - dér hvor du går hen, når du vil gå på opdagelse i de super dedikerede små danske og nordiske fødevareproducenters udvalg af kød, mejeriprodukter, brød og drikkevarer. Dér du går hen for at få den stemning af landhandel, som mange madører jagter om sommeren og længes efter om vinteren. Dér du går hen, hvis du er kvalitets- og klimabevidst og kun vil købe det, du har brug for, mens du støtter mindre og større iværksættere. Mange gode fester er startet i køkkenet - men de kan også starte i Omegn & Venner, for vi elsker gæster.
Velkommen hos Omegn & Venner!
En del af Kål & Ko
Eventet er en del af Kål & Ko, der er en del af Copenhagen Cookings program både på festivalpladsen og det generelle program. Kål & Ko har til formål at inspirere publikum til at bruge mejeri i det grønne køkken og udforske, hvordan mejeri kan bidrage med masser af masser og nuancer, når man laver retter med grønt og bælgfrugter.
Trine Krebs er moderator og hun inviterer forskellige kokke og madpersoner på scenen til indslag af 45-minutters varighed. Kokken laver mad med en sæson-råvare, og Trine Krebs og publikum spørger, lytter og smager på herlighederne fra Kål & Ko-scenen. Du kan forvente at gå fra indslaget med gode tips og tricks til det hjemlige grønne køkken.
Kom og se på, lyt, stil spørgsmål og nyd kokkens grønne frembringelser.
Kål & Ko-projektet er støttet af 'Mælkeafgiftsfonden'.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Danske Auberginer & Bønner - Friskost fra Søtofte Mejeri
Menuen købes direkte af restauranten. Det anbefales, at du bestiller bord i god tid, da der er stor efterspørgsel på pladser hos Selma
25
AUG
Diverse |
Gastronomi
Kål & Ko-minoen: Norrlyst i en kålkavalkade
Restaurant Norrlyst, kl. 11.30-21.
Fredag den 16. til søndag den 25. august 2024, kl. 11.30-21.
Pris:
Køb/bestil billet
Sted: Restaurant Norrlyst
Inde i blandt de gamle huse i Strædet, finder du Restaurant.
Norrlyst, der i deres fortolkning af grøntsager og mejeriprodukter byder på masser af kål og Gammelknas fra Arla Unika .
Menuen bestilles direkte hos restauranten.
Udover Norrlyst, kan du også opleve en række andre restauranter som en del af Kål & Ko-minoen:
Din vært
Restaurant Norrlyst er beliggende i hjertet af København - på hjørnet af Kompagnistræde og Badstuestræde. Her fokuserer køkkenet på rene grønne smage fra gode nordiske råvarer, og sæsonerne prioriteres højt i maden. Der er sammenhæng mellem det, der hænger på træerne, og det der bliver serveret på tallerkenen, hvilket de seneste tre år har resulteret i en Michelin Bib Gourmand fra guiden.
Instagram
En del af Kål & Ko
Eventet er en del af Kål & Ko, der er en del af Copenhagen Cookings program både på festivalpladsen og det generelle program. Kål & Ko har til formål at inspirere publikum til at bruge mejeri i det grønne køkken og udforske, hvordan mejeri kan bidrage med masser af masser og nuancer, når man laver retter med grønt og bælgfrugter.
Trine Krebs er moderator og hun inviterer forskellige kokke og madpersoner på scenen til indslag af 45-minutters varighed. Kokken laver mad med en sæson-råvare, og Trine Krebs og publikum spørger, lytter og smager på herlighederne fra Kål & Ko-scenen. Du kan forvente at gå fra indslaget med gode tips og tricks til det hjemlige grønne køkken.
Kom og se på, lyt, stil spørgsmål og nyd kokkens grønne frembringelser.
Kål & Ko-projektet er støttet af 'Mælkeafgiftsfonden'.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Bagt spidskål - Cremet polenta - kålboullion - Gammel knas & kartoffelskum - Rosmarinolie - Hasselnødder
Menuen købes direkte af restauranten
Menuen bestilles direkte hos restauranten.
Udover Norrlyst, kan du også opleve en række andre restauranter som en del af Kål & Ko-minoen:
Din vært
Restaurant Norrlyst er beliggende i hjertet af København - på hjørnet af Kompagnistræde og Badstuestræde. Her fokuserer køkkenet på rene grønne smage fra gode nordiske råvarer, og sæsonerne prioriteres højt i maden. Der er sammenhæng mellem det, der hænger på træerne, og det der bliver serveret på tallerkenen, hvilket de seneste tre år har resulteret i en Michelin Bib Gourmand fra guiden.
