Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil

Viser 577 events i Haderslev Kommune fra/efter 17. jul. 2024

Foredrag med Kim Legarth "Gudsbilleder"

Onsdag den 6. november 2024, kl. 14.30-17.
Vojens Sognegård Østerled 4, Vojens
"Gudsbilleder" Præst ved Domkirken Kim Nielsen Legarth kommer og fortæller om gudsbilleder - hvor har vi vores gudsbilleder fra og hvordan er de opstået? Efter kaffen synger vi sange fra højskolesangbogen. Du må gerne tage din mobiltelefon med. Ingen tilmelding. Kaffe og kage 20 kr
Luk

Keramikkursus: Julekeramik

Onsdag den 23. oktober til onsdag den 6. november 2024, kl. 19.
Pris: Entré: Adgang H 375 kr Køb/bestil billet
Håndværkeriet, kulturhuset Bispen Bispebroen 3, Haderslev
Nisser, juletræer, hjerter, stjerner og engle hører julen til. På dette kursus laver vi forskelligt julepynt i stentøj og porcelæn. Vi arbejder med forskellige teknikker og udtryk. Underviser: Christina Friis, keramiker med eget værksted i Nørregade. Hendes keramik sælges blandt andet i museumsbutikken på keramikmuseet CLAY.

Kurset forløber over 3 onsdag aftener. Din billet gælder til alle tre gange. Kurset koster i alt 375 kr. Ler er inkluderet i prisen - men ikke glasering og brænding. Hvis du vil glasere og brænde dine ting, betaler du for det efterfølgende.

Vi anbefaler at du har taget introkursus til Keramikken, inden du melder dig på kursus - men vi er klar over at det er svært at få plads på et introkursus. Hvis du ikke kan få plads på introkursus inden kurset begynder, anbefaler vi at du tager det hurtigst muligt bagefter.

Bemærk at billetter ikke kan byttes eller refunderes.

Billedet er til inspiration. Måske kommer det keramik du laver til at se anderledes ud.

DATO: 23.10.24 + 30.10.24 + 06.11.24

TID: kl. 19.00-21.30

PRIS: 375 KR
Luk

Rundvisning på Gram Slot

Lørdag den 9. november 2024, kl. 10.
Pris: Entré: 35-80 kr Køb/bestil billet
Gram Slot Slotsvej 54, Gram
En rundvisning på Gram Slot omfatter en spændende tur rundt på slottet og på den tilhørende avlsgård, Gramgård. Undervejs fortæller vi om stedets historie, om landbruget, om Sanne og Svend Brodersens køb af slottet, deres planer og visioner for Gram Slot samt de igangværende projekter, der altid er på et stort gods. Sidst men ikke mindst fortæller vi også om slottets spøgelse, den gale grevinde, Anna Sophie Schack.

*Ved større arrangementer såsom julemarked på Gram Slot er rundvisningen om lørdagen kl. 10.00 aflyst. Er du i tvivl kontakt os på 74 82 00 40 (tast 1).

Praktisk info:

Varighed: 1,5 time

Rundvisningen foregår på dansk

Mødested på slottet - Slotsvej 54 (Parkering - Slotsvej 56)
Luk

AU Livestream

Tirsdag den 12. november 2024, kl. 19-21.
Gram Lergrav inviterer indenfor til naturvidenskabelige foredrag i samarbejde med Aarhus Universitet. Denne aften vil foredraget handle om fortidens og fremtidens vilde natur ved ved Anne Eskildsen, Rasmus Ejrnæs og Hans Henrik Bruun. Mange dyre- og plantearter er i disse år i tilbagegang - men hvornår begyndte nedgangen og hvad er årsagerne? Lær naturens spilleregler at kende for bedre at komme de truede arter til undsætning. I disse år er mange dyre-, plante- og svampearter i massiv tilbagegang eller allerede uddøde - både i Danmark og i mange andre lande. Men hvornår begyndte nedgangen og hvad er årsagerne? Hvordan kunne mange planter og sommerfugle alligevel finde levesteder i middelalderens danske kulturlandskab - fx side om side med landbruget? Truslerne mod den vilde natur er menneskeskabte, men vi mennesker har også nøglen til at vende tilbagegangen til fremgang. I aftenens foredrag vil du høre tre eksperter fortælle om årsagerne til den vilde naturs tilbagegang og om mulighederne for at vende udviklingen: Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil tage dig med tilbage til vores dybe forhistorie til en tid hvor planeten endnu myldrede med store eksotiske dyr - blandt andet huleløver. Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil være din guide på en tidsrejse gennem det historiske landskab, som var domineret af blomster- og insektrige enge og overdrev med bredkronede træer, og gennem 1800-tallets industrialisering af landbrug og skovbrug. Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil tage dig helt frem til nutiden, hvor biodiversiteten er presset, men hvor flere aktører melder sig på banen i kampen om at skabe bedre forhold for den vilde natur i Danmark. Hør Anne fortælle om en række naturforbedrende projekter der allerede er søsat eller planlagt rundt om i Danmark - både initiativer hos private borgere, hos myndighederne og hos store og små erhvervsvirksomheder. Du vil i foredraget få indsigt i naturens spilleregler - herunder de naturlige økosystemer i Danmark - da det at kende naturens spilleregler er en del af løsningen som vil for alvor give plads til de truede arter. Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab kan du komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Foredraget foregår inde på museet via livestream direkte fra Aarhus. Det er gratis at deltage i foredraget. Du kan reservér din plads. Offentlige foredrag i Naturvidenskab, Aarhus Universitet Gram Lergrav - Palæontologi Lergravsves 2, 6510 Gram
Luk
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vojens Kultur- & Musikhus Vestergade 20, Vojens
Mange dyre- og plantearter er i disse år i tilbagegang - men hvornår begyndte nedgangen og hvad er årsagerne? Lær naturens spilleregler at kende for bedre at komme de truede arter til undsætning. I disse år er mange dyre-, plante- og svampearter i massiv tilbagegang eller allerede uddøde - både i Danmark og i mange andre lande. Men hvornår begyndte nedgangen og hvad er årsagerne? Hvordan kunne mange planter og sommerfugle alligevel finde levesteder i middelalderens danske kulturlandskab - fx side om side med landbruget? Truslerne mod den vilde natur er menneskeskabte, men vi mennesker har også nøglen til at vende tilbagegangen til fremgang.

I aftenens foredrag vil du høre tre eksperter fortælle om årsagerne til den vilde naturs tilbagegang og om mulighederne for at vende udviklingen:
  • Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil tage dig med tilbage til vores dybe forhistorie til en tid hvor planeten endnu myldrede med store eksotiske dyr - blandt andet huleløver.
  • Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil være din guide på en tidsrejse gennem det historiske landskab, som var domineret af blomster- og insektrige enge og overdrev med bredkronede træer, og gennem 1800-tallets industrialisering af landbrug og skovbrug.
  • Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil tage dig helt frem til nutiden, hvor biodiversiteten er presset, men hvor flere aktører melder sig på banen i kampen om at skabe bedre forhold for den vilde natur i Danmark. Hør Anne fortælle om en række naturforbedrende projekter der allerede er søsat eller planlagt rundt om i Danmark - både initiativer hos private borgere, hos myndighederne og hos store og små erhvervsvirksomheder.


Du vil i foredraget få indsigt i naturens spilleregler - herunder de naturlige økosystemer i Danmark - da det at kende naturens spilleregler er en del af løsningen som vil for alvor give plads til de truede arter.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Luk

Vores egen fremtid afgøres i Ukraine

Tirsdag den 12. november 2024, kl. 19-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhus Bispen Bispebroen 3, Haderslev
Arrangør: AOF Haderslev
Vores. Egen fremtid afgøres i ukraine. Krigen. I Ukraine er langt inde i sit tredje år - og ingen ved, hvordan den. Slutter. Men ét står fast: Udfaldet kommer ikke alene til at afgøre ukrainernes. Skæbne, for krigen handler lige så meget om Europas og dermed vores egen
fremtid.

Anne
Haubek og Thomas Ubbesen
- forfattere, tidligere DR-journalister
og Østeuropa-kendere gennem mange år - har rejst i Ukraine lige fra krigens
begyndelse. De har mødt og genbesøgt en række af de menige mennesker, som i
februar 2022 fik vendt op og ned på deres liv og som nu lever med krigens
konsekvenser hver eneste dag

Kom med på en dramatisk rejse med allerseneste nyt fra krigens verden,
hør hvordan folk lever, overlever og forandres midt i luftalarmer, eksplosioner
og gru. Og også hvad krigen har gjort ved menneskene, livet og landet selv i
Ukraine.

