Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil

Viser 577 events i Haderslev Kommune fra/efter 17. jul. 2024

Weekend drejekursus

Fredag den 1. til søndag den 3. november 2024, kl. 15.
Pris: Entré: Adgang H 1.175 kr Køb/bestil billet
Håndværkeriet, kulturhuset Bispen Bispebroen 3, Haderslev
Tre dages intensivt weekend-drejekursus, hvor du vi arbejder med grundlæggende drejeteknikker: Centrering, optræk og afdrejning. Vi kommer også ind på formsprog, funktion og æstetik. Kurset forløber over én weekend: fredag eftermiddag kl. 15-18 og lørdag og søndag fra kl. 10-14. Din billet gælder til alle tre dage.

I løbet af weekenden bliver du klogere på ler og drejeskiven. Signe hjælper i gang og viser teknik og øvelser, som du senere kan arbejde videre med i Keramikkens åbningstid.

Ler er inkluderet i prisen - men ikke glasering og brænding. Hvis du vil glasere og brænde dine ting, betaler du for det efterfølgende. Du kan få hjælp til glasering af personalet i Keramikken.

Underviser: Signe Boisen er uddannet keramiker fra Det kongelige Akademis glas- og keramikafdeling på Bornholm. Underviser i keramik på Godsbanen i Århus. Signe er vokset op i Haderslev - bor i dag i Århus
Luk
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Månen Bispen, Bispegade 3, Haderslev
Læge og forfatter Søs Wollesen giver viden, klarhed og tryghed omkring de forandringer, der sker i både kvindens og mandens krop og psyke i årene op til, og i selve overgangsalderen - og om kønshormonernes Formel 1 løb i kroppen, og hvad det medfører, når. De er langt fra mål

Der er en grund til, at overgangsalderen hedder, som den gør. Den indtræffer som en periode, (der sagtens kan føles lang), sådan cirka lidt over midtvejs i livet, hvor vi er på vej fra en tilstand til en anden, og hvor kroppens hormoner for en tid er ude af balance.

Overgangsalderen medfører symptomer, både specifikke og diffuse, som kan gøre hverdagen besværlig og indimellem bekymringsfyldt.

Mange kvinder - og mænd - oplever en form for ensomhed omkring det, som sker indeni og med dem i overgangsalderen.

Søs Wollesen beskriver vigtigst af alt de tiltag, som du selv kan gøre for at genskabe balance og styrke dig selv og din krop i og efter overgangsalderen.

Du får masser af input til, hvordan du med sund mad og motion kan skabe ro i kroppen og dæmpe de gener, der følger med denne fase.

Du vil få rig mulighed for at stille spørgsmål og en masse grin med på vejen
Luk

Foredrag

Tirsdag den 5. november 2024, 14:00 - 17:00.
Pris: Fri entré
Hjerneskadeforeningen Haderslev Glentevej 39, Vojens
Foregår på Povlsbjerg Aktivitetscenter.
Luk

Fossiljagtklubben i Gram Lergrav

Tirsdag den 5. november 2024, kl. 16-18.
Fossiljagtklubben for børn og unge (3. klasse - 16 år). Er du frisk på udendørs skattejagt og kan du lide hajtænder og hvaler? - Så er Fossiljagtklubben i Gram Lergrav lige noget for dig. I vores Fossiljagtklub kan du gå til palæontologi, ligesom du kan gå til spejder eller fodbold. Fossiljagtgruppen er et fællesskab for børn og unge i aldersgruppen fra 3. klasse til 16 år. Vi går på fælles fossiljagt efter fossiler af 10 millioner år gamle havdyr i Gram Lergrav. I laboratoriet og museets udstilling undersøger vi fossiler af mange forskellige dyr. Deltag på udvalgte tirsdage Vi mødes i fossiljagtklubben kl. 16:00-18:00. Du kan deltage, så mange tirsdage, du har lyst. Tirsdag 3. september 2024 Tema: Introduktion til fossiljagt. Denne dag skal vi ned i lergraven og lære, hvilke metoder, der fungerer bedst, for at vi kan finde de bedste og fleste fossiler. Hvordan gør du? Hvad skal kigge efter? Hvorfor er nogle fossiler mere sjældne end andre? Tirsdag 5. november 2024 Tema: Fossilscanning Vi skal denne dag undersøge lergraven for fossiler på flere måder. Vi skal selvfølgelig grave, men også scanne og spotte fossiler på overfladen. Tirsdag 7. januar 2025 Tema: Mikrofossiler og præparation Vi skal denne dag være indenfor og bruge nogle af de redskaber, vi bruger til at finde og bestemme fossilerne - særligt de helt små. Vi kigger også på, hvordan vi kan præparere fossilerne, så de ikke går i stykker eller angribes af pyrit. Vi skal også møde én af forskerne, som er palæontolog. Fossiljagtklubben bliver ledet af museumsformidler og superfossiljæger Asbjørn Holm. Det er gratis at deltage, men tilmelding er påkrævet. Bliver du forhindret i at deltage, skal du melde afbud hurtigst muligt, så andre kan blive tilbudt pladsen. Afbud meldes direkte til Asbjørn Holm på mail asho@msj.dk Læs mere om Fossiljagtklubben i Gram Lergrav og praktisk information her Gram Lergrav - Palæontologi Lergravsvejs 2, 6510 Gram
Luk