En del af Kål & Ko
Eventet er en del af Kål & Ko, der er en del af Copenhagen Cookings program både på festivalpladsen og det generelle program. Kål & Ko har til formål at inspirere publikum til at bruge mejeri i det grønne køkken og udforske, hvordan mejeri kan bidrage med masser af masser og nuancer, når man laver retter med grønt og bælgfrugter.
Trine Krebs er moderator og hun inviterer forskellige kokke og madpersoner på scenen til indslag af 45-minutters varighed. Kokken laver mad med en sæson-råvare, og Trine Krebs og publikum spørger, lytter og smager på herlighederne fra Kål & Ko-scenen. Du kan forvente at gå fra indslaget med gode tips og tricks til det hjemlige grønne køkken.
Kom og se på, lyt, stil spørgsmål og nyd kokkens grønne frembringelser.
Kål & Ko-projektet er støttet af 'Mælkeafgiftsfonden'.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Bagt spidskål - Cremet polenta - kålboullion - Gammel knas & kartoffelskum - Rosmarinolie - Hasselnødder
Menuen købes direkte af restauranten
25
AUG
Diverse |
Gastronomi
Kål & Ko-minoen: Selmas smagfulde smørrebrød
Selmas, kl. 11.30-23.
Kig forbi Selma i Indre By og oplev et sublimt fortolket smørrebrød med kantareller, Karl Johan-svampe, ume kosho, pistacie og prästost. Da der er stor efterspørgsel efter pladserne hos Selma, anbefales, at man booker bord i god tid.
Menuen bestilles direkte hos restauranten.
Udover Selma, kan du også opleve en række andre restauranter som en del af Kål & Ko-minoen:
Din vært
Selma er en ydmyg og nysgerrig fortolkning af smørrebrød. Med respekt både for innovation og tradition, fokus på håndværk og velsmag. Vi er et råvare og sæsonbaseret køkken bygget på råvarer fra regenerative ildsjæle. Med et værtskab baseret på trivsel og stolt faglighed samt en dynamisk menu i konstant bevægelse.
Instagram
En del af Kål & Ko
Eventet er en del af Kål & Ko, der er en del af Copenhagen Cookings program både på festivalpladsen og det generelle program. Kål & Ko har til formål at inspirere publikum til at bruge mejeri i det grønne køkken og udforske, hvordan mejeri kan bidrage med masser af masser og nuancer, når man laver retter med grønt og bælgfrugter.
Trine Krebs er moderator og hun inviterer forskellige kokke og madpersoner på scenen til indslag af 45-minutters varighed. Kokken laver mad med en sæson-råvare, og Trine Krebs og publikum spørger, lytter og smager på herlighederne fra Kål & Ko-scenen. Du kan forvente at gå fra indslaget med gode tips og tricks til det hjemlige grønne køkken.
Kom og se på, lyt, stil spørgsmål og nyd kokkens grønne frembringelser.
Kål & Ko-projektet er støttet af 'Mælkeafgiftsfonden'.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Smørrebrød med kantareller, Karl Johan-svampe, ume kosho, pistache og prästost
Menuen købes direkte af restauranten. Det anbefales, at du bestiller bord i god tid, da der er stor efterspørgsel på pladser hos Selma
Udover Selma, kan du også opleve en række andre restauranter som en del af Kål & Ko-minoen:
Din vært
Selma er en ydmyg og nysgerrig fortolkning af smørrebrød. Med respekt både for innovation og tradition, fokus på håndværk og velsmag. Vi er et råvare og sæsonbaseret køkken bygget på råvarer fra regenerative ildsjæle. Med et værtskab baseret på trivsel og stolt faglighed samt en dynamisk menu i konstant bevægelse.
En del af Kål & Ko
Eventet er en del af Kål & Ko, der er en del af Copenhagen Cookings program både på festivalpladsen og det generelle program. Kål & Ko har til formål at inspirere publikum til at bruge mejeri i det grønne køkken og udforske, hvordan mejeri kan bidrage med masser af masser og nuancer, når man laver retter med grønt og bælgfrugter.
Trine Krebs er moderator og hun inviterer forskellige kokke og madpersoner på scenen til indslag af 45-minutters varighed. Kokken laver mad med en sæson-råvare, og Trine Krebs og publikum spørger, lytter og smager på herlighederne fra Kål & Ko-scenen. Du kan forvente at gå fra indslaget med gode tips og tricks til det hjemlige grønne køkken.
Kom og se på, lyt, stil spørgsmål og nyd kokkens grønne frembringelser.