Foredragene giver desuden et kvalificeret og tankevækkende bud på, hvad krigens
udfald kan komme til at betyde for os selv her i Danmark

Underviser: Anne Haubek og Thomas Ubbesen
Hold: 2824211001
Luk
Pris: Entré: Adgang M 125 kr, Standard 125 kr Køb/bestil billet
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
For at markere 60-års jubilæet af The Beatles' album "A Hard Day's Night" har Per Wium og Alex Bødiker dannet et nyt makkerskab og skabt et spændende foredrag, der kombinerer musik og historiefortælling. Per Wium, en anerkendt musikjournalist og forfatter af "Beatles for alle - en introduktion til gruppens musik", er anerkendt som en førende Beatles-ekspert i Danmark. Udover at levere engagerende foredrag er han også medlem af bandet "Something", der dedikerer sig til at fremføre Beatles-sange. I foredraget vil Per Wium udforske flere af sangene fra "A Hard Day's Night" og dele indsigt i, hvad der gør disse sange unikke, herunder de karakteristiske flerstemmige vokaler, Ringo Starrs trommespil, Paul McCartneys basstil og betydningen af John Lennons sangskrivning. Forvent en musikalsk oplevelse ledsaget af dyb indsigt.

Alex Bødiker, den lokale Beatles-fortæller, står bag "The Beatles Story" i over 10 år. Han deler historien med et talentfuldt musikalsk ensemble. Alex har også haft betydelig succes med foredraget "Med pop og sjæl" og er en aktiv musiker. I dette foredrag fører Alex publikum gennem historien om fire unge drenge, der begyndte som et skiffle-band i det fattige efterkrigsliverpool, for til sidst at blive verdensstjerner og danne verdens største band. Fortællingen er krydret med underholdende anekdoter, hvilket garanterer en begivenhedsrig og livlig oplevelse! Gør dig klar til en unik musikalsk rejse og en rejse gennem Beatleshistorien
Luk

Fredagshøjskolen Vojens

Fredag den 4. oktober til fredag den 15. november 2024, 3 mødegange kl. 10-12.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vojens Kultur- & Musikhus Vestergade 20, Vojens
Arrangør: FOF Sønderborg
Her kan du i et hyggeligt fællesskab få tilfredsstillet både nysgerrighed og videbegær med inspirerende foredrag og fortællinger. Tryk på det enkelte foredrag for en nærmere beskrivelse. Vi starter og slutter med en sang fra Højskolesangbogen. Undervejs i foredraget er der indlagt en pause.

Du kan tilmelde dig efteråret/forårets tre foredrag samlet eller enkeltvis, som det passer dig bedst. Husk, at tilmelding er nødvendig.

Fredagshøjskolen i Vojens består af tre foredrag - derudover kan du tilkøbe en udflugt, som gennemføres sammen med vores fredagshøjskoler i Haderslev

Foredragene afholdes på Vojens Kultur- og musikhus, Vestergade 20 i Vojens. Fredage kl.10.00 - 12.00.

Program efterår 2024

D. 4. oktober

Et halvt år i Gestapos klør

Foredragsholder: Ole Blædel

D. 25. oktober

Om at se andre end sig selv

Foredragsholder: Flemming Rishøj

D. 15. november

Franciska Clausen - oplev kunsten og hør om den berømte malers liv

Foredragsholder: Iben Johansen

D. 29. november KRÆVER SÆRSKILT TILMELDING HER

Udflugt til Aabenraa

Besøg på Brundlund Slot, guidet byvandring, besøg i Julehjertebyen og kunstjulemarked i galleri Kunst Elsker Aabenraa

Underviser: FOF foredragsholder
Hold: 3242020
Luk

Magisk Sanserum

Lørdag den 16. november 2024, kl. 09-12.
Pris: Entré: Gratis med tilmelding
Haderslev Bibliotekerne Bispebroen 3, Haderslev
Vi byder velkommen ind i sansernes verden. Vi skal udforske farver, lys, lyd, vores taktile sans og meget mere i det magiske univers. For at sikre et roligt arrangement for de små, er arrangementet for de 0-3-årige og deres voksne
Luk

Rundvisning på Gram Slot

Lørdag den 16. november 2024, kl. 10.
Pris: Entré: 35-80 kr Køb/bestil billet
Gram Slot Slotsvej 54, Gram
En rundvisning på Gram Slot omfatter en spændende tur rundt på slottet og på den tilhørende avlsgård, Gramgård. Undervejs fortæller vi om stedets historie, om landbruget, om Sanne og Svend Brodersens køb af slottet, deres planer og visioner for Gram Slot samt de igangværende projekter, der altid er på et stort gods. Sidst men ikke mindst fortæller vi også om slottets spøgelse, den gale grevinde, Anna Sophie Schack.

*Ved større arrangementer såsom julemarked på Gram Slot er rundvisningen om lørdagen kl. 10.00 aflyst. Er du i tvivl kontakt os på 74 82 00 40 (tast 1).

Praktisk info:

Varighed: 1,5 time

Rundvisningen foregår på dansk

Mødested på slottet - Slotsvej 54 (Parkering - Slotsvej 56)
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.