AU Livestream

Tirsdag den 5. november 2024, kl. 19-21.
Foredrag om tal, tilfældigheder og tipping points. Gram Lergrav inviterer indenfor til naturvidenskabelige foredrag i samarbejde med Aarhus Universitet. Denne aften vil foredraget handle om statistik ved statistiker Susanne Ditlevsen. Statistik kan nemt misbruges og fejltolkes, men statistik spiller også en vigtig rolle i at forstå verden omkring os. Hør om statistikkens heldige og mindre heldige historier og dyk ned i den nyeste forskning omkring tipping points i klimaet. Når salget af cykelhjelme stiger er der flere cykelulykker. Ergo er det farligt at køre med cykelhjelm! Eller er det nu også det? Måske bliver der solgt flere cykelhjelme fordi det er blevet farligere at cykle i trafikken? Men er det nu også rigtigt? Måske bliver der bare solgt flere hjelme og der er flere ulykker fordi der er flere der cykler? En sammenhæng betyder ikke, at der også er en årsagssammenhæng. Statistik kan nemt misbruges og fejltolkes, men statistik har spillet og spiller også en meget vigtig rolle i at forstå og afdække hvordan verden hænger sammen. Mange videnskabelige opdagelser er først blevet gjort udelukkende ved at undersøge statistiske sammenhænge - og først senere er de underliggende årsager blevet opdaget og forstået. Kom og hør professor i statistik Susanne Ditlevsen fortælle om statistikkens heldige og mindre heldige historier - fra sømænd med skørbug, til børnedødelighed på fødselsklinikker, en teknisk fejl i en rumfærge der havde fatale konsekvenser og mulig racisme i amerikansk politi. I foredraget vil du også dykke ned i Susannes egen forskning - fx om matematikken bag 'tipping points' og hvordan man vha. statistik kan forudsige sandsynligheden for at Europas varme havstrøm vil kollapse i dette århundrede. Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab kan du komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Foredraget foregår inde på museet via livestream direkte fra Aarhus. Det er gratis at deltage i foredraget. Du kan reservére din plads nedenfor. Offentlige foredrag i Naturvidenskab, Aarhus Universitet Gram Lergrav - Palæontologi Lergravsvej 2, 6510 Gram
Luk
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vojens Kultur- & Musikhus Vestergade 20, Vojens
Statistik kan nemt misbruges og fejltolkes, men statistik spiller også en vigtig rolle i at forstå verden omkring os. Hør om statistikkens heldige og mindre heldige historier og dyk ned i den nyeste forskning omkring tipping points i klimaet. Når salget af cykelhjelme stiger er der flere cykelulykker. Ergo er det farligt at køre med cykelhjelm! Eller er det nu også det? Måske bliver der solgt flere cykelhjelme fordi det er blevet farligere at cykle i trafikken? Men er det nu også rigtigt? Måske bliver der bare solgt flere hjelme og der er flere ulykker fordi der er flere der cykler? En sammenhæng betyder ikke, at der også er en årsagssammenhæng. Statistik kan nemt misbruges og fejltolkes, men statistik har spillet og spiller også en meget vigtig rolle i at forstå og afdække hvordan verden hænger sammen. Mange videnskabelige opdagelser er først blevet gjort udelukkende ved at undersøge statistiske sammenhænge - og først senere er de underliggende årsager blevet opdaget og forstået.