Kål & Ko-projektet er støttet af 'Mælkeafgiftsfonden'.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Smørrebrød med kantareller, Karl Johan-svampe, ume kosho, pistache og prästost
Menuen købes direkte af restauranten. Det anbefales, at du bestiller bord i god tid, da der er stor efterspørgsel på pladser hos Selma
25
AUG
Diverse |
Gastronomi
Kål & Ko-minoen: Maven byder på nye danske kartofler og Søblå
Maven - Restaurant & vinbar, kl. 11.30-23.
Fredag den 16. til søndag den 25. august 2024, kl. 11.30-23.
Pris: Entré: 265 kr
Køb/bestil billet
Som en del af Kål & Ko-minoen, byder Restaurant Maven indenfor til en menu, der fortolker sæsonens grøntsager med mejeriprodukter fra.
Søtofte Gårdmejeri.
Retten kan købes ala carte eller som en del af en fastsat treretters menu. Du bestiller og betaler, når du besøger restauranten.
Udover Restaurant Maven, kan du også opleve en række andre restauranter som en del af Kål & Ko-minoen:
Din vært
Maven er ikke bare en restaurant - den er en oase af hygge og gastronomisk nydelse, centralt placeret i middelalderbyen og indrettet i den smukke Nikolaj Kirke på Nikolaj Plads. Med sin unikke atmosfære og beliggenhed skaber Maven et helt særligt og mindeværdigt mødested.
Vores gæster sætter pris på den uformelle stemning og ønsker at fordybe sig i madoplevelser fra vores dansk/franske køkken. Vi lægger vægt på brugen af lokale råvarer og traditionelt håndværk for at skabe autentiske smagsoplevelser, der vækker ganen til live.
Blandt vores signatur-retter til frokost finder du vores berømte håndskårne tatar og velsmagende smørrebrød, fremstillet af nøje udvalgte ingredienser. Til aften tilbyder vi både a la carte og sammensatte menuer, suppleret med nøje udvalgte vinmenuer præsenteret af vores erfarne sommelier.
Vi er alle dedikerede livsnydere, der altid stræber efter at levere en fantastisk service, og vi glæder os til at gøre dit besøg til en uforglemmelig oplevelse.
Facebook
Instagram
En del af Kål & Ko
Eventet er en del af Kål & Ko, der er en del af Copenhagen Cookings program både på festivalpladsen og det generelle program. Kål & Ko har til formål at inspirere publikum til at bruge mejeri i det grønne køkken og udforske, hvordan mejeri kan bidrage med masser af masser og nuancer, når man laver retter med grønt og bælgfrugter.
Trine Krebs er moderator og hun inviterer forskellige kokke og madpersoner på scenen til indslag af 45-minutters varighed. Kokken laver mad med en sæson-råvare, og Trine Krebs og publikum spørger, lytter og smager på herlighederne fra Kål & Ko-scenen. Du kan forvente at gå fra indslaget med gode tips og tricks til det hjemlige grønne køkken.
Kom og se på, lyt, stil spørgsmål og nyd kokkens grønne frembringelser.
Kål & Ko-projektet er støttet af 'Mælkeafgiftsfonden'.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Nye danske kartofler - Sensommer kål fra Lammefjorden - Søblå fra Søtofte Gårdmejeri
Retten købes direkte hos restauranten enten som ala carte eller som en del af en menu.
Det anbefales, at du booker bord hos restauranten her
Retten kan købes ala carte eller som en del af en fastsat treretters menu. Du bestiller og betaler, når du besøger restauranten.
Udover Restaurant Maven, kan du også opleve en række andre restauranter som en del af Kål & Ko-minoen:
Din vært
Maven er ikke bare en restaurant - den er en oase af hygge og gastronomisk nydelse, centralt placeret i middelalderbyen og indrettet i den smukke Nikolaj Kirke på Nikolaj Plads. Med sin unikke atmosfære og beliggenhed skaber Maven et helt særligt og mindeværdigt mødested.
Vores gæster sætter pris på den uformelle stemning og ønsker at fordybe sig i madoplevelser fra vores dansk/franske køkken. Vi lægger vægt på brugen af lokale råvarer og traditionelt håndværk for at skabe autentiske smagsoplevelser, der vækker ganen til live.
Blandt vores signatur-retter til frokost finder du vores berømte håndskårne tatar og velsmagende smørrebrød, fremstillet af nøje udvalgte ingredienser. Til aften tilbyder vi både a la carte og sammensatte menuer, suppleret med nøje udvalgte vinmenuer præsenteret af vores erfarne sommelier.
Vi er alle dedikerede livsnydere, der altid stræber efter at levere en fantastisk service, og vi glæder os til at gøre dit besøg til en uforglemmelig oplevelse.
En del af Kål & Ko
Eventet er en del af Kål & Ko, der er en del af Copenhagen Cookings program både på festivalpladsen og det generelle program. Kål & Ko har til formål at inspirere publikum til at bruge mejeri i det grønne køkken og udforske, hvordan mejeri kan bidrage med masser af masser og nuancer, når man laver retter med grønt og bælgfrugter.
Trine Krebs er moderator og hun inviterer forskellige kokke og madpersoner på scenen til indslag af 45-minutters varighed. Kokken laver mad med en sæson-råvare, og Trine Krebs og publikum spørger, lytter og smager på herlighederne fra Kål & Ko-scenen. Du kan forvente at gå fra indslaget med gode tips og tricks til det hjemlige grønne køkken.
Kom og se på, lyt, stil spørgsmål og nyd kokkens grønne frembringelser.
Kål & Ko-projektet er støttet af 'Mælkeafgiftsfonden'.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Nye danske kartofler - Sensommer kål fra Lammefjorden - Søblå fra Søtofte Gårdmejeri
Retten købes direkte hos restauranten enten som ala carte eller som en del af en menu.
Det anbefales, at du booker bord hos restauranten her
25
AUG
Diverse |
Gastronomi
Kål & Ko-minoen: The Pescatarian
The Pescatarian, kl. 17.30-23.30.
Fredag den 16. til søndag den 25. august 2024, kl. 17.30-23.30.
Pris: Entré: 485 kr
Køb/bestil billet
Sted: The Pescatarian
Velkommen til The Pescatarian, som er en del af Kål- & Ko-minoen under Copenhagen Cooking. Menuen købes på stedet direkte hos restauranten. Det anbefales at booke bord direkte ved The Pescatarian gennem.
deres hjemmeside.
Som en del af Kål- & Ko-minoen kan du opleve:
Din vært
https://www.omegnogvenner.dkInfo følger
En del af Kål & Ko
Eventet er en del af Kål & Ko, der er en del af Copenhagen Cookings program både på festivalpladsen og det generelle program.
Kom og se på, lyt, stil spørgsmål og nyd kokkens grønne frembringelser.
Kål & Ko-projektet er støttet af 'Mælkeafgiftsfonden'.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Menuen er på vej
Som en del af Kål- & Ko-minoen kan du opleve:
- The Pescatarian
- Selma
- SEKS
- Restaurant Maven
- Norrlyst
- Omegn & Venner
Din vært
https://www.omegnogvenner.dkInfo følger
En del af Kål & Ko
Eventet er en del af Kål & Ko, der er en del af Copenhagen Cookings program både på festivalpladsen og det generelle program.
Kom og se på, lyt, stil spørgsmål og nyd kokkens grønne frembringelser.
Kål & Ko-projektet er støttet af 'Mælkeafgiftsfonden'.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Menuen er på vej
25
AUG
Diverse |
Gastronomi
Rejs jorden rundt med kålen
Fromberg aps, kl. 19-21.
Fredag den 16. til søndag den 25. august 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 315 kr
Køb/bestil billet
Sted: Fromberg aps
Vi skal en tur jorden rundt med kål i alle dens helt fantastiske former og farver. Der bliver serveret uformelt og delevenligt.
For at hylde ja først og fremmest kål, men også de øvrige fabelagtige grøntsager i sæson, er menuen fyldt med grønt og egner sig derfor også særdeles godt til vegetarer.
Grøntsagerne er sæsonens økologiske, biodynamiske og bæredygtige fra Svanholm Gods, med enkelte afstikkere til andre økologiske landbrug, der hvor det grønne har krævet varmere himmelstrøg.
Vi har taget alle vores egne kålfavoritter og serverer dem autentisk.
Vi glæder os til at vi sammen skal igennem følgende 7 magiske kål favoritter og deres venner!
Din vært
Midt i det ikoniske Vesterbro-kryds, der forbinder Vesterbrogade med Frederiksberg Allé, Værnedamsvej og Oehlenschlägergade, ligger
Fromberg - et lokalt spisested med fokus på ordentlige økologiske lokale råvarer i sæson, nærende aftensmad og fuld fart på smagene med inspiration fra hele verden.
Facebook
Instagram
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Seoul - Sydkorea
Kimchi - Goshujang og ssämjang dressing
Vores rejse jorden rundt med kålen tager sit udspring i Sydkorea og intet mindre end nationalretten er på meunen, med tvist og overraskelser. Du kan roligt glæde dig til at sætte gang i rejsen her.
Lima - Peru
Criolla - Fermenteret kål, rødløg, avocado salsa og grønkålschips
Rejsen fortsætter over på den anden side af Stillehavet. Her kaster vi anker i Peru's hovedstad og smager på den friske og skarpe ret fyldt med umami, som er perfekt parret med salsa og sprøde kålchips.
Tbilisi - Georgien
Tolma - Kåldolmer med valnødder, ost og lækkert grønt
Vi sejler tilbage over Stillehavet og tager silkevejen hele vejen til Kaukasus og gør holdt i det bjergrige terræn. Kåldolmer er vidt udbredt i kaukasus, Central Europa, Central Asien, Levanten og Mellemøsten. Vi skal smage den lokale variant.
Austin - Texas
Coleslaw - Baked beans, ris og øko okse fra Spis Min Gris (fås uden okse)
Vi fortsætter rejsen hen over Atlanten og stopper i Sydens kulturelle centrum på grænsen til Mexico. Vi skal smage på den lokale evergreen der med sine krydderier klart indikerer inspirationen fra naboen mod syd.
Marrakech - Marokko
Grillet kål - Cous Cous, harissa, granatæble og ras el hanout
Tilbage over på den anden side af Atlanten til en af Nordafrikas perler. Nationalspisen fyldt med smag og god energi i storform.
München - Tyskland
Sauerkraut mit Wurst - Sennep
Rejsen går videre til det sydtyske og den klassiske combo i verdensklasse.
OBS: Har du tilfældigvis lederhosen på, så kvitterer vi med en gratis øl til denne ret:)
Saigon - Vietnam
Cà Ri - Pak choi og blomkål i spicy gul citrongræs kokos-karry sauce
Endelig skal vi tilbage til Asien hvor rejsen startede, denne gang længere sydpå. Smæk på smagen og fyldt fart over indtrykkene, sådan har det forhåbentligt været og sådan slutter det for fuld udblæsning.
Du kan fortsætte rejsen til en enkelt destination mere og få din dessert der, det er dit tilvalg
Grøntsagerne er sæsonens økologiske, biodynamiske og bæredygtige fra Svanholm Gods, med enkelte afstikkere til andre økologiske landbrug, der hvor det grønne har krævet varmere himmelstrøg.
Vi har taget alle vores egne kålfavoritter og serverer dem autentisk.
Vi glæder os til at vi sammen skal igennem følgende 7 magiske kål favoritter og deres venner!
Din vært
Midt i det ikoniske Vesterbro-kryds, der forbinder Vesterbrogade med Frederiksberg Allé, Værnedamsvej og Oehlenschlägergade, ligger
Fromberg - et lokalt spisested med fokus på ordentlige økologiske lokale råvarer i sæson, nærende aftensmad og fuld fart på smagene med inspiration fra hele verden.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Seoul - Sydkorea
Kimchi - Goshujang og ssämjang dressing
Vores rejse jorden rundt med kålen tager sit udspring i Sydkorea og intet mindre end nationalretten er på meunen, med tvist og overraskelser. Du kan roligt glæde dig til at sætte gang i rejsen her.
Lima - Peru
Criolla - Fermenteret kål, rødløg, avocado salsa og grønkålschips
Rejsen fortsætter over på den anden side af Stillehavet. Her kaster vi anker i Peru's hovedstad og smager på den friske og skarpe ret fyldt med umami, som er perfekt parret med salsa og sprøde kålchips.
Tbilisi - Georgien
Tolma - Kåldolmer med valnødder, ost og lækkert grønt
Vi sejler tilbage over Stillehavet og tager silkevejen hele vejen til Kaukasus og gør holdt i det bjergrige terræn. Kåldolmer er vidt udbredt i kaukasus, Central Europa, Central Asien, Levanten og Mellemøsten. Vi skal smage den lokale variant.
Austin - Texas
Coleslaw - Baked beans, ris og øko okse fra Spis Min Gris (fås uden okse)
Vi fortsætter rejsen hen over Atlanten og stopper i Sydens kulturelle centrum på grænsen til Mexico. Vi skal smage på den lokale evergreen der med sine krydderier klart indikerer inspirationen fra naboen mod syd.
Marrakech - Marokko
Grillet kål - Cous Cous, harissa, granatæble og ras el hanout
Tilbage over på den anden side af Atlanten til en af Nordafrikas perler. Nationalspisen fyldt med smag og god energi i storform.
München - Tyskland
Sauerkraut mit Wurst - Sennep
Rejsen går videre til det sydtyske og den klassiske combo i verdensklasse.
OBS: Har du tilfældigvis lederhosen på, så kvitterer vi med en gratis øl til denne ret:)
Saigon - Vietnam
Cà Ri - Pak choi og blomkål i spicy gul citrongræs kokos-karry sauce
Endelig skal vi tilbage til Asien hvor rejsen startede, denne gang længere sydpå. Smæk på smagen og fyldt fart over indtrykkene, sådan har det forhåbentligt været og sådan slutter det for fuld udblæsning.
Du kan fortsætte rejsen til en enkelt destination mere og få din dessert der, det er dit tilvalg
25
AUG
Børn | For børn
Et hav af oplevelser venter på dig i sommerferien!
Kattegatcentret, 10-17.
Vil du helt tæt på hajer, og er du vild med pingviner? Så besøg Kattegatcentret i sommerferien, hvor et hav af oplevelser venter på dig!
I sommerferien kan du blandt andet opleve:
- NYHED: Vild med pingviner kl. 10.45 & 13.45
- NYHED: Kom tæt på hajerne kl. 11.00 & 14.00
- NYHED: Oplev vores nye udstilling DØDVANDE
- Krabbefangst
- 200 arter af havdyr
- Nuttede sæler
- Danmarks eneste sandtigerhaj
- Vandlegeplads
- Spændende, interaktive udstillinger
- Særoplevelser: Prøvedyk, overnatning og sommercamp
og et hav af andre sjove og spændende oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne hele sommeren!
UDVIDET ÅBNINGSTID
Husk, at vi i sommerferien har udvidet åbningstid og holder åbent helt frem til kl. 17!
KØB BILLET ONLINE & SPAR
Køb entrébilletter online og spar penge på entréen!
PLANLÆG DIT BESØG
På denne side har vi samlet alt information omkring dit besøg i sommerferien - og du kan også finde svar på oftest stillede spørgsmål (FAQ).
Vi ses til et hav af oplevelser i sommerferien!
- NYHED: Vild med pingviner kl. 10.45 & 13.45
- NYHED: Kom tæt på hajerne kl. 11.00 & 14.00
- NYHED: Oplev vores nye udstilling DØDVANDE
- Krabbefangst
- 200 arter af havdyr
- Nuttede sæler
- Danmarks eneste sandtigerhaj
- Vandlegeplads
- Spændende, interaktive udstillinger
- Særoplevelser: Prøvedyk, overnatning og sommercamp
og et hav af andre sjove og spændende oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne hele sommeren!
UDVIDET ÅBNINGSTID
Husk, at vi i sommerferien har udvidet åbningstid og holder åbent helt frem til kl. 17!
KØB BILLET ONLINE & SPAR
Køb entrébilletter online og spar penge på entréen!
PLANLÆG DIT BESØG
På denne side har vi samlet alt information omkring dit besøg i sommerferien - og du kan også finde svar på oftest stillede spørgsmål (FAQ).
Vi ses til et hav af oplevelser i sommerferien!
25
AUG
Udstilling |
Billedkunst
Grænselandsudstillingen 2024
Musik & Teaterhuset - Sønderjyllandshallen, 10.00-17.00.
Lørdag den 10. til søndag den 25. august 2024, 10.00-17.00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside:
http://www.graenselandsudstillingen.dk
Kunstnersammenslutningen Grænselandsudstillingen 2024. I år med 2 udstillinger i en : 1) Den klassiske "Grænselandsudstillingen" med værker direkte fra atelieret og 2)særudstilling hvor kunstnerne viser arbejder inspireret af Franciska Clausen.
"Kunstnersammenslutningen Grænselandsudstillingen" er en traditionel kunstnersamenslutningsudstilling, der er skabt ud fra en ambition om bringe udstillingen i harmoni med de gode og frie principper der er dens oprindelse. Kunstnerne kommer fra såvel Danmark og Tyskland med tilknytning til grænselområdet.
Sammenslutningens faste medlemmer og 8 inviterede gæstekunstnere udstiller ucensureret og efter den individuelle kunstners eget valg, et udvalg af nye værker.
Gæstekunstnerne er ligeligt fordelt med 4 kunstnere inviteret fra hver side af landegrænsen.
Denne særudstilling vil finde sted samtidig med Kunstnersammenslutningens udstilling.
Der vil i forbindelse med særudstillingen være særlige arrangementer, blandt andet to musikalske aftenarrangementer i udstillingen med "Opera på grænsen", hvor der vil være mulighed for en forsmag på operaen "Franciska", som i øvrigt vil have præmiere i 2025.
Udstillingen "Hommage á Franciska Clausen" sendes efter visningen i Aabenraa, til Flensborg, hvor værkerne kan genses i Sydslesvigs danske kunstforenings lokaler i september.
Særudstillingen i Grænselandsudstillingens regi, er et tiltag som er startet for at tilgodese, at der ved siden af kunstnersammenslutningens klassiske udstillingskonsept, er behov for, at vi, som udstillingsarrangør med udgangspunkt grænselandets kunstscene, vil kunne eksperimentere med at udvikle udstillinger, som også vil være i grænselandets kunstscenes interesse, men som ikke vil kunne gennemføres med de begrænsninger, der på nogle områder er i rammerne for en kunstnersammenslutning.
Særudstillingen "Hommage á Franciska Clausen", er begyndelsen på en proces, hvor Grænselandsudstillingen eksperimenter med udstillingsformen i udstillinger, som de kommende år lanceres som sideløbende udstillinger, sammen med Kunstnersammenslutningens traditionsrige udstilling.
Der er fernisering på Grænselandsudstillingen i Sønderjyllandshallen:
Lørdag d. 10. august kl. 14
Udstillingen åbnes af Hans Jessen, cand. pæd. psyk. og tidligere formand for Sydslesvigs danske Kunstforening, som Grænselandsudstillingen har et mangeårigt godt samarbejde med. Hans Jessens far, Erik Jessen, var borgmester i Aabenraa i en periode, så Hans Jessen har også en stærk forbindelse til Aabenraa.
Udstillingen varer fra d. 11.august 2024 og to uger frem til d. 25.august
Udstillingen er åben hver dag 10-17
Søndag 11. august kl. 15-17 Opera på Grænsen udvalg af Franciska Clausen Opera, der får premiere 2025.
Torsdag 22. august 18.20-19.30 Rundvisning +
19.30-21.30 Opera på Grænsen Cabaret Nostalgi
Søndag 25. august sidste dag: Rundvisning kl. 15.00-16.00
Børn er meget velkomne i selskab med voksne.
Skoler/lærere er meget velkomne til at bruge udstillingen tsom et eksternt klasserum til egne projekter.
Der vises masser af samtidskunst i den klassiske udstilling i alle gengrer og særudstillingen med Franciska Clausen er også et fint sted at undervise. Hvordan kan Franciska Clausen inspirere os i dag? Hvordan kan hun inspirere lærere og elever i billedkunstundervisningen? (Der er papir, blyanter og tegneplader i et vist omfang, men vil du være sikker, så tag dit eget med)
Udstillingens Gæstekunstnere
DK: Sara Scheel (Børkop), Lisbeth Parisius (Amsterdam), Sean Paul McCluskey (Sønderborg), Katrine Skovsgaard (Lyngby)
DE: Meike Schlemmer (Rettenberg), Claudia Schauerte (Meerbusch), Elke Schweigart (Kiel), Gisoo Kim (Essen)
Se også www.graenselandsudstillingen.dk
Årets kunstværk(er) til grænselandsudstillingens katalog og plakat er skabt af Bente Sonne, der også har leveret billeder til udstillingens indbydelse og plakat Flensborg
Sammenslutningens faste medlemmer og 8 inviterede gæstekunstnere udstiller ucensureret og efter den individuelle kunstners eget valg, et udvalg af nye værker.
Gæstekunstnerne er ligeligt fordelt med 4 kunstnere inviteret fra hver side af landegrænsen.
Denne særudstilling vil finde sted samtidig med Kunstnersammenslutningens udstilling.
Der vil i forbindelse med særudstillingen være særlige arrangementer, blandt andet to musikalske aftenarrangementer i udstillingen med "Opera på grænsen", hvor der vil være mulighed for en forsmag på operaen "Franciska", som i øvrigt vil have præmiere i 2025.
Udstillingen "Hommage á Franciska Clausen" sendes efter visningen i Aabenraa, til Flensborg, hvor værkerne kan genses i Sydslesvigs danske kunstforenings lokaler i september.
Særudstillingen i Grænselandsudstillingens regi, er et tiltag som er startet for at tilgodese, at der ved siden af kunstnersammenslutningens klassiske udstillingskonsept, er behov for, at vi, som udstillingsarrangør med udgangspunkt grænselandets kunstscene, vil kunne eksperimentere med at udvikle udstillinger, som også vil være i grænselandets kunstscenes interesse, men som ikke vil kunne gennemføres med de begrænsninger, der på nogle områder er i rammerne for en kunstnersammenslutning.
Særudstillingen "Hommage á Franciska Clausen", er begyndelsen på en proces, hvor Grænselandsudstillingen eksperimenter med udstillingsformen i udstillinger, som de kommende år lanceres som sideløbende udstillinger, sammen med Kunstnersammenslutningens traditionsrige udstilling.
Der er fernisering på Grænselandsudstillingen i Sønderjyllandshallen:
Lørdag d. 10. august kl. 14
Udstillingen åbnes af Hans Jessen, cand. pæd. psyk. og tidligere formand for Sydslesvigs danske Kunstforening, som Grænselandsudstillingen har et mangeårigt godt samarbejde med. Hans Jessens far, Erik Jessen, var borgmester i Aabenraa i en periode, så Hans Jessen har også en stærk forbindelse til Aabenraa.
Udstillingen varer fra d. 11.august 2024 og to uger frem til d. 25.august
Udstillingen er åben hver dag 10-17
Søndag 11. august kl. 15-17 Opera på Grænsen udvalg af Franciska Clausen Opera, der får premiere 2025.
Torsdag 22. august 18.20-19.30 Rundvisning +
19.30-21.30 Opera på Grænsen Cabaret Nostalgi
Søndag 25. august sidste dag: Rundvisning kl. 15.00-16.00
Børn er meget velkomne i selskab med voksne.
Skoler/lærere er meget velkomne til at bruge udstillingen tsom et eksternt klasserum til egne projekter.
Der vises masser af samtidskunst i den klassiske udstilling i alle gengrer og særudstillingen med Franciska Clausen er også et fint sted at undervise. Hvordan kan Franciska Clausen inspirere os i dag? Hvordan kan hun inspirere lærere og elever i billedkunstundervisningen? (Der er papir, blyanter og tegneplader i et vist omfang, men vil du være sikker, så tag dit eget med)
Udstillingens Gæstekunstnere
DK: Sara Scheel (Børkop), Lisbeth Parisius (Amsterdam), Sean Paul McCluskey (Sønderborg), Katrine Skovsgaard (Lyngby)
DE: Meike Schlemmer (Rettenberg), Claudia Schauerte (Meerbusch), Elke Schweigart (Kiel), Gisoo Kim (Essen)
Se også www.graenselandsudstillingen.dk
Årets kunstværk(er) til grænselandsudstillingens katalog og plakat er skabt af Bente Sonne, der også har leveret billeder til udstillingens indbydelse og plakat Flensborg
25
AUG
Udstilling |
Billedkunst
Fantasien sat i højsædet - kunstudstilling på Kunstnergaarden
Kunstnergaarden, Lørdage og Søndage kl. 14-17.
Lørdag den 3. til søndag den 25. august 2024, Lørdage og Søndage kl. 14-17.
Pris: Fri entré
Sted: Kunstnergaarden
Fernisering d. 3. august kl. 14-17 med billedkunstnerne Knud Milo og Ane Løvetofte samt skulptør Tina Lund Christiansen. Alle er velkomne og Cafe Ellen har åben.
De tre kunstnere er alle drevet af en energisk skaberkraft og arbejder på hver deres felt med at udforske mulighederne i materialer og udtryk. Knud Milos store surrealistiske akrylmalerier maner til fordybelse og eftertanke. Han er historiefortæller med stort h og prøver at finde en balance mellem hjerte og hjerne, glæde og raseri, lykke og sorg... intet mindre. Ane Løvetofte skaber noget så usædvanligt som flerfarvede linoleumstryk. Såkaldte "reduktionstryk", hvilket betyder, at hvert lag farve er trykt med den samme plade, der efter hvert farvelag snittes mere og mere til - pladen reduceres og bliver gradvist tilintetgjort. Motiverne rummer overjordiske elementer, som sætter vores omgivelser i kontrast, og vi inviteres til at se vores fødeplanet i et nyt lys. Tina Lund Christiansen har lige fra sin tidlige barndom fundet ting i naturen, som kunne bruges til at lave finurlige figurer. Sådan er det stadig. Naturen får hendes hjerte til at fryde sig og sjælen til at falde til ro, det er naturens materialer, dufte, lys og farvespil der er den store inspirator. Det er et spejl af hendes fortolkning og sansning, man kan finde i hendes skulpturer i bronze, beton og genbrugsmaterialer forarbejdet i skulpturlim
25
AUG
Udstilling |
Billedkunst
Udstilling "Recollection" i Ulstrup Gallery
Ulstrup Gallery, kl. 16:00.
Den 2. august slår Ulstrup Gallery for første gang dørene op for udstillingen "RECOLLECTION" lige i hjertet af Frederiksberg. Udstillingen beskæftiger sig med temaerne barndom, ungdom og nostalgi, og præsenterer fire unge upcoming kunstnere.