Den 24. oktober 1808 buldrer og brager det på Christiansø i et angreb, der skal vise sig at blive Englandskrigens værste siden Københavns bombardement..
Christiansøs fiskersoldater, et par hundrede bornholmske bønderkarle og kaperne - de danske statsautoriserede sørøvere - står over for den skræmmende britiske flåde.
Vi skal en tur tilbage til krigen mod England 1807-14, hvor den lille ø Christiansø bliver en central brik i Napoleonskrigenes store spil om Østersøen.
Christiansø er på det tidspunkt en forfalden fæstning langt ude i Østersøen, der ikke har haft nogen militær betydning i generationer, og fæstningens garnison har, som årene er gået, udviklet sig til at være fiskere mere end soldater. Men da den britiske fjende dukker op og lægger sig omkring fæstningen, åbner Christiansøs milde, men modige kommandant Johan von Kohl havnen for kaperne.
Og hvad der så skete, kan du høre til dette Fad & Foredrag, hvor museumsinspektør på Nationalmuseet, Rasmus Voss fortæller den dramatiske historie om angrebet på Christiansø.
Praktisk info:
Dato: 24. oktober
Tid: 17-19
Sted: Krigsmuseet, Tøjhusgade 3, 1220 København K
Pris: DKK 150
Billetten inkluderer en kold øl for gæster over 18 år, til gæster under 18 år inkluderer billetten en vand.
Billetten giver også gratis adgang til Krigsmuseets øvrige udstillinger fra kl. 16 samme dag
FAD & FOREDRAG er Krigsmuseet fyraftenskoncept, hvor krigsaficionados og historietørstige får serveret en kold øl og et lunefuldt foredrag efter museets lukketid
Krigsmuseet, Tøjhusgade 3, København K
Torsdag den 24. oktober 2024 , 17:00-19:00.
Pris: (Entré: 150 kr)
Hjemmeside: https://natmus.dk/aktivitet/fad-foredrag-da-briterne-angreb-christiansoe/