Kom og hør professor i statistik Susanne Ditlevsen fortælle om statistikkens heldige og mindre heldige historier - fra sømænd med skørbug, til børnedødelighed på fødselsklinikker, en teknisk fejl i en rumfærge der havde fatale konsekvenser og mulig racisme i amerikansk politi.

I foredraget vil du også dykke ned i Susannes egen forskning - fx om matematikken bag 'tipping points' og hvordan man vha. statistik kan forudsige sandsynligheden for at Europas varme havstrøm vil kollapse i dette århundrede.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Luk
Pris: Entré: 85 kr Køb/bestil billet
Museum Sønderjylland - Arkæologi Haderslev Dalgade 7, Haderslev
Den rige grav giver os et lille indblik i overklassens liv og kvindens rolle i 900-tallet. Fund af uanselige fragmenter af et bronzefad på en mark omkring 7 km syd for Haderslev var optakten til udgravningen af en af de mest veludstyrede kvindegrave fra vikingetidens Danmark. Genstandene blev fundet med metaldetektor på toppen af en overpløjet gravhøj i 2020. Året efter blev den stærkt dyrkningstruede grav udgravet. Den afdøde var gravlagt i et trækammer i sin fornemne dragt med indvævet sølvtråd, to forgyldte fibler, en sølvfibula og en perlekæde. Udover bronzefadet bestod gravudstyret af en jernbeklædt træspand, et trælåg, et spillebræt, et træskrin, en saks, en kniv og en nøgle. Den rige grav giver os et lille indblik i overklassens liv og kvindens rolle i 900-tallet. Foredraget er ved Museumsinspektør Silke Eisenschmidt, Museum Sønderjylland Foredraget er i samarbejde med Sønderjyllands Amatørarkæologer og Folkeuniversitetet. Foto: Udgravningen af kammergraven krævede meget stor koncentration og omhyggelighed. Foto: Museum Sønderjylland
Luk

Drejekursus

Tirsdag den 22. oktober til tirsdag den 5. november 2024, kl. 19.
Pris: Entré: Adgang H 975 kr Køb/bestil billet
Kulturhus Bispen Bispebroen 3, Haderslev
Dette kursus er for dig, der gerne vil prøve kræfter med at dreje. På kurset vil der være fokus på de basale teknikker: centrering, drejning og afdrejning/trimning. Vi drejer cylindere - forfra og igen. Underviser: Christina Friis, keramiker med eget værksted i Nørregade. Christina er meget erfaren i at dreje ler. Hendes keramik sælges blandt andet i museumsbutikken på keramikmuseet CLAY.

Kurset forløber over tre tirsdag aftner. Din billet gælder til alle tre gange. Kurset koster i alt 975 kr.

Ler er inkluderet i prisen - men ikke glasering og brænding. Hvis du vil glasere og brænde dine ting, betaler du for det efterfølgende.

Vi opfordrer til at du har taget introkursus til Keramikken, inden du melder dig til drejekursus.

Bemærk at billetter ikke kan byttes eller refunderes.

DATO: 22.10.24 + 29.10.24 + 05.11.24
TID: 19 - 21.30
Luk

Enevældekonger på Haderslev-besøg

Onsdag den 6. november 2024, 19:30 - 21.30.
Pris: Entré: 50 kr; gratis for medlemmer Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Museum Sønderjylland - Arkæologi Haderslev Dalgade 7, Haderslev
Foredragsholder er Dr. phil. Lars N. Henningsen, fhv. arkiv- og forskningsleder, Aabenraa. "Førhen var Haderslev en by på hovedvejen, og det gav ofte besøg af enevoldskonger på gennemrejse til Gottorp og Holsten. Besøgene stillede byen over for enorme praktiske opgaver. Følget talte op mod 300 personer, majestæten logerede hos amtmanden på Naffet eller Ribevej, ledsagerne sov hos borgerne. Senge og sengetøj blev leveret af præster i omegnen. Borgerne paraderede, der var tafler, kongerne besigtigede kirker og skoler og holdt soldatermønstring på Starup hede.

Besøgene er farverig kulturhistorie, som foredraget vil præsentere ud fra nye kildestudier i byarkiv og rigsarkiv."
Luk

Modeopvisning v/Patina

Onsdag den 6. november 2024, kl. 13:00.
Pris: Entré: 50 kr
Gram Aktivcenter Kirkeallé 22, Gram
Spændende efterårs- og vintertøj.
